Sport

Balonul de Aur se caştigă altfel

Ziarul de Vrancea
20 sep 2016 823 vizualizări
Premiul decernat de “France Football” va fi decis doar de voturile jurnaliştilor şi va fi decernat înainte de Anul Nou

Caştigătorul Balonului de Aur, trofeu ce va fi decernat doar de publicaţia franceză France Football, după încheierea colaborării cu FIFA, va fi desemnat de un juriu de jurnalişti sportivi din întreaga lume. France Football a anunţat, ieri, noile reguli pentru desemnarea caştigătorului Balonului de Aur, printre care şi faptul că învingătorul va fi ales de un juriu format din jurnalişti sportivi din întreaga lume şi nu de căpitani, selecţioneri şi jurnalişti aşa cum a fost în perioada colaborării cu FIFA. Publicaţia franceză a mai anunţat că lista candidaţilor la Balonul de Aur va conţine 30 de jucători, faţă de 23 caţi erau pană acum, iar etapa intermediară în care se anunţau cei trei finalişti va fi eliminată. Caştigătorul Balonului de Aur şi clasamentul complet vor fi date publicităţii înainte de sfarşitul anului şi nu la începutul anului următor, aşa cum a fost în ultimii şase ani.
FIFA şi publicaţia France Football nu au ajuns la un acord privind prelungirea contractului de colaborare prin care cele două instituţii deceranau anual Balonul de Aur celui mai bun fotbalist din lume. Acest premiu a fost fondat în 1956, în acelaşi an în care a luat fiinţă Cupa Campionilor Europeni, devenită ulterior Liga Campionilor. În 2010, FIFA s-a asociat cu France Football pentru a-l răsplăti pe cel mai bun fotbalist. Forul mondial a plătit peste 15 milioane de euro pentru a-şi asigura licenţa trofeului care se acorda pe baza votului căpitanilor şi selecţionerilor echipelor naţionale, precum şi pe cel al jurnaliştilor. Doar Lionel Messi, de patru ori, şi Cristiano Ronaldo, de două ori, au fost laureaţii FIFA Ballon D'or. FIFA ar putea reveni la propriul său premiu pentru cel mai bun jucător. Între 1991 şi 2009, forul mondial a decernat FIFA World Player.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.