Sport

O etapă cu trei derbiuri

Ziarul de Vrancea
19 sep 2016 763 vizualizări
La Iaşi, Ovidiu şi Bucureşti sunt centrele de interes ale rundei a IX-a din Liga I

Faţă de ceea ce am avut etapa trecută, cea care începe la o zi după terminarea precedentei, promite partide mult mai interesante şi poate mult mai spectaculoase, fiindcă  runda încheiată aseară se poate lăuda doar cu cateva realzări spectaculoase (Chiţu, Bud, Măzărache şi – mai ales – Constantinescu) în meciuri mai degrabă adormitoare. Cert este că Steaua s-a distanţat, deocamdată, în privinţa accederii în play-off, iar echipele de la locul VIII în jos trebuie să fie atente, fiindcă ecartul faţă de grupa de elită începe să crească. Merită consemnate în această etapă a noua cateva meciuri de foc: cele două din prima zi (CSM Poli Iaşi – Pandurii şi FC Viitorul – Dinamo), Voluntari – Craiova din ziua a doua şi apoi, ultima partidă Steaua – CFR Cluj. Prin victoria obţinută la Botoşani, Viitorul a reuşit să se mai apropie de sextetul fruntaş, iar Dinamo nu va avea sarcină uşoară, mai ales că “seismul Gnohéré” continuă să dea replici. Un alt seism, cel de la Iaşi, face ca partida contra Pandurilor, echipă cu individualităţi de marcă, dar cu altfel de probleme, să fie una foarte dificilă. După ce a pierdut două puncte mari cu Chiajna, echipa craioveană începe să devină o campioană a ocaziilor ratate şi va înfrunta o altă formaţie ilfoveană, FC Voluntari, de data asta pe terenului ei, acolo unde “elefanţii” lui Florin Marin muşcă rău. În fine, Steaua – CFR Cluj e meciul care sună cel mai frumos, însă parcă prea întotdeauna meciurile bucureştenilor sunt derbiuri de etapă. CFR poate produce o surpriză, dacă repetă evoluţiile cu Astra şi Voluntari, însă victoriile din palmares în faţa becalienilor sunt rare. În rest, Astra speră în prima victorie în deplasare, pe malurile Mureşului, FC Botoşani tinde să-şi recupereze punctele pierdute pe nisipurile mişcătoare de la Chiajna, iar Mediaş - Timişoara e un derby al neputinţei. Sau... cine ştie?

Programul etapei a IX-a
Marţi: Poli Iaşi – Pandurii (ora 18:00), FC Viitorul – Dinamo (20:30)
Miercuri: FC Voluntari – CSU Craiova (17:00), Concordia Chiajna – FC Botoşani (20:30).
Joi: Gaz Metan Mediaş - Poli Timişoara (16:00), ASA Targu Mureş - Astra Giurgiu (18:30), Steaua – CFR Cluj (21:00).
Toate partidele sunt transmise pe reţelele Look, Digi şi Dolce.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.