Sport

Pe urmele lui Ivanisevic

Ziarul de Vrancea
18 sep 2016 919 vizualizări
Croaţia s-a calificat pentru a doua oară în finala Cupei Davis, trofeu care l-a caştigat acum 11 ani Echipa Croaţiei s-a calificat pentru a doua oară în finala Cupei Davis, după ce a învins formaţia Franţei, la Zadar, scor 3-1, punctul decisiv fiind adus de Marin Cilic.

După ziua de vineri, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 1-1: Richard Gasquet (Franţa) - Borna Coric (Croaţia) 6-2, 7-6, 6-1, şi Marin Cilic (Croaţia) - Lucas Pouille (Franţa) 6-1, 7-6 , 2-6, 6-2. Sambătă, în meciul de dublu, perechea croată Marin Cilic/Ivan Dodig a învins cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, considerat numărul 1 mondial, scor 7-6, 5-7, 7-6, 6-3. Cilic l-a învins în primul meci de duminică pe Richard Gasquet, cu scorul de 6-3, 6-2, 7-5, după două ore şi 14 minute şi a adus victoria echipei ex-iugoslave. În ultimul meci, Lucas Pouille a obţinut o victorie de amorul artei, 6-4, 6-4 cu Marin Draganja.  Croaţia a caştigat Cupa Davis în 2005, atunci cand din echipă făceau parte Ivan Ljubicic, Mario Ancic, Ivo Karlovic şi Goran Ivanisevic. În finala Cupei Davis din acest an, Croaţia va întalni învingătoarea meciului dintre deţinătoarea titlului, Marea Britanie şi Argentina.
Meciul, disputat în cel mai mare oraş al Scoţiei, Glasgow, probabil cu gandul la fraţii Murray,  a început foarte prost pentru britanici. În primul meci al zilei, Juan Martin Del Potro l-a învins după cinci ore şi şapte minute pe Andy Murray, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-7, 6-3, 6-4. Astfel, argentinianul şi-a luat revanşa după înfrangerea suferită în finala turneului olimpic de la Rio de Janeiro. Cu Andy învins, sarcina celui de-al doilea jucător al Albionului, Kyle Edmund, în faţa lui Guido Pella, deşi diferenţa de clasament nu era chiar aşa de mare în favoarea sud-americanului (49-55). Edmund a caştigat greu la tie-break primul set, însă argentinianul, care se bătea acum vreo doi ani de la egal la egal cu Ungur al nostru, a caştigat restul seturlor cu 6-4, 6-4, 6-3. Fraţii Murray, Andy şi Jamie, au făcut echipă la dublu şi au reuşit să ţină echipa în viaţă, dispunand cu 6-1, 3-6, 6-4, 6-4 de perechea pe care Del Potro a făcut-o cu Leonardo Mayer. Ieri, Andy nu a avut probleme cu Pella (6-3, 6-2, 6-3) partida fiind decisă aseară, după închiderea ediţiei de către ultimul joc de simplu, în care ambele echipe au făcut schimbări. La argentinieni, Mayer l-a înlocuit pe Del Potro (probabil, epuizat după primele două zile), la englezi Kyle Edmund a fost schimbat cu tanărul Daniel Evans.
În barajul de menţinere (promovare) în Grupa Mondială s-au înregistrat rezultatele: Australia – Slovacia 3-0; Japonia – Ucraina 5-0; Uzbekistan – Elveţia 2-3; Germania – Polonia 3-2; India – Spania 0-5; Belgia – Brazilia 4-0; Canada – Chile 3-0; Rusia – Kazahstan 3-1.
* Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 2 şi locul 87 WTA, a ratat  calificarea în finala turneului ITF de la Biarritz (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. .Ea a fost învinsă cu 3-6, 5-7, în 90 de minute de Rebecca Sramkova (Slovacia, 156). Sramkova a caştigat turneul, dispunand în finală cu 6-3, 4-6, 6-1 de Martina Trevisan (308).
*  Irina Bara (322 WTA)  a caştigat, sambătă, finala turneului ITF de la Hodmezövasarhely (Ungaria), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, învingand-o în finală, după 100 de minute pe Dejana Radanovici (Serbia, 554). În finala de dublu, perechea Irina Bara/Elena Bogdan a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 2-6, după o oră şi nouă minute, de cuplul Conny Perrin/Chantal Skamlova (Elveţia/Slovacia).
* Christina McHale (53 WTA)  a caştigat turneul de la Tokyo, sportiva de 24 de ani reuşind astfel să obţină primul titlu WTA din carieră. McHale a trecut în finală de jucătoarea cehă Katerina Siniakova (65 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-4. Jucătoarea americană a mai jucat o finală, în 2014, la Acapulco.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.