Sport

Furia invizibilă

Ziarul de Vrancea
13 sep 2016 836 vizualizări
In aşteptarea revanşei lui Vladimir Kliciko, Tyson Fury a fentat o conferinţă de presă * după bătălia cu ucraineanul, Fury va trebui să facă faţă acuzaţiilor de dopaj ce i se aduc

Boxerul britanic Tyson Fury nu s-a prezentat la conferinţa de presă pe care urma să o susţină alături de rivalul său ucrainean Vladimir Kliciko, luni la Londra, în vederea meciului revanşă pentru titlul de campion mondial al "greilor", programat pe 29 octombrie.  "Fury nu este aici, însă poate că este invizibil. Însă eu sper că îl vom vedea în ring. Este OK, eu pot aştepta pentru că sunt răbdător. îmi doresc cu adevărat această revanşă", a comentat Kliciko. "Credeţi-mă, chiar şi în faţa unui Fury invizibil, sper ca această luptă să aibă loc", a adăugat ucraineanul.
Controversatul campion britanic, care l-a învins pe Kliciko în luna noiembrie 2015, deposedandu-l de titlurile IBF, WBA şi WBO la categoria grea, nu s-a prezentat la întalnirea cu ziariştii, iar promotorul meciului, Frank Warren, a invocat o problemă legată de transport. "Maşina sa a avut pană. Este blocat undeva pe autostrada M6", a explicat Warren, lucru confirmat şi de impresarul lui Fury, Mick Hennessy, care a ţinut să-şi ceară scuze în numele boxerului pentru acest incident, adăugand că este pentru prima oară cand acesta lipseşte de la o întalnire cu ziariştii.
În altă ordine de idei, Tyson Fury va fi audiat în luna noiembrie pentru testul pozitiv la nandrolon, după meciul revanşă cu Kliciko. În luna iunie, Agenţia engleză antidoping (UKAD) a dezvăluit că proba de urină a lui Tyson Fury prelevată în februarie 2015 are urme de nandrolon, substanţă aflată pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping. Hughes Fury, vărul lui Tyson, de asemenea boxer tot de categoria grea, a fost depistat şi el pozitiv la nandrolon. Cei doi au negat că s-au dopat, iar testul a avut loc cu 9 luni înainte ca Fury să-l deposedeze pe Kliciko de centurile mondiale WBA, IBF şi WBO. Fury s-a arătat dezamăgit de modul în care UKAD a gestionat acest caz, mai ales că testele sangvine din martie şi mai 2015 au fost curate. Promotorul lui Fury, Mick Hennessy, s-a arătat convins că boxerul va fi exonerat de acuzaţii şi meciul din 29 octombrie se va disputa fără nicio problemă. Fury a fost deposedat de centura IBF, din cauză că a preferat revanşa cu Kliciko în locul unui meci obligatoriu cu challenger-ul desemnat de IBF. Centura mondială IBF a ajuns între timp la britanicul Anthony Joshua.  În varstă de 28 ani, Tyson Fury are în palmares 28 de victorii din 28 meciuri, în timp ce Kliciko, 40 ani, numără 64 victorii şi 4 înfrangeri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.