Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Novak a ratat două medalii

Ziarul de Vrancea
11 sep 2016 818 vizualizări
Ciclistul Carol Eduard Novak s-a clasat, sambătă, pe locul V în proba de urmărire pe velodrom C4 (4.000 de metri), ratand finalele pentru medalii, în care ajung primii patru clasaţi.

În calificările care au avut loc sambătă după-amiază, Novak a încheiat cu timpul de 4:51.037 minute, dar a fost primul ”sub linie” în cursa pentru medalii. Pentru cele de aur şi argint vor lupta Jozef Metelka (Slovacia, 4:29.112 minute) şi australianul Kyle Bridgwood (4:38:639 minute în calificări), iar pentru cea de bronz Diego Duenas (Columbia, 4:44.380) şi Scott Martin (SUA, 4:48.063). Sportivul roman, care a fost şi portdrapelul delegaţiei noastre la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice va mai concura în 14 septembrie, la contratimp individual şi în 16 septembrie în proba de fond. Carol Eduard Novak este singurul medaliat paralimpic roman pană la Rio, el avand trei medalii cucerite – argint la JO din 2008, aur şi argint la JO din 2012.

Mutu se vrea antrenor la “viola”

Fostul internaţional Adrian Mutu a declarat, sambătă, pentru Viola Week, că şi-ar dori ca în viitor să antreneze echipa AC Fiorentina şi a precizat că a vorbit în acest sens cu preşedintele clubului italian Andrea Della Valle. "Am decis să devin antrenor. Cesare Prandelli este exemplul meu, mi-ar plăcea să ajung ca el într-o zi. Visez să antrenez AC Fiorentina, am vorbit deja cu preşedintele Andrea Della Valle. O voi lua de jos. Mi-ar plăcea să mă întorc la Florenţa şi să pregătesc pentru început jucătorii tineri", a spus Mutu. Adrian Mutu a fost admis al patrulea la cursurile pentru licenţa de antrenor B, după ce a obţinut media de 8,44 la examenul care a avut loc la sarşitul lunii august, la FRF.

Propunere indecentă la Braşov

Consilierii locali braşoveni au respins propunerea administratorului judiciar al SC. Fotbal Club Braşov SA ca Primăria Braşov să preia pachetul majoritar de acţiuni al FC Braşov deoarece ar fi însemnat ca odată cu acţiunile să preia şi datoriile de 64 de milioane de euro ale clubului de forbal. Administratorul judiciar al SC. Fotbal Club Braşov SA a propus Primăriei să preia 75% din acţiunile clubului deţinute la ora actuală de Alexandru Neculaie, fiul omului de afaceri Ioan Neculaie, care a patronat clubul aproape două decenii. "Ne propun să luăm 75% din acţiuni, valorand aproximativ 13 milioane de lei, cand datoria clubului este de 64 de milioane de lei. Dacă dumneavoastră consideraţi că este oportun să ne asumăm o datorie de 64 de milioane de lei votaţi ca atare“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, înainte de vot. Consilierii locali braşoveni au respins însă în unanimitate propunerea respectivă.

Debut perfecty pentru Prepeliţă

Mijlocaşul Andrei Prepeliţă a marcat golul victoriei la debutul la echipa FK Rostov în partida caştigată, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), în faţa formaţiei Krîlia Sovietov Samara, în etapa a VI-a a campionatului Rusiei. Prepeliţă, care a jucat pană în minutul 81, a marcat golul victoriei în minutul 59. Primul gol al învingătorilor a fost marcat de Buharov, în minutul 33, în timp ce oaspeţii au punctat prin autogolul lui Erohin, în minutul 54. În urma acestei victorii, FK Rostov a urcat pe locul trei în clasament, cu zece puncte.

Motogna se întoarce în handbal

Valeria Motogna, fosta componentă a naţionalei, revine în competiţii la 36 de ani, la doi ani după ce a renunţat la cariera de jucătoare, ea semnand un contract cu divizonara secundă CSU CSM Oradea.  Multiplă campioană naţională, dar şi europeană şi mondială cu echipa naţională de tineret, Valeria Motogna anunţa în urmă cu doi ani că îşi încheie cariera. Acum, la 36 de ani, handbalista a decis să revină în competiţii, dar nu în Liga Naţională, ci în Liga I, la formaţia CSU CSM Oradea. Valeria Motogna a fost portdrapelul delegaţiei Romaniei la JO din 2008, iar în cariera de la senioare a evoluat doar la două echipe: HC Zalău, timp de 15 ani, şi Oltchim Ramnicu Valcea (cinci ani). Are în palmares opt titluri naţionale, două Cupe ale Romaniei şi o Supercupă, o finală de Liga Campionilor, caştigarea Ciy Cup şi a Cupei Cupelor.

Maxim pasă de gol

Mijlocaşul Alexandru Maxim a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, VfB Stuttgart, a pierdut-o, ieri, pe teren propriu, scor 1-2 (0-0), cu formaţia FC Heidenheim, în etapa a patra a ligii secunde din Germania. Maxim, care a fost introdus pe teren în minutul 62, a pasat decisiv la golul marcat de Sunjic, în  minutul 72. Golurile învingătorilor au fost înscrise de Verhoek '69 şi Skarke '76. În urma acestei înfrangeri, VfB Stuttgart a coborat pe locul şase în clasament, cu şase puncte.

Liga a II-a, etapa a VI-a

Foresta Suceava - Chindia Targovişte 3-1; Metalul Reşiţa - CS Baloteşti 2-1; CS Mioveni - ASU Politehnica Timişoara  3-0; Şoimii Pancota - Unirea Tărlungeni 1-4; Luceafărul Oradea - Dunărea Călăraşi 1-1; CS Afumaţi - Olimpia Satu Mare 1-1; Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - Juventus Bucureşti 0-0; Dacia Unirea Brăila - ACS Berceni 4-1; Academica Clinceni - CSM Ramnicu Valcea 2-1. În clasament conduce Chindia Targovişte, cu 15 puncte, fiind urmată de FC Braşov, cu 14 puncte, şi Juventus Bucureşti, cu 13 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.