Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rezervele Stelei au învins la Botoşani

Ziarul de Vrancea
9 sep 2016 948 vizualizări
Echipa Steaua Bucureşti, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, după ce a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia FC Botoşani, în sferturile de finală ale competiţiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Tudorie (‘45^2) şi Ovidiu Popescu (’49). În minutul 78, căpitanul steliştilor Vlad Achim a primit al doilea cartonaş galben pentru o lovitură cu cotul în faţă asupra lui Astafei şi a fost eliminat de arbitrul Adrian Cojocaru. În semifinalele Cupei Ligii Adeplast, Steaua Bucureşti, caştigătoarea ambelor ediţii ale competiţiei, va întalni învingătoarea partidei dintre echipele Astra Giurgiu şi Dinamo Bucureşti, meci care se va disputa la o dată ce va fi anunţată ulterior. În cealaltă semifinală se vor întalni formaţiile ASA Targu Mureş şi ACS Poli Timişoara. Partidele din semifinalele Cupei Ligii Adeplast se vor disputa la 21 şi 22 decembrie (turul) şi 1 şi 2 martie 2017 (returul).

Contra şi-a învins fosta echipă

Echipa Alcorcon, pregătită de Cosmin Contra, a învins fosta formaţie a tehnicianului roman, Getafe, scor 1-0, reuşind calificarea în turul trei al Cupei Spaniei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ivan Alejo, în minutul 18. La Alcorcon, Răzvan Ochiroşii a fost titular, fiind înlocuit în minutul 68. El a primit un cartonaş galben în minutul 60. În schimb, la Getafe, Paul Anton nu a fost utilizat.

Echipa antrenorilor de Cupe Europene

Tehnicienii Luis Enrique, Josep Guardiola, Diego Simeone şi Zinédine Zidane se află în echipa ideală a antrenorilor din acest sezon al cupelor europene care s-au remarcat şi în cariera de fotbalişti. Din această echipă ideală fac parte nouă antrenori ce vor participa cu formaţiile lor în Liga Campionilor şi doi tehnicieni care vor evolua în Liga Europa. Printre marii absenţi ai acestei echipe se numără italienii Carlo Ancelotti (Bayer) şi Antonio Conte (Chelsea). Echipa ideală întocmită de UEFA este următoarea: Preud’homme – L.Enrique, Urs Fischer, F. de Boer, Pochettino, van Bronkhorst – Guardiola, Simeone, Zidane, Cocu – Rebrov.

Preşedintele CIO va fi anchetat

Poliţia din Rio de Janeiro a anunţat că vrea să-l audieze ca martor pe preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, în scandalul vanzării ilegale de bilete pentru Jocurile Olimpice. Conform BBC, mai multe mailuri între Bach şi preşedintele Comitetelor Olimpice Europene şi al Comitetului Olimpic Irlandez, Patrick Hickey, au fost găsite. Hickey a a fost încarcerat la 19 august, dar de atunci este cerectat în arest la domiciliu, ţinand cont de afecţiunile cardiace de care suferă oficialul. Potrivit anchetatorilor, Hickey intermedia transferul biletelor de la PRO10 Sports Management, distributorul oficial irlandez al ticketelor la JO, către THG Sports, o companie internaţională de turism la evenimente sportive, care apoi le comercializa la preţuri foarte mari. Biletele transferate ar fi fost cele care reveneau Comitetului Olimpic Irlandez şi care nu ar fi trebuit comercializate. THG Sport le vindea mai departe în cadrul unor pachete turistice.

Scandări rasiste la Rostov

O parte a stadionului echipei ruse FK Rostov va fi închis la următorul meci de cupe europene, din cauza scandărilor rasiste ale fanilor la partida cu Ajax Amsterdam, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor, a anunţat, ieri,  site-ul oficial al UEFA. Conform forului european, sectoarele care vor fi închise cuprind aproximativ 1.500 de locuri. Fundaşul echipei FK Rostov, Fedor Kudriaşov, a fost suspendat pentru trei meciuri în cupele europene, după ce a primit cartonaşul roşu la întalnirea cu Ajax. Echipa rusă FK Rostov, unde este legitimat mijlocaşul Andrei Prepeliţă, va disputa primul meci pe teren propriu în etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor la 28 septembrie, cu PSV Eindhoven. În prima etapă a grupei D, FK Rosov va întalni la 13 septembrie, în deplasare, pe Bayern München.

Clijsters şi Rodick în “Hall of Fame”

Foştii jucători de tenis Kim Clijsters (Belgia) şi Andy Roddick (SUA) au fost nominalizaţi pentru a fi incluşi în Hall of Fame-ul tenisului mondial începand din 2017, anunţă presa internaţională. Kim Clijsters a caştigat 41 titluri în carieră, din care patru de Grand Slam, ajutand Belgia să caştige Cupa Federaţiei în 2001. Ea a fost numărul 1 mondial timp de 19 săptămani. După o primă reragere în 2007, ea a revenit în competiţie în 2009, reuşind să caştige US Open. Andy Roddick a fost numărul 1 mondial 13 săptămani. El a caştigat un titlu de Grand Slam (US Open 2003) şi alte 32 de turnee, precum şi Cupa Davis în 2007. Pentru Hall of Fame 2017 au mai fost nominalizaţi Monique Kalkman (medaliată cu aur la Jocurile Paralimpice), Steve Flink (istoric şi jurnalist) şi Vic Braden (antrenor).

Webb, suspendat pe viaţă

Fostul preşedinte al Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibilor (CONCACAF), Jeffrey Webb, implicat în scandalul corupţiei de la FIFA, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal de către Comisa de etică, a anunţat forul internaţional. Originar din Insulele Cayman, Webb a fost suspndat provizoriu, în mai 2015, pentru conflict de interese şi pentru corupţie, după izbucnirea scandalului de la FIFA.  Webb s-a numărat printre cele aproximativ 40 de persoane persoanele care au fost inculpate pentru corupţie, în cadrul unei anchete a autorităţilor americane la FIFA. Reţinut în mai 2015, la Zürich, el a fost extrădat în SUA, fiind plasat în arest la domiciliu mai multe luni. Webb, 50 de ani, a pledat vinovat şi a plătit aproape şapte milioane de dolari pentru a-şi îndulci pedeapsa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.