Sport

Ne-am lins pe bot la tineret

Ziarul de Vrancea
7 sep 2016 954 vizualizări
După înfrangerea cu 1-3 din Danemarca, tricolorii mici ai lui Cristi Dulca au şanse minuscule de calificare la Euro 2017

Reprezentativa under 21 a Romaniei, antrenată de Cristian Dulca, a fost învinsă cu scorul de 1-3, de echipa similară a Danemarcei, într-un meci din preliminariile Campionatului European 2017. Golurile au fost marcate de Sisto (10), Ingvartsen  (‘35 - penalty, ’39) pentru Danemarca, respectiv Miron (’68). Romania a evoluat în formula: Cojocaru - Hodorogea, Miron, ţîru, Olteanu – Nedelcearu (’46 – Marin), Ov. Popescu - Păun, Bumba (’6 – Rotariu), Ioniţă - Tudorie (’78 – Popa).
Romania a făcut o primă repriză foarte slabă, cu numeroase greşeli, individuale şi colective, a jucat mai bine după pauză, dar soarta meciului a fost decisă în prima parte. Extrema stanga daneză Pione Sisto a fost omul începutului de meci, depăşindu-l constant pe Hodorogea şi creand pericol la poarta lui Cojocaru. Goalkeeper-ul echipei italiene Crotone a apărat şutul lui Sisto din minutul 7, dar trei minute mai tarziu a fost învins de jucătorul transferat de Celta Vigo (‘10), care a marcat din pasa lui Nielsen. Cojocaru s-a evidenţiat în alde două situaţii în faţa lui Sisto (‘25, ‘44). Danemarca s-a desprins după o gafă copilărească a lui Nedelcearu, care l-a bruscat fără minge la un corner pe Maxsø chiar sub ochii arbitrului şi gazdele au primit penalty, transformat cu şansă de Ingvartsen (‘35).
Echipa Romaniei a avut o primă acţiune ofensivă notabilă, prin Hodorogea (37), care a pătruns şi a trimis un şut-centrare periculos prin faţa porţii. Gazdele au marcat al treilea gol, la capătul unui contraatac (‘39), Lasse Vigen centrand pentru Ingvartsen, care a îndeplinit o simplă formalitate după ce Cojocaru a ieşit imprecis din poartă. Tricolorii au fost mai ofensivi, mai insistenţi după pauză, iar Ioniţă a fost remarcatul primului sfert de oră, cu două şuturi puţin peste poartă (‘49, ‘61). Jucătorul Astrei Giurgiu a lăsat echipa Romaniei în zece oameni, după ce a primit cartonaş roşu în minutul 64, pentru o intrare brutală şi nejustificată la Sisto.  În ciuda acestui fapt, Romania a reuşit să marcheze în inferioritate, prin fundaşul George Miron (68), care a reluat sub bară mingea respinsă de portar la lovitura liberă executată de Marin. Acelaşi Miron a salvat un gol ca şi făcut (‘77), respingand din plonjon de pe linia porţii mingea expediată de Sisto. Romania a mai avut două situaţii notabile pană la final, prin Păun (‘80) şi Rotariu (;90), iar
Cojocaru (‘84) a avut o intervenţie bună la o minge deviată de Hodorogea spre propria poartă la centrarea lui Sisto. Danemarca învinsese Romania cu 3-0 la Giurgiu, în toamna anului trecut.
În celelalte partide de marţi, Bulgaria a învins Armenia în deplasare cu scorul de 1-0, iar reprezentativa ţării Galilor a smuls in extremis o remiză pe teren propriu în faţa modestei formaţii a Luxemburgului, 1-1.
În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 22 puncte (8 jocuri), urmată de Romania, 16 p (9 j), Bulgaria, 14 p (8 j), ţara Galilor, 13 p (9 j), Luxemburg, 3 p (8 j), Armenia, 1 p (8 j).  La turneul final din Polonia merg caştigătoarele celor nouă grupe preliminare şi alte două reprezentative în urma unor jocuri de baraj. Cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde obţin biletele pentru play-off.
Romania mai are de jucat un singur meci, cu Bulgaria în deplasare, pe 11 octombrie, iar şansele de calificare la baraj sunt minime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.