Sport

Djokovic starneşte panică?

Ziarul de Vrancea
7 sep 2016 856 vizualizări
Jo-Wilfried Tsonga este al treilea tenisman care abandonează în faţa liderului mondial la US Open * Şi Caroline Wozniacki s-a calificat în semifinale beneficiind de abandonul adversarei

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, este prima semifinalistă la US Open, după ce a trecut de italianca Roberta Vinci, a şaptea favorită, scor 7-5, 6-0. Meciul a fost echilibrat doar în prima parte, avand momente în care italianca de 36 de ani, finalista de anul trecut, a fost la carma partidei. Roberta a caştigat patru game-uri pe serviciul nemţoaicei, dar Kerber a făcut contra-break de fiecare dată. Ultimul game, pe serviciul Robertei a fost caştigat de Angelique la zero, iar ultima minge a starnit protestul italiencei: Vinci a fost penalizată cu greşeală de picior la primul serviciu şi, greşindu-l pe al doilea a comis dublă greşeală decisivă. Marcată de acest final, Roberta Vinci a pierdut la zero cel de-al doilea set, iar Angelique Kerber va susţine semifinala cu daneza Caroline Wonziacki (74 WTA). Daneza de origine poloneză a caştigat în 62 de minute, scor 6-0, 6-2 partida cu letona Anastasija Sevastova (48), însă jucătoarea baltică a fost accidentată la gleznă încă de la început şi a avut meritul de a termina meciul deşi dificultăţile ei de deplasare erau vizibile.
Celelalte două sferturi de finală (Ana Konjuh – Karolina Pliskova şi Serena Williams – Simona Halep) s-au disputat în cursul nopţii trecute.Pliskova a caştigat partida cu tanăra jucătoare croată şi s-a calificat în semifinale.
În turneul masculin, francezul Jo-Wilfried Tsonga (11 ATP) a fost al treilea tenisman care a abandonat în faţa liderului mondial, Novak Djokovic. Tsonga s-a retras de pe teren la scorul de 6-3, 6-2 pentru adversarul său, în sferturile de finală ale competiţiei, din cauza unei accidentări la genunchiul stang. "Nu am mai văzut un turneu ca acesta, cu trei abandonuri, însă tot ce contează este că sunt în semifinale", a declarat Djokovic. Anterior, cehul Jiri Vesely (49 ATP) s  declarat forfait înaintea meciului cu tenismenul sarb, din turul al doilea, apoi rusul Mihail Iujnîi (61) a abandonat la 4-2 pentru Djokovic, în turul al treilea. “Nole” a jucat doar două meciuri întregi înainte de a ajunge în semifinalele turneului la care este deţinătorul trofeului, învingandu-i în patru seturi, 6-3, 5-7, 6-2, 6-1, pe polonezul Jerzy Janowicz (247)şi pe britanicul Kyle Edmund (84) în optimi (6-2, 6-1, 6-4). În penultimul act, liderul ATP se va confrunta cu un alt francez, Gaël Monfils (12) care l-a întrecut, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-3, pe compatriotul său Lucas Pouille (25). Meciul dintre cei doi francezi a fost extrem de spectaculos, însă Monfils s-a arătat mai inspirat şi, evident, mai odihnit, decat tanărul său compatriot, care l-a eliminat în optimi pe supercampionul spaniol, Rafael Nadal. Celelalte două sferturi de finală, Kei Nishikori – Andy Murray şi Juan Martin Del Potro – Stanislas Wawrinka s-au disputat azi-noapte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.