Sport

Drum de 550 kilometri pentru trei puncte foarte importante

Dan Chiriac
6 sep 2016 1453 vizualizări
CSM Satu Mare - CSM Focşani 2007, miercuri, de la ora 18.00, în liga naţională de handbal

Echipa de handbal CSM Focşani 2007 va disputa miercuri partida din cadrul etapei a doua a ligii naţionale de handbal. Focşănenii au făcut marţi un drum de 550 de kilometri în speranţa că se vor întoarce acasă cu cele trei puncte puse în joc. Va fi un joc în două formaţii care s-au întalnit o singură dată în istorie. În iunie 2015, la barajul de promovare în primă ligă, sătmărenii s-au impus în Sala Floresca din capitală cu scorul de 29-26. Chiar dacă s-au clasat înaintea focşănenilor în turneul de baraj, sătmărenii nu au acceptat invitaţia Federaţiei Romane de Handbal de a juca în liga naţională. Focşănenii au profitat de acest fapt şi au evoluat în sezonul precedent în liga naţională. Datele problemei s-au schimbat foarte mult de la meciul din 2015. De această dată, avand avantajul sezonului disputat în liga naţională, focşănenii pornesc cu prima şansă în faţa echipei din Ardeal. Numai că, evoluţia echipei sătmărene în prima etapă, chiar pe terenul celor de la Dinamo, trebuie să dea de gandit. Ardelenii au ţinut piept dinamoviştilor pană aproape de finalul jocului. Chiar dacă au pierdut, sătmărenii au fost apreciaţi pentru jocul prestat în sala Dinamo, unde au ţinut piept formaţiei bucureştene. În schimb, focşănenii au dominat partida cu Steaua de pe teren prorpiu, dar au scăpat victoria în ultimele secunde. În aceste condiţii, focşănenii speră să obţină prima victorie din campionat, Scorul partidei cu Steaua a fost 29-29. Avand experienţa şi valoarea lotului de partea sa, antrenorul Viorel Ciubotaru merge la Satu Mare cu gandul la un succes ce ar putea conta foarte mult, ţinand cont că sătmărenii vor lupta la randul lor, în acest sezon, pentru evitarea retrogradării. Partida de miercuri are loc în Sala Sporturilor din Satu Mare şi va fi arbitrată de cuplul  Octavian Fîneaţă - Arad şi Ştefan Hendrea – Maramureş. Lotul echipei focşănene îi curprinde pe următorii:: Marocico, Cloşcă, Rusu – portari, Ragea, Cadar, Gramatic, Gheorghe, Miroiu , Popa, Ţuţu, Mocanu, Raţă , Enache, Eros, Răpciugă, Năstăsie. Faţă de echipa care a evoluat în urmă cu un an şi cateva luni în capitală, în faţa celor de la CSM Satu Mare, noutăţile sunt semnificative. Puţini dintre jucători ce au fost pe teren la acel joc mai sunt în lotul formaţiei CSM Focşani în acest moment. Sunt toate premisele ca echipa pregătită de Viorel Ciubotaru să-şi ia revanşa şi să se întoarcă cu toate cele trei puncte de la Satu Mare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.