Sport

Aceeaşi echipă neputincioasă

Ziarul de Vrancea
5 sep 2016 584 vizualizări
Romania - Muntenegru 1-1 (0-0) în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial 2018 * tricolorii au deschis scorul în min. 85, au fost egalaţi două minute mai tărziu, iar Stanciu a ratat un penalty providenţal în ultimele secunde.

Romania: Pantilimon – Benzar, Moţi, Grigore, Filip – Hoban, Săpunaru – Bicfalvi (’76 - Popa),  Stanciu, Stancu (’90 – Keşeru) – Andone (’70 – Torje). Selecţioner: Christoph Daum
Muntenegru: Bozovic – Tomasevic, Savic,  Simic, Vukcevic – Marusic, Vesovic (’80 – Kojasevic), Scekic, Bakic (’68 – Mugosa) – Jovetic – Beqiraj (‘90^2 – Nikolic). .  Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic.
Arbitru: Anthony Taylor (Anglia).
Cartonaşe galbene: Moţi, Andone / Simic, Jovetic.
1-0, min. 85: acţiune personală a lui Stanciu, centrare înapoi şi Popa reia de la 10 metri.
1-1, min. 87: lovitură liberă de 25 de metri, Mugosa bate în careu şi Jovetic înscrie din careu.
Numai surprize neplăcute în startul şi în primele secvenţe ale atat de aşteptatului meci cu Muntenegru, debutul tricolorilor în campania pentru Rusia, dar şi a atat de discutatului Christoph Daum la naţionala Romaniei. În primul rand, gazonul egal ferfeniţă, pe alocuri punand în dificultate integritatea jucătorilor, dar, în orice caz o suprafaţă de joc ideală pentru o echipă venită să se apere. Apoi spectatorii s-au arătat de parcă ar fi fost pescuiţi din Polonia şi Danemarca, aruncand cu fumigene în teren, afişand torţe şi lasere şi aşteptand cu frenezie suspendarea tribunelor romaneşti. Dar meciul?
Nu trebuie să ai văzute multe meciuri la bord ca să-ţi dai seama că, în cateva zile şi fără măcar un amical de cunoaştere a efectivului, Daum ar fi putut schimba imaginea de ani şi ani consacrată a naţionalei romane. Însă au existat momente în care neputinţele de pe vremea lui Iordănescu păreau parfum faţă de apatia de aseară. Germanul a promis schimbări şi, în parte le-a făcut. Pentru nişte (cvasi)debutanţi, Benzar şi Bicfalvi şi-au făcut temele. Dar ceilalţi? Schimbarea sistemului era o simplă fabulaţie de presă, fiindcă peste noapte nu poţi clinti un 4-2-3-1 adanc înrădăcinat de Piţurcă şi Iordănescu. Muntenegrenii au replicat cu densitate la mijlocul terenului şi cu o posesie inacceptabilă din punctul nostru de vedere: 46-54 %. Beciraj a scăpat spre poarta lui Pantilimon, dar rezerva de lux din Englitera a reuşit o deposedare de manual (‘6), iar Steliano Filip a scos un şut foarte periculos al lui Jovetic (’31) au fost situaţiile de gol ale oaspeţilor. Ai noştri, însă, au realizat  şi mai puţin: un şut în plasa laterală trimis de Săpunaru (‘8) şi o situaţie de “unu la unu” Andone-Bozovic, pe  care viitoarea stea a Primerei n-a ştiut cum să gestioneze.
Nu s-a strigat “Demisia”, spectatorii au aşteptat reacţia tricolorilor în repriza secundă. Nicio schimbare de pe bancă, ceva mai multă determinare, dar aceeaşi lipsă de inspiraţie, chiar dacă muntenegrenii au trecut din ce în ce mai rar jumătatea terenului, cornerele s-au înmulţit la poarta lui Bozovic, care a avut o intervenţie strălucită la lovitura liberă executată de Stanciu în min. 62. Tot proaspătul bruxellez a încercat poarta cu efect (’47), dar a luftat la o centrare excelentă a lui Stancu (’53), iar în min. 71, trei jucători au trecut pe langă mingea prelungită cu capul de Moţi  la un corner executat de Stanciu. Exasperarea a atins cote maxime în tabăra noastră, iar golul lui Popa se arăta izbăvitor. Dar n-a fost să fie, muntenegrenii egaland la prima fază. Norocul ne-a suras în min. 90^5, Vukcevic l-a trantit în careu pe Keşeru, dar Stanciu a executat mult peste poartă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.