Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Handbal sau baschet?

Ziarul de Vrancea
1 sep 2016 773 vizualizări
Echipa de handbal masculin Potaissa Turda a debutat, miercuri, în noul sezon al Ligii Naţionale într-un meci în care s-au înscris 73 de goluri, formaţia ardeleană învingand pe HC Vaslui cu scorul de 45-28 (23-13).

Tot miercuri s-au mai disputat partidele: CSM Focşani - Steaua Bucureşti, scor 29-29, HC Adrian Petrea Reşiţa - HC Odorhei 25-26, CSU Suceava - CSM Făgăraş 29-22 şi Dunărea Călăraşi - CSM Bucureşti 28-34. Primele două partide ale rundei au avut loc marţi, între Dinamo Bucureşti - CSM Satu Mare, scor 34-27, şi HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara, 25-26. Etapa a II-a programează meciuri între 6-8 septembrie. Campioana naţională en-titre este Dinamo Bucureşti, care va evolua şi în Liga Campionilor în stagiunea 2016-2017.

Alba Iulia se retrage

Vicecampioana Romaniei la baschet feminin, CSU Alba Iulia, echipă a Universităţii ”1 Decembrie 1918”, se va retrage din Liga Naţională de Baschet Feminin din cauza problemelor financiare. De asemenea, clubul a decis să rezilieze pe cale amiabilă. contractele antrenorului Miroslav Popov şi a sportivelor transferate în această vară Potrivit oficialilor clubului, echipa de baschet nu va fi desfiinţată, ci se va înscrie în Liga I de baschet feminin, iar noua formaţie, denumită CSU LPS Alba Iulia, va fi antrenată de către Nicuşor Marcu. Echipa va avea în componenţă, în mare majoritate, sportive junioare de la Liceul cu Program Sportiv şi studente ale Universităţii ”1 Decembrie 1918.

Un puşti roman la Bournemouth

Clubul englez de primă ligă AFC Bournemounth a anunţat transferul mijlocaşului Mihai Dobre de la FC Viitorul MIhai Georgescu Cluj. Gruparea engleză precizează în mod eronat că tanărul fotbalist (18 ani) ar proveni de la FC Viitorul Constanţa, echipa lui Gheorghe Hagi. Însă Dobre a evoluat pană acum la şcoala de fotbal a antrenorului Mihai Georgescu din Cluj, înfiinţată în 2012. "Mihai este un jucător pe care îl urmărim de ceva vreme. El va spori concurenţa la echipa under 21. Suntem încantaţi de potenţialul lui şi de vitorul său la AFC Bournemouth", a declarat antrenorul echipei de tineret, Stephen Purches, pentru site-ul clubului englez.

Amicale jucate de Danemarca şi Armenia

Reprezentativa Danemarcei, adversara Romaniei în preliminariile CM-2018, a trecut de selecţionata statului Liechstenstein, scor 5-0, într-un meci amical. Golurile au fost marcate de Nicolai Jørgensen (‘30, ‘33), Andreas Cornelius (‘49), Viktor Fischer (‘62) şi Jens Stryger Larsen (‘84). Tot miercuri, o altă adversară a Romaniei, Armenia, a fost învinsă de Cehia, scor 0-3, prin golurile marcate de Krejci (‘4), Kadlec (‘34) şi Kopic (‘ 86).Romania evoluează în grupa E a CM alături de Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan şi Danemarca. Primul meci al naţionalei Romaniei va avea loc, duminică, la Cluj,  contra echipei de Muntenegru.

 Dopaţii zilei

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a descalificat încă doi sportivi, inclusiv vicecampioana olimpică la aruncarea discului, de la Jocurile Olimpice din 2008, după ce au fost depistaţi pozitivi la reanalizarea eşantioanelor de la Beijing.  Este vorba de atleta cubaneză Yarelys Barrios, medaliată cu argint la aruncarea discului, şi de sprinterul nigerian Samuel Adelebari Francis, locul 16 în proba de 100 m. Cei doi au fost descalificaţi de la JO 2008.  Barrios a fost prinsă dopată cu ''acetazolamidă'', în timp ce Adelebari, care a concurat pentru Qatar, a fost testat pozitiv la stanozolol.  La JO de la Beijing, medalia de bronz la disc a revenit ucrainencei Olena Antonova, care poate primi astfel argintul, în timp ce bronzul ar urma să fie atribuit chinezoaicei Song Aimin, clasată pe patru acum opt ani.

Antrenor roman, mort în Puerto Rico

Antrenorul de gimnastică Mihai Nicolae a murit în Puerto Rico, unde a activat în ultimii peste 30 de ani, anunţul fiind făcut, ieri, de forul naţional din această ţară. ”Regretăm plecarea unui mare prieten şi antrenor. Am pierdut un prieten care lasă o mare moştenire fiecărui membru al gimnasticii mondiale şi din Puerto Rico. Suntem alături de soţia lui şi de fiica sa Alexandra”, a declarat Luis Cruz Miranda, preşedintele federaţiei de gimnastică din Puerto Rico. Forul naţional a postat şi o fotografie cu antrenorul roman, făcută în 2015, cu ocazia decernării unui premiu. Mihai Nicolae apare înconjurat de mai multe foste gimnaste care au făcut parte din prima echipă a Puerto Rico participantă la un Campionat Mondial, în anii 1990.Mihai Nicolae a suferit de cancer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.