Sport

Se schimbă foaia la COSR

Ziarul de Vrancea
29 aug 2016 910 vizualizări
Alin Petrache a demisionat din fruntea forului olimpic romanesc

Preşedintele COSR, Alin Petrache, şi-a prezentat demisia, ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al COSR, el motivandu-şi decizia prin neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio. ”Avand în vedere că echipa olimpică a Romaniei nu a reuşit la Jocurile Olimpice de la Rio să-şi îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică şi federaţiile naţionale (6-8 medalii), şi aşa cum am anunţat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al COSR în faţa Comitetului Executiv, care va urma paşii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm că nu le-am putut oferi romanilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau. Şiu că am făcut tot ce a depins e mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului romanesc este una profundă şi care nu poate fi rezolvată cu soluţii de moment”, a declarat Alin Petrache, luni, după şedinţa de la COSR.
Şeful olimpismului romanesc a făcut referiri şi la ”chestiunea legată de disfuncţionalităţile echipamentului sportiv de la Rio”: ”Am încredere totală în instituţiile statului că îşi vor face datoria cu prisosinţă şi aştept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar şi pe cea internă a COSR”. Alin Petrache şi-a exprimat încrederea în proiectul său, ”Romania Olimpică 2014-2024”, care este un program ce poate revitalize sportul romanesc. De asemenea, el mai precizează că nu doreşte să mai candideze la vreo funcţie în cadrul COSR la următoarele alegeri. Alin Petrache era preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman din 2014. Delegaţia Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio a obţinut doar cinci medalii. La JO de la Rio, Romania a deplasat 96 de sportivi, iar obiectivul era de 6-8 medalii. În 25 iulie, înaintea plecării spre Rio a delegaţiei Romaniei, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă afirma că bugetul pentru federaţiile naţionale în vederea participării la JO de la Rio a fost de 164 de milioane de lei, ”cel mai ridicat nivel de finanţare după 1989”.

Mijlocaşul Luka Modric este noul căpitan al selecţionatei Croaţiei, a anunţat, ieri, selecţionerul Ante Cacic. Modric, în varstă de 30 de ani, preia banderola de la emblematicul Darijo Srna, retras din echipa naţională după Euro-2016. Croaţia va juca, la 5 septembrie, cu naţionala Turciei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.