Sport

(2VIDEO+Galerie foto)!!!!Dincolo de aparatul foto - Imagini de la shooting-ul handbaliştilor de la CSM 2007 Focşani

Mihaela Vlădescu
28 aug 2016 4478 vizualizări

Imagini inedite au fost surprinse sambătă la shootingul handbaliştilor de la CSM 2007 Focşani pentru noul sezon competiţional.Băieţii au ras mult, s-au jucat cu mingea şi au arătat că imaginea de duri rămane doar în teren.Jucătorii le transmit suporterilor mesaje de mulţumire pentru susţinere şi le dau întalnire la sală, miercuri, la meciul pe care îl vor susţine împotriva uneia dintre cele mai galonate echipe ale handbalului romanesc, Steaua Bucureşti

Dincolo de duritatea afişată în teren, sportivii afişează o imagine pe care poate nu ţi-ai putea-o închipui. Citeam cu interes în anii adolescenţei, iar uneori o mai fac şi acum, articole despre comportamentul vedetelor în spatele camerelor de luat vederi. Încercam astfel, asemeni multora de altfel, să pătrund, foarte puţin, în lumea lor, cea adevărată, iar pentru un admirator micile gesturi involuntare ale acestor persoane deveneau foarte importante,făcandu-le mai... umane. Nu m-am gandit însă pană acum că, din postura privilegiată de ziarist, aş putea scrie, participand la un shooting, tocmai despre asta. Mai mult decat atat, nu m-am ganditsubiecţii shooting-ului sunt o mană de oameni pe care îi admir foarte mult. Aşa că, din primul moment în care mi s-a propus, am acceptat şi mărturisesc faptul că abia aşteptam să ajung la Sala Polivalentă, acolo unde handbaliştii de la CSM 2007 Focşani aveau programată şedinţa foto pentru prezentarea noului echipament cu care vor juca în noul an competiţional, în Liga Naţională. Echipamentul nu reprezenta o noutate, îl văzusem la meciurile amicale de dinaintea debutului sezonului competiţional 2016-2017, dar aveam emoţii cărora nu le găseam explicaţie pe moment. După ce am urcat treptele la Polivalentă am avut un sentiment ciudat, fiindcă nu mergeam la un meci, iar atunci am realizat că emoţiile mele nu se datorau faptului că ar fi urmat o confruntare în teren, ci faptului că voi cunoaşte alţi oameni decat cei pe care îi ştiam de pe teren.


Jucăuşi cu aparatul foto


Cand am ajuns, şedinţa foto începuse deja. Nu ştiu cine a fost primul jucător care a privit în obiectivul aparatului foto, dar am auzit cuvinte şi expresii precum „zambeşte”, „pătrunde în aparat”, „cate poze faci? Album?”. Toate îi erau adresate lui Robert Năstăsie, răsfăţatul aparatului foto în acel moment. Acesta le zambeşte colegilor săi, apoi devine   serios privind în obiectivul aparatului foto. La final îi cere fotografului să îi arate „produsul”.  Urmează Alexandru Gramatic, pivotul de buzunar, cum a fost denumit de un împătimit al echipei. Grama cere mingea de handbal şi îl anunţă pe fotograf că este pregătit. Vine randul lui Vali Mocanu, care zambeşte, şi a lui Daniel Rusu, foarte serios, aşa cum îi stă bine unui veteran în poartă. Acesta din urmă se destinde uşor şi execută o fandare laterală, apoi îi oferă mingea lui Mădălin Ţuţu care zambeşte în continuu. E foarte sigur pe el, vesel, răspunde glumelor venite din partea colegilor de echipă care îşi aşteaptă randul. Ionuţ Gheorghe pozează ascultător la indicaţiile fotografului, iar Bogdan Raţă, care urmează după el, se joacă cu aparatul foto făcand feţe-feţe.


 Atmosferă destinsă şi multe zambete

 

E randul lui Silviu Rotaru care, deşi accidentat, găseşte putere să zambească, în timp ce colegii lui de pe bancă glumesc şi rad mult. Cei care au terminat şedinţa foto individuală se retrag la una dintre porţi şi se joacă cu mingea. Andrei Enache glumeşte mult, ascunde mingea sub tricou, dar devine serios cand i se cere. Răzvan Răpciugă se încurcă puţin în poziţionarea braţelor şi devine docil cand se aud sugestiile fotografului, lăsandu-se, la final, imortalizat simuland o aruncare la poartă. Mihai Miroiu, proaspătul posesor al numărului 10, este serios, încrezător, aşa cum trebuie să fie un căpitan, iar la final cere să vadă fotografiile. Urmează Iulian Neaţă, care se arată interesat de poziţionarea corectă a umerilor şi care zambeşte atunci cand i se sugerează asta. Marius Ragea este poate prea serios, Petrică Vasilache, Attila Eros şi alţi caţiva, urmează şi ei. Vine randul preparatorului fizic şi al staff-ului tehnic, ultimul care pozează, ca un adevărat căpitan de corabie, fiind antrenorul echipei, profesorul Viorel Ciubotaru, sobru, prea sobru, probabil cu gandurile la noul sezon, ştiind că acesta va fi unul extrem de greu. Băieţii se pregătesc de fotografia de grup în echipament albastru, grupandu-se, la semnal, în centrul sălii. Fotografii s-au făcut apoi şi în echipamentul de rezervă, în culori galben – negru. În micile pauzele dintre şedinţele foto băieţii se distrează, aruncă la poartă, încearcă procedee ce par extrem de complicate, glumesc, atmosfera fiind una destinsă.

 

Pregătiri pentru meciul cu Steaua


Totul a durat puţin peste o oră, timp în care am văzut o altă faţă a jucătorilor pe care îi admir atat de mult din tribune. I-am lăsat pregătindu-se de antrenament, chiar dacă era sambătă după-amiază. Urmează un meci greu, meciul de debut în acest sezon în Liga Naţională, cu CSA Steaua Bucureşti, ce va avea loc miercuri, 31 august 2016, acasă. Băieţii speră ca noul echipament să le poarte noroc în anul competiţional ce stă să înceapă. Par încrezători şi cu siguranţă se vor bate pentru o cat mai bună clasare în Liga Naţională de anul acesta. Alb – albaştrii sunt încrezători şi motivaţi şi zic că în noul sezon vor avea un cuvânt greu de spus mai ales pe teren propriu unde cu ajutorul publicului extraordinar pot face meciuri memorabile. Au mai rămas cateva zile până la marele meci, din prima etapă, cu Steaua, iar băieţii noştri au nevoie de o sală arhiplină, de încurajări, de o atmosferă incendiară! Intrarea la acest meci va fi gratuită pentru toţi spectatorii, aşa că se aşteaptă ca în Polivalentă să nu mai fie niciun scaun gol. (Mihaela VLĂDESCU)


Casetă:


Film despre şedinţa foto de prezentare a echipamentului


Şedinţa foto de prezentare a echipamentului pentru sezonul 2016-2017 de Liga Naţională a fost filmată, secvenţe din cadrul acesteia fiind montat într-un making-of postat pe youtube.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.