Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Mergea face pauză forţată

Ziarul de Vrancea
26 aug 2016 566 vizualizări
Jucătorul de tenis Florin Mergea, medaliat cu argint la dublu la JO de la Rio împreună cu Horia Tecău, va fi indisponibil cel puţin cinci săptămani, el ratand astfel US Open, după ce a fost diagnosticat cu o afecţiune a oaselor sesamoide la un picior.

Diagnosticul a fost pus de medicii din circuitul ATP, Florin Mergea acuzand dureri în zona metataso-falangiană a unui picior încă din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, cand s-a crezut că e vorba de suprasolicitare.După medalia de argint cucerită cu Horia Tecău la JO, Florin Mergea a participat la turneul de la Cincinnatti, unde a pierdut în primul tur, iar vineri a fost examinat amănunţit şi i s-a pus diagnosticul.Medicii i-au recomandat repaus total timp de două săptămani, urmate de încă trei săptămani de recuperare, astfel că Florin Mergea nu va putea participa la US Open şi nici la turneele asiatice programate ulterior.

S-au găsit bani şi pentru Drăgulescu

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a decis, conform legislaţiei în vigoare, dublarea premiilor pentru sportivii care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman va oferi recompense financiare şi pentru locurile 4, 5 şi 6.Conform HG 1447/2007, medaliaţii cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, caştigătorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro. Pentru locurile 4, 5 şi 6 se vor primi 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro. Antrenorii, precum şi colectivele tehnice care au contribuit la realizarea performanţelor la JO vor fi de asemenea recompensaţi de COSR.

Încă un bronz pentru canotoare

Echipajul feminin de dublu vasle al Romaniei a caştigat, ieri, medalia de bronz la Campionatele Mondiale under 23 de la Rotterdam. Echipajul Romaniei, în componenţa Ioana Vrînceanu şi Viviana Bejinariu a încheiat cursa de 2.000 de metri cu timpul de 7:31.22 minute, pe locul trei. Pe podium s-au mai aflat Marea Britanie (7:23.46) şi Belarus (7:29.26). Joi, echipajul Romaniei de patru rame, format din sportivele Iuliana Buhuş, Ana-Maria Simion, Mădălina Hegheş şi Diana Mihai a obţinut medalia de argint (6:32.94 minute), după SUA (6:27.28 minute) şi înaintea Olandei (6:33.53).

Un fundaş croat la Mediaş

Fundaşul croat Dario Rugasevic a semnat un contract pe un an cu Gaz Metan Mediaş, anunţă gruparea adeleană pe site-ul oficial. Fotbalistul de 25 ani a evoluat ultima dată pentru formaţia Cibalia Vinkovci din prima ligă croată. În această săptămană, jucătorul a primit cartea verde, astfel că tehnicianul Cristian Pustai poate apela oricand la serviciile sale. Prin transferul lui Dario Rugasevic, Gaz Metan şi-a acoperit practic postul de fundaş stanga, acolo unde a evoluat pană în prezent doar căpitanul Ionuţ Buzean.

Lochte, inculpat în Brazilia

Înotătorul american Ryan Lochte, care a făcut declaraţii false în faţa anchetatorilor brazilieni cu privire la incidentul din perioada Jocurilor Olimpice, a fost inculpat pentru denunţ. "Ancheta s-a încheiat joi şi înotătorul Ryan Lochte a fost inculpat pentru denunţ mincinos", se arată într-un comunicat al poliţiei regionale din Rio de Janeiro, care solicită ca o comisie rogatorie să îl informeze pe sportiv în SUA în privinţa deciziei luate în Brazilia. Cu cateva ore înainte de anunţul cu privire la inculparea lui Lochte, presa braziliană scria că înotătorul va fi citat pentru a da declaraţii în Brazilia. Înotătorii Ryan Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere. Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizand o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse. După acest incident, Lochte a fost suspendat de Comitetul Olimpic American şi de Federaţia Americană de Nataţie.

Direct în grupe

Echipa de baschet masculin BC Mureş va juca direct în faza grupelor FIBA Europe Cup, nu în turul preliminar cum fusese anunţat iniţial. FIBA Europe a anunţat, ieri, că patru echipe, între care şi BC Mureş, care urmau să joace tur preliminar în FIBA Europe Cup vor evolua direct în faza grupelor. Decizia a fost luată după ce în prima competiţie valorică organizată de forul continental, Basketball Champions League, numărul echipelor participante a fost mărit de la 32 la 40, iar astfel din fazele preliminare ale acestei competiţii, 12 echipe învinse, nu 17 cum era anunţat iniţial, vor evolua apoi în grupele FIBA Europe Cup, în care se vor afla, în total, 37 de cluburi. Între cele 37 de cluburi se vor număra Steaua CSM Eximbank Bucureşti, iar de acum şi BC Mureş. Steliştii vor juca în grupa F, în care ar putea ajunge şi CSM Oradea din Basketball Champions League, iar BC Mureş va evolua în grupa I.

Blatter la audieri

Fostul preşedinte al TAS Joseph Blatter a fost audiat, joi, 14 ore de Tribunalul de Arbitraj al Sportului de la Lausanne, la care a depus un apel la decizia FIFA de a-l suspenda şase ani din toate activităţile legate de fotbal. "A fost o zi lungă, nu pot face niciun pronostic", a declarata Blatter,la ieşirea de la audieri”, informează lequipe.fr. Şi fostul preşedinte al UEFA Michel Platini a dat declaraţii în acest caz. Joseph Blatter a fost preşedintele FIFA timp de 17 ani, pană spre sfarşitul anului 2015, cand a fost suspendat pentru implicarea în scandalul de corupţie din cadrul forului mondial. Blatter a fost suspendat opt ani din orice activitate legată de fotbal în decembrie 2015, la fel ca francezul Michel Platini, pentru o plată suspectă de 1,8 milioane de euro, făcută de elveţian în 2011 fostului preşedinte al UEFA.

Hamilton, 15 locuri penalizare

Britanicul Lewis Hamilton, liderul clasamentului piloţilor, va fi penalizat cu 15 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce mecanicii Mercedes au fost nevoiţi să înlocuiască componente ale unităţii de propulsie a monopostului său, a anunţat echipa germană. Potrivit regulamentului, piloţii trebuie să folosească maximum cinci seturi ale unităţii de propulsie într-un sezon. începand cu fiecare a şasea componentă, pilotul este penalizat cu locuri pe grilă.  Mecanicii Mercedes au schimbat două componente la monopostul lui Hamilton înaintea antrenamentelor de vineri şi este posibil să mai înlocuiască şi altele înaintea calificărilor de sambătă, ceea ce ar presupune alte penalizări. Dacă va rămane doar cu sancţiunea de 15 locuri, Hamilton nu poate pleca în cursa de la Spa-Francorchamps de pe o poziţie mai înaltă de locul 16. De penalizarea lui Hamilton ar putea profita colegul său, Nico Rosberg, clasat al doilea în clasamentul piloţilor, la o diferenţă de nouă puncte.

Angulo a servit cocaină

Clubul spaniol Granada a suspendat contractul noii sale achiziţii José Angulo, după ce atacantul ecuadorian a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control efectuat la ediţia trecută a Copei Libertadores, cand evolua pentru Independiente del Valle. Granada a plătit patru milioane de euro pentru 70 la sută din drepturile federative ale fotbalistul de 21 de ani, care semnase la 10 august un contract pe cinci ani cu gruparea spaniolă. Angulo riscă o suspendare de doi ani după ce a fost depistat pozitiv. Granada aşteaptă finalizarea investigaţiilor în cazul jucătorului şi, dacă acesta va fi suspendat, îi va rezilia contractul



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.