Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Naţionala rămane pe Cluj Arena

Ziarul de Vrancea
25 aug 2016 1063 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal anunţă că meciul Romania - Muntenegru, programat la 4 septembrie în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se va disputa pe stadionul stabilit iniţial, Cluj Arena, astfel că vanzarea biletelor la această întalnire, întreruptă miercuri, s-a reluat.


 "În urma inspecţiei UEFA cu privire la situaţia gazonului de pe Cluj Arena, FRF a solicitat şi o analiză comparativă de specialitate din partea forului continental care să cuprindă şi situaţia stadionului Dr. Constantin Rădulescu din Cluj. Concluziile acestei analize comparative evidenţiază avantaje şi dezavantaje pentru fiecare dintre stadioane în perspectiva meciului din 4 septembrie, astfel că am decis ca partida de debut a 'tricolorilor' în aceste preliminarii să fie găzduită de Cluj Arena”, se arată pe site-ul FRF. Biletele, cu preţuri între 35 şi 500 de lei, sunt disponibile pe pe site-urile bilete.frf.ro şi bilete.ro. Acestea pot fi achiziţionate atat prin plata cu cardul, cat şi ramburs. De asemenea, începand de luni, biletele vor putea fi achiziţionate şi de la casieriile Cluj Arena.

Iordănescu cel mic, la ŢSKA

Clubul ŢSKA Sofia a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei bulgare este Edward Iordănescu,  care a antrenat ultima dată formaţia Pandurii Targu Jiu. ŢSKA Sofia se află pe locul patru în clasamentul campionatului bulgar, după tot atatea etape, cu şapte puncte. Lider este Cerno More Varna, cu zece puncte. Edward Iordănescu a fost prezentat, ieri, ca noul antrenr al echipei ŢSKA Sofia, la conferinţa de presă participand şi fostul fotbalist Hristo Stoicikov, acţionar al clubului, care a precizat că în alegerea tehnicianului roman au contat sfaturile primite de la Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.
Gest superb al unui discobol
Atletul polonez Piotr Malachowski a donat medalia de argint caştigată la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ajutorarea unui copil în varstă de trei ani care suferă de o formă rară de cancer. Donaţia sa a permis ca Olek Szymanski, care are retinoblastom (tumoră malignă de retină), să fie dus la New York pentru tratament. "Medalia mea de argint valorează acum mult mai mult decat în urmă cu o săptămană. Este de valoarea sănătăţii micuţului Olek", a declarat atletul. Piotr Malachovski, în varstă de 33 de ani, a caştigat la Rio medalia de argint la aruncarea discului.

Blatter mai speră la  albire

Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, a sosit, ieri dimineaţă, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a fi audiat în legătură cu suspendarea sa din orice activitate legată de fotbal, informează AFP. "Nu m-aş mai numi Sepp Blatter dacă nu aş crede, dacă nu aş fi optimist. Dar trebuie să spun un lucru: suntem în fotbal şi în fotbal există un arbitru", a declarat elveţianul de 80 de ani la sosirea la TAS, însoţit de avocatul său Lorenz Erni.  Joseph Blatter a fost preşedintele FIFA timp de 17 ani, pană spre sfarşitul anului 2015, cand a fost suspendat pentru implicarea în scandalul de corupţie din cadrul forului mondial. Blatter a fost suspendat opt ani din orice activitate legată de fotbal în decembrie 2015, la fel ca francezul Michel Platini, pentru o plată suspectă făcută de elveţian în 2011 fostului preşedinte al UEFA. în februarie 2016, suspendarea celor doi a fost redusă în apel la şase ani. La 9 mai, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus suspendarea lui Platini la patru ani.

Will a reziliat contractul lui Tütüneker

FC Will, grupare la care este legitimat Paul Papp, a anunţat, miercuri, că a reziliat contractul tehnicianului Ugur Tütüneker, unul dintre foştii fotbalişti pe numele cărora s-au emis mandate de arestare în Turcia.  Autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a trei foşti fotbalişti, între care se numără şi Arif Erdem, la cateva zile după ce au hotărat acelaşi lucru în cazul lui Hakan Şükür, pentru că ar fi "membri ai grupării teroriste armate FETO/PDY (Fethullah Gulen/Structură Paralelă de Stat). Miercuri dimineaţă, s-au emis mandatele de arestare pe numele celor trei. Ismail Demiriz a fost găsit la locuinţa sa din Buyukcekmece şi a fost arestat. Arif Erdem, Ugur Tütüneker şi Hakan Şükür, pe numele căruia s-a emis un mandat de arestare anterior, nu se află în Turcia. Locuinţele lor au fost percheziţionate.

Suspendată pentru denigrarea adversarelor

Hope Solo, emblematicul portar al naţionalei feminine de fotbal a SUA, a fost suspendată şase luni din echipă, după ce a criticat reprezentativa Suediei, în timpul Jocurilor Olimpice. La 12 august, Solo (35 de ani) a afirmat că SUA a jucat contra unei "echipe de laşe", după ce americancele au fost eliminate de suedeze, scor 3-4, la loviturile de departajare, în sferturi la JO. «Comentariile lui Hope Solo după meciul cu Suedia sunt inacceptabile şi nu corespund aşteptărilor noastre. Am luat în considerare incidentele în care a mai fost implicată şi i-am precizat că trebuie să aibă o conduită exemplară în cadrul echipei naţionale», a declarat preşedintele federaţiei americane, Sunil Gulati. Solo, care are 202 selecţii în naţionala SUA şi este considerată una dintre cele mai bune portăriţe din lume, a mai fost suspendată şi în 2015, după ce a plecat noaptea din cantonament, cu un automobil al federaţiei americane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.