Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Timişoara a făcut safteaua

Ziarul de Vrancea
23 aug 2016 988 vizualizări
Formaţia Poli Timişoara a caştigat, cu scorul de 3-2 (1-0), meciul susţinut, luni, pe teren propriu, în compania echipei CS Universitatea Craiova, în etapa a cincea a Ligii I.

 Pentru Poli au marcat Artean ( '45, '82 – ambele din penalty) şi Bărbuţ ('90^1), iar pentru CSU Craiova au înscris Zlatinski  ('61 - penally) şi Rocha ('68). În clasament, CSU Craiova se menţine pe locul IV, cu 9 puncte, iar formaţia bănăţeană se află în continuare pe ultimul loc, cu minus 11 puntcte. ACS Poli Timişoara a pornit campionatul cu o penalizare de 14 puncte, iar luni a obţinut primele puncte din această ediţie de campionat. .

Isinbaeva nu se mai retrage

Sportiva rusă Elena Isinbaeva, dublă campioană olimpică la săritua cu prăjina, vrea să concureze şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea subliniind că se poate caştiga aurul olimpic şi la 37 de ani. Într-un interviu pentru Sport-Express, sportiva de 34 de ani a spus că "nimic nu este imposibil", atunci cand a fost întrebată despre participarea la JO de la Tokyo din 2020. Vineri, Elena Isinbaeva, deţinătoarea recordului mondial la săritura cu prăjina cu 5.06 metri, a anunţat că se retrage din activitate, a doua zi după ce a fost aleasă în comisia sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Isinbaieva şi-a manifestat nemulţumirea faţă de federaţia internaţională, care a decis să interzică delegaţia rusă din cauza dopajului evidenţiat de raportul McLaren. "Încercand să ajung aici, am spus că nu-i voi ierta niciodată pe cei care au luat această decizie. Azi revin asupra acestor declaraţii. Îi iert, dar ei vor fi judecaţi de Dumnezeu. Sunt fericită că mi-am îndeplinit visurile, că am caştigat tot ce este posibil, că am încrederea şi iubirea întregii lumi", a spus atunci dubla campioană olimpică, în varstă de 34 de ani.

Fără ruşi la paralimpici

Niciun sportiv rus nu va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, programate în perioada 7-18 septembrie, a anunţat, marţi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În 7 august, Comitetul Internaţional Paralimpic anunţase că Rusia a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în urma scandalurilor de dopaj organizat. Comitetul Paralimpic Rus a făcut apel, însă acesta a fost respins, marţi, de TAS.  La Jocurile Olimpice, încheiate duminică, Rusia a avut o delegaţie mai mică, după suspendarea mai multor sportivi al căror nume a apărut în raportul McLaren. Pentru Jocurile Paralimpice, Rusia urma să aibă o delegaţie de 267 de sportivi, la 18 discipline.

Nica şi Boldor, daţi cu împrumut

Fundaşul Constantin Nica a fost împrumutat pentru un sezon de echipa Atalanta Bergamo la formaţia US Latina, din Serie B, a anunţat, marţi, site-ul tuttomercatoweb.com. Nica, în varstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de Atalanta Bergamo în vara anului 2013 de la Dinamo Bucureşti pentru 1,6 mlioane de euro. După un prim sezon în care a jucat doar şapte meciuri la Atalanta, Nica a fost împrumutat în următoarele două sezoane la formaţiile AC Cesena şi Avellino. Pe de altă parte, fundaşul echipei Bologna, Deian Boldor, ar putea fi împrumutat pentru un sezon la formaţia Hellas Verona, din Serie B.  Boldor, în varstă de 21 de ani, a fost achiziţionat de Bologna în această vară de la Virtus Lanciano pentru 500.000 de euro.

Lochte îşi pierde sponsorii

Înotătorul Ryan Lochte a pierdut încă doi sponsori, Ralph Lauren şi Gentle Hair Removal, după ce sportivul, de şase ori campion olimpic, de trei ori medaliat cu argint şi tot de trei ori cu bronz, a minţit că a fost victima unui jaf armat la Rio. "Ralph Lauren continuă să susţină cu mandrie echipele olimpice şi paralimpice americane şi valorile aduse de sportivi. Parteneriatul Ralph Lauren cu Ryan Lochte era legat în mod special de Jocurile Olimpice de la Rio, iar firma nu îl va continua", a anunţat compania. Publicaţia Washington Post a anunţat apoi că un alt sponsor, marca de produse cosmetice Gentle Hair Removal, pune capăt contractului cu Lochte. Tot luni, compania de echipament sportiv Speedo a anunţat că reziliează parteneriatul cu înotătorul Ryan Lochte.

Valencia a pornit împleticit

Formaţia Valencia a început sezonul în campionatul spaniol cu un eşec, fiind învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-4, de echipa Las Palmas. Marko Livaja a marcat de două ori, în minutele 16 şi 88, Kevin-Prince Boateng a înscris în minutul 31, iar  Jontahan Viera a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 31, pentru Las Palmas. Valencia a punctat prin Santi Mina în minutele 6 şi 34.  Tot luni, Leganes a trecut de Celta Vigo, scor 1-0, prin reuşita lui Diaz. Primul lider al campionatului Spaniei este FC Barcelona, care s-a impus cu 6-2 în meciul cu Betis.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.