Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Cine ne fluieră prin Europa?

Ziarul de Vrancea
22 aug 2016 764 vizualizări
Arbitrul polonez Pawel Gil va conduce la centru partida dintre echipa engleză Manchester City şi formaţia Steaua Bucureşti, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor, a anunţat, luni, site-ul oficial al UEFA

Gil va fi ajutat de asistenţii Piotr Sadczuk şi Marcin Borkowski, de adiţionalii Bartosz Frankowski şi Krzysztof Jakubik, iar Konrad Sapela va fi rezervă.Meciul Manchester City - Steaua Bucureşti (în tur, 5-0), din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.45, şi va fi transmis de Pro TV şi Dolce Sport. Partida West Ham United – Astra Giurgiu, va fi condusă de o brigadă germană, condusă de Manuel Grafe, ajutat de asistenţii Mike Pickel şi Holger Henschel, iar Harm Osmers va fi rezervă. Meciul West Ham United - Astra Giurgiu, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21.45.

Laureaţii turneului de handbal

Handbalistul danez Mikkel Hansen a fost ales cel mai bun jucător (MVP) la Jocurile Olimmpice de la Rio, forul internaţional de profil anunţand şi componenţa All Star Team, după ce Danemarca a caştigat medalia de aur. Componenţa All Star Team este următoarea: Landin (Danemarca, portar) – Gensheimer (Germania, extremă stanga), Mikkel Hansen (Danemarca, inter stanga), Nikola Karabatic (Franţa, centru), Cedric Sorhaindo (Franţa, pivot), Valentin Porte (Franţa, inter dreapta), Lasse Svan (Danemarca, extremă dreapta). Golgeterul JO este Karol Bielecki (Polonia), cu 55 de goluri. Naţionala de handbal masculin a Danemarcei a caştigat, duminică, pentru prima dată în istoria sa medalia de aur, la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a învins campioana ultimelor două ediţii, Franţa, cu scorul de 28-26 (16-14).

Apa la moara lui Petrescu

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, a obţinut, duminică, prima victorie din campionat, după ce s-a impus, în deplasare, cu scorul de 3-1 (2-0), în faţa formaţiei Mordovia Saransk, în etapa a noua a ligii a doua din Rusia. În urma acestui succes, Kuban a părăsit ultima poziţie a clasamentului, urcand pe locul 17 (din 20), cu opt puncte, obţinute dintr-o victorie şi cinci remize. Petrescu a avut probleme cu conducerea clubului rus, care a dorit rezilierea contractului, după startul slab din campionat. Romanul a primit, săptămana trecută, un răgaz de două etape pentru a redresa situaţia echipei. În cele două meciuri, Kuban a remizat acasă, scor 1-1, cu Sibir şi a caştigat cu Mordovia.

Neymar se mai odihneşte

Atacantul brazilian Neymar, campion olimpic la Rio, va reveni la antrenamentele echipei FC Barcelona în 8 septembrie. FC Barcelona şi Neymar s-au înţeles ca jucătorul să rămană cateva zile în Brazilia, pentru a se odihni. Neymar ar fi trebuit să revină, marţi, la FC Barcelona, dar a discutat cu antrenorul Luis Enrique, iar acesta i-a permis să mai stea cateva zile în Brazilia. Marca a calculat că Neymar va lipsi de la club 107 zile, începand de la finalul lunii mai, cand FC Barcelona a caştigat Cupa Spaniei. El urmează să alăture selecţionatei Braziliei, pentru meciurile din preliminariile CM-2018, cu Ecuador şi Columbia.

Gullit, secund la naţională

Fostul internaţional olandez Ruud Gullit a acceptat postul de antrenor secund la prima reprezentativă a Olandei, a anunţat, ieri, L’Equipe. Gullit, în varstă de 53 de ani, va fi secundul lui Danny Blind şi îl va înlocui pe Dick Advocaat, care a plecat la Fenerbahçe Istanbul. Ruud Gullit a mai pregătit în cariera sa formaţiile Chelsea Londra, Newcastle United, Feyenoord Rotterdam, Los Angeles Galaxy şi Terek Groznîi, iar în ultima peroadă a fost consultant pentru postul de televiziune BBC. Gullit a marcat 17 goluri în 66 de meciuri jucate la naţionala Olandei şi a caştigat Campionatul European din 1988.

Allardyce l-a convocat  pe Hart

Selecţionerul naţionalei Angliei, Sam Allardyce, a declarat că îl va convoca la prima reprezentativă pe Joe Hart, deşi portarul nu a evoluat în nicun meci oficial la Manchester City de la venirea în această vară a antrenorului Josep Guardiola. "Joe Hart va fi în lotul Angliei pentru meciul cu Slovacia. Voi vorbi atunci cu el să văd ce se întamplă la club", a spus Allardyce. Portarul Joe Hart nu a fost folosit de antrenorul Josep Guardiola în niciun meci oficial de la venrea sa la Manchester City, iar presa engleză a scris că internaţionalul englez ar urma să fie cedat la Everton după aducerea chilianului Claudio Bravo de la FC Barcelona.

Se retrage Anthony

Carmelo Anthony, primul baschetbalist care caştigă trei titluri olimpice consecutive, a anunţat că se retrage din echipa naţională a SUA. "Nu voi mai participa la a cincea olimpiadă. Cred că am dat suficient pentru echipa naţională şi e timpul să predau ştafeta generaţiei mai tinere", a declarat jucătorul echipei New York Knicks, în varstă de 32 de ani.Anthony este singurul jucător din lotul actual ale naţionalei SUA care a fost pe teren la ultima înfrangere suferită de americani la JO, scor 81-89, în semifinalele turneului de la Atena, din 2004, în faţa Argentinei. Atunci, el a cucerit medalia de bronz cu echipa SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.