Sport

Totul pană la Kerber!

Ziarul de Vrancea
21 aug 2016 713 vizualizări
Simona Halep a fost eliminată în semifinala de la Cincinnati, de către jucătoarea germană care ar putea deveni numărul 1 mondial * pentru Horia Tecău, fraţii Bryan sunt nişte bagatele Finalistă anul trecut în turneul de la Cincinnati, Simona Halep a avut multe puncte de apărat în Ohio. Calificată în semifinale, cea mai bună jucătoare de tenis a Romaniei a pierdut doar 235 de puncte şi va coborî pe locul V în clasamentul ATP.

În sferturile de finală, Simona a obţinut o victorie strălucitoare în faţa vecinei sale de clasament, Agnieszka Radwanska, confirmandu-şi forma excelentă în care se află.Sportiva din Constanţa a obţinut a 13-a victorie consecutivă într-o manieră care a adus aminte de cele mai bune momente din cariera ei. Cu un nivel de încredere mai ridicat ca oricand şi cu o pregătire fizică exemplară, Halep a întors un meci care nu a început bine pentru ea. Simona Halep s-a văzut pusă în dificultate în prima parte a partidei cu Radwanska. Romanca a fost agresivă şi a condus destul de bine jocul, dar a greşit mult în momentul în care a vrut să finalizeze punctele. Halep a schimbat registrul din mers şi a corectat precizia loviturilor, după care lucrurile au intrat în ritmul dominant arătat şi în partidele precedente de la Cincinnati. Foarte repede, poloneza s-a distanţat la 4-0, după două break-uri, la 1-0 şi 3-0, apoi a avut minge de 5-0, pe propriul serviciu, însă Halep şi-a oprit declinul în acel moment. Radwanska a continuat să risipească cate o minge de 5-1, 5-2, 5-3. De fiecare dată, Halep a avut puterea să întoarcă soarta game-ului astfel că scorul a devenit 4-4. La acest scor, jucătoarea romană a mai reuşit un break, clar de această dată. Abia din a cincea încercare a putut Radwanska să modifice cifra din dreptul numelui ei de pe tabelă. Pentru asta a avut nevoie de trei mingi de break, de salvarea unei mingi de set şi de ajutorul benzii fileului. Jucătoarea din Polonia nu a speculat momentul, astfel că Halep a făcut rebreak şi apoi a pus capăt setului, cu 7-5, după un punct spectaculos şi după 61 de minute de joc. Al doilea set a fost fără istoric. Halep a pierdut doar un joc pe propriul serviciul, la 1-0 pentru ea. Un 6-1 după alte 30 de minute. Cum într-un alt sfert, germana Angelique Kerber (2 WTA) a învins-o pe spaniola Carla Suarez, germana a ajuns din nou în faţa Simonei, la numai o lună după semifinala de la Montreal, cand romanca s-a impus cu 6-0, 3-6, 6-2.
Din păcate, Simona nu a repetat partida din sferturi cu Radwanska şi a fost învinsă cu 3-6, 4-6.  Halep a greşit mult sambătă, comiţand 50 de erori neforţate (faţă de 21, Kerber). Dar partea bună a evoluţiei ei este că şi-a păstrat agresivitatea şi a fost aproape de o nouă revenire spectaculoasă, aşa cum a reuşit cu Radwanska. De data aceasta, romanca a avut în faţă o adversară extrem de tenace, care s-a apărat foarte bine şi a ştiut cum să transforme într-un succes jocul mai slab al Simonei Halep. Jucătoarea din Constanţa a început cu break partida de sambătă, dar Kerber a egalat imediat şi s-a distanţat apoi la 3-1. Romanca a reuşit şi ea un rebreak şi s-a apropiat la un game. La 3-2 pentru Kerber, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren şi i-a cerut răbdare Simonei, să nu încerce să grăbească punctele şi i-a transmis că nu sunt motive de panică. Jucătoarea romană a revenit pe teren şi a egalat la 3. Kerber şi-a făcut servciul, 4-3, apoi ploaia a oprit meciul pentru 35 de minute. După reluare, romancei nu i-a ieşit mai nimic în următoarele şase ghemuri, perminţandu-i germanei să închidă primul set cu 6-3, după 36 de minute. La 0-2 în setul al doilea, Halep a salvat şase mingi de break, dar a cedat jocul la a şaptea. Kerber a ridicat scorul la 4-0 cu serviciul. După aceasta, Simona  a caştigat următorul game, a salvat o minge de 5-1 pe serviciul adversarei, pentru a ajunge apoi la 3-4. De la acest scor ambele jucătoare şi-au fructificat serviciul şi setul s-a încheiat tot în favoarea germanei, cu 6-4, după o oră şi 30 de minute de la startul partidei.
Interesant este faptul că Angelique Kerber poate ajunge numărul 1 mondial, dacă îşi adjudecă turneul, detronand-o pe Serena Williams. Adversara din finală a lui “Angie” este jucătoarea cehă Karolina Pliskova (17 WTA), care a dispus cu 6-1, 6-3 de spaniola Garbiñe Muguruza. După această competiţie, Simona Halep va evolua la US Open, turneu care va începe la 29 august. În turneul feminin de dublu, perechea Monica Niculescu/Vania King  (Romania/SUA) a fost eliminată, de către cuplul favorit nr. 5, Julia Görges/Karolina Pliskova (Germania/Cehia), scor 4-6, 4-6 în 76 de minute.
* În turneul masculin de dublu de la Cincinatti (5.004.505 $), perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), a învins cu 6-3, 7-6 cuplul fraţilor gemeni americani Bob & Mike Bryan cu 6-3, 7-6. În finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au întalnit aseară perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), care a învins, cu scorul de 6-4, 6-1, cuplul canadian Daniel Nestor/Vasek Pospisil.  Horia Tecău a caştigat turneul de la Cincinnati în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt. Anul trecut, Tecău şi Rojer au ajuns pană în sferturi de finală la turneul american. În 2016, Horia Tecău a caştigat turneul de la Madrid alături de Jean-Julien Rojer şi pe cel de la Bucureşti împreună cu Florin Mergea. Semifinalele turneului de simplu: Andy Murray (Marea Britanie) – Milos Raonic (Canada) 6-3, 6-3; Marin Cilic (Croaţia) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 4-6, 6-3, 7-5.
Niculescu face pereche cu Mirza, la New Haven!
* În calificările turneului feminin de 761.000 de dolari de la New Haven (761.000 $), Sorana Cîrstea (92 WTA) a trecut de primul tur, scor 3-6,6-3, 6-3 de chinezoaica Zheng Saisai (62), dar a fost eliminată apoi de americanca Louisa Chirico (89) cu 4-6, 4-6 în 75 de minute.
În proba de simplu de la New Haven va evolua  pe tabloul principal Irina Begu (23), care o va întalni, în runda inaugurală, pe Caroline Garcia (Franţa, 30 WTA). În luna aprilie, Begu a învins-o pe Garcia în primul tur al turneului de la Charlestone. La dublu, Monica Niculescu va face pereche cu Sania Mirza (India), liderul clasamentului de dublu. Niculescu şi Mirza au fost desemnate cap de serie numărul 2 şi vor juca, în primul tur, împotriva cuplului american Louisa Chirico/Alison Riske, beneficiar al unui wil-card. Indianca Sania Mirza şi elveţianca Martina Hingis au anunţat, la 11 august, că au decis să pună capăt colaborării lor după 16 luni. Ele au caştigat 14 titluri împreună, inclusiv Wimbledon, US Open şi Australian Open.












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.