Sport

Cursă ciclistă pentru ajutorarea unui copil din Jariştea, elev de nota 10

Dan Chiriac
19 aug 2016 4142 vizualizări
Iubitorii sportului pe două roţi se întalnesc duminică în faţa Primăriei din Jariştea u organizatorii aşteaptă peste 120 de participanţi u evenimentul este organizat de Mtb Jaristea şi Primăria comunei Jariştea

Maratonul ciclist umanitar de la Jariştea, ediţia a patra, va avea loc duminică dimineaţă. Plecarea concurenţilor va avea loc din faţa Primăriei din Jariştea, la orele 10.00. Acţiunea este organizată de echipa grupului de voluntari Mtb Jariştea şi Primăria comunei Jariştea. Aflat la ediţia a patra, Maratonul îşi propune să acorde un sprijin umanitar unui copil de clasa a opta din Jariştea, elev de nota 10. În varstă de 13 ani, Alexandra a rămas, în urmă cu 9 ani, fără tată. “Alexandra a primit la naştere nota 10 şi de atunci continuă să fie de nota 10 pe linie. Caradinţă Alexandra este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Jariştea, acolo unde a absolvit de când se ştie cu NOTA 10 PE LINIE. Singură la părinţi, fără tată de la vârsta de 4 ani, crescută doar de mamă şi bunicii materni, Alexandra doreşte să demonstreze tuturor că se poate, însă din păcate situaţia financiară nu-i promite un viitor sigur atunci când va fi nevoită să meargă la liceu. Singura sursă de venit din casă o reprezintă pensiile bunicilor care însumate, cu greu acoperă datoriile lunare şi hrana. Împreună dorim să-i demonstrăm şi noi Alexandrei, că SE POATE! Vino şi tu la maratonul ciclist umanitar din Jariştea, în data de 21 august 2016, pentru ca împreună să investim în Alexandra. UN COPIL BUN MERITĂ TOT CE-I MAI BUN”, se arată în apelul organizatorilor postat pe o pagină de socializare.

Banii vor fi daţi familiei fetei

Taxa de participare este de 20 lei şi se va achita în ziua concursului. “79 de  persoane şi-au manifestat intenţia de a lua parte la maraton. Lista rămane deschisă pană duminică dimineaţă. Înscrierile se fac începand cu ora 8.00, iar la 10.00 vrem să dăm startul. Sperăm să avem în jur de 120- 130 de concurenţi. La final, banii încasaţi vor fi donaţi fetiţei, care va veni alături de mama sa la acest eveniment. Aceştia vor fi folosiţi pentru pregătire pentru a intra la un liceu bun. Nu neapărat pentru pregătire la învăţătură, că nu are nevoie, dar e nevoie pentru supravieţuire, manuale sau hăinuţe”, ne-a spus Ana Mazilu, organizatorul maratonului ciclist. La primele trei ediţii la start au fost prezente peste100 de persoane. Prima ediţie a fost organizată pentru ajutorarea Denisei Abaza, un copil cu grave probleme de sănătate. Ediţia a doua a fost organziată pentru ajutorarea lui Florin Gheorghiţă, un localnic ce a rămas fără un picior în urma unui accident rutier. Anul trecut, evenimentul i-a fost destinat lui Costel Laurenţiu Bucur, un copil de la Grădiniţa “Micul Prinţ”. La ediţia din acest an, lungimea traseului  este de 25 km şi străbate un drum cu istorie, "Drumul nemţilor", care a fost folosit şi construit de armata germană în Primul Război Mondial. Avea ca scop transportarea trupelor, muniţiei şi tunurilor pană în Dealul Măgurei. Traseul necesită un minim de antrenament, după cum spun organizatorii. (Dan CHIRIAC)

(Advertorial)

 

Citiţi  şi:

Maratonul ciclist umanitar de la Jariştea a ajuns la a treia ediţie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.