Sport

Zi de doliu în sportul brazilian

Ziarul de Vrancea
17 aug 2016 657 vizualizări
După ce echipa de handbal feminin a fost eliminată de Olanda, fetele de la volei, campioane olimpice la ultimele două ediţii, au rămas şi ele fără medalii.

După cum am mai informat, echipa de handbal feminin a Braziliei a fost eliminată în sferturile de finală de surprinzătoarea echipă a Olandei, scor 23-32, însă diferenţa de nouă goluri a fost conturată în ultimele cinci minute ale meciului, cand sud-americancele s-au prăbuşit, literalmente, în faţa Louisei Abbingh ş a colegelor ei, cărora le-a ieşit aproape totul. În celelalte partide din sferturi, Franţa a învins Spania cu 27-26 (cu prelungiri), după ce spaniolele au condus tot timplul meciului, Rusia a învins merituoasa echipă a Angolei cu un scor onorabil, 31-27, iar Norvegia a dispus de vecina Suedia cu 33-20.  Semifinalele sunt un pic dezechilibrate, în sensul că la noapte, de la 21:30 se dispută partida Franţa – Olanda, iar de la 02:30 are loc o adevărată finală, între Norvegia şi Rusia.
Dar dacă la handbal eliminarea braziliencelor pe teren propriu pare o dramă, la volei eşecul aceleiaşi naţiuni în faţa Chinei capătă accente tragice. Echipa sud-americană a caştigat ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Beijing şi Londra) şi domină de mulţi ani voleiul feminin mondial. Şi totuşi, în sferturile de finală,
China s-a impus cu 3-2 (15-25, 25-23, 25-22, 22-25, 15-13) şi a spulberat şansele Braziliei la un al treilea titlu olimpic consecutiv.  Brazilia a avut opt jucătoare din lotul care cucerea aurul în 2012, la Londra, patru dintre ele fiind şi la Beijing în 2008, iar echipa sud-americană nu pierduse niciun set pană în sferturi la Rio. China a cucerit titlul olimpic pentru a doua oară, în 2004, la Atena,
şi acum o ţinteşte pe a treia, sub comanda antrenoarei ''Jenny'' Lang Ping, o fostă voleibalistă care a antrenat echipa SUA, cucerind cu aceasta argintul la JO 2008. În semifinale, China va întalni echipa Olandei, care a dispus de Coreea de Sud cu 3-1 (25-19, 25-14, 23-25, 25-20).
Echipa SUA s-a impus la Rio fără probleme în sfertul cu Japonia, scor 3-0 (25-16, 25-23, 25-22), urmand să joace în semifinale cu Serbia, victorioasă în faţa Rusiei cu 3-0 (25-9, 25-22, 25-21). Serbia a ajuns în premieră în semifinalele olimpice la volei, conduse de antrenorul Zoran Terzic, care pregăteşte campioana Romaniei, CSV Alba Blaj. 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.