Sport

S-a terminat coşmarul handbalului

Ziarul de Vrancea
15 aug 2016 1112 vizualizări
Tricolorele n-au reuşit să învingă Norvegia în ultima etapă din grupa A a turneului de la Rio şi s-au clasat pe locul IX, cea mai slabă clasare din istoria handbalului feminin romanesc la Jocurile Olimpice

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a fost învinsă, duminică, de campioana olimpică en-titre, Norvegia, scor 28-27 (14-13), în ultimul meci din grupa A, la JO de la Rio, şi pentru a mai spera la sferturi avea nevoie ca Angola să învingă Spania în meciul din cursul nopţii. În pofida vocilor care susţineau că Norvegia nu va trage ”prea tare” în meciul cu Romania, fiind deja calificată în sferturi, echipa nordică a arătat parcă cea mai mare ambiţie în joc de cand a început Olimpiada, poate şi pentru că nu a uitat înfrangerea de la Cluj, din preliminariile CE, cand nu a ”mişcat” de la un capăt la altul al meciului. Romania a reuşit să egaleze şi să preia conducerea abia în minutul 19 (10-9), dar nu a reuşit să menţină avantajul, ratand ocazii de a se detaşa la 13-13. La pauză, 13-14, după o primă repriză în care portarul Paula Ungureanu a avut cateva intervenţii salutare, dar în ofensivă inclusiv Cristina Neagu a ratat oportunităţi. La reluare, nordicele au apăsat şi mai tare pe acceleraţie şi s-au dus la 17-21 (min. 39), atunci cand a intrat Ionica Munteanu în poarta Romaniei, iar prima sa intervenţie a fost chiar la o aruncare de la 7 metri. La 19-21 (min. 42), Neagu a fost eliminată două minute, arătand nervozitate, iar Norvegia a profitat de situaţie, 19-23 (min. 45). Tricolorele nu au cedat, 22-24 (min. 48), însă treptat cel mai mare ”duşman” al lor a devenit timpul. Norvegia a ştiut să joace fiecare atac la limită (22-26, min. 52), în timp ce Romania s-a zbătut pentru fiecare minge (26-28, min. 59), dar nu a găsit calea spre victoria calificantă direct în sferturile de finală. Golurile tricolore au fost marcate de Cristina Neagu (11), Melinda Geiger (4), Florina Chintoan (3), Laura Chiper 3, Eliza Buceschi 2, Oana Manea 2, Valentina Ardean 1 şi Camelia Hotea 1. Speranţele noastre de calificare in extremis s-au dus, fiindcă Spania a învins Angola cu 26-22 (13-12), în timp ce Brazilia a dispus cu 29-24 de Muntenegru. Cele două echipe s-au calificat ”la braţ” în sferturi, cu 6, respectiv 4 puncte. Brazilia şi Norvegia, ambele cu cate 8 puncte sunt celelalte echipe calificate în sferturi din grupa A, în timp ce Romania (4 puncte) şi Muntenegru (0) au părăsit competiţia. În grupa B, tot duminică, s-au jucat meciurile Franţa – Suedia 27-25, Rusia – Olanda 38-34 şi Coreea de Sud – Argentina 28-22. Întalnirile din sferturile de finală sunt Brazilia - Olanda, Norvegia - Suedia, Franţa - Spania şi Rusia - Angola.Naţionala de handbal feminin a Romaniei s-a clasat pe locul IX la Jocurile Olimpice de la Rio, acesta fiind cel mai slab rezultat al tricolorelor din cele patru participări la Olimpiadă, unde anterior au obţinut un loc IV şi două locuri VII.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.