Sport

Nimic nu le-a stat în cale

Ziarul de Vrancea
12 aug 2016 711 vizualizări
Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în finala turneului olimpic de dublu

Dacă fetele de la spadă au spart gheaţa şi au reuşit să se califice în finala probei pe echipe, tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău s-au molipsit, asigurandu-şi medalia de argint, după o semifinală caştigată cu 6-3, 7-5 în faţa perechii americane Steve Johnson / Jack Sock, după un meci care a durat 76 de minute (32 ^44).  Iniţial, semifinala de dublu a fost (re)programată pentru ieri la ora 20:00, în cursul dimineţii a plouat zdravăn la Rio, la un moment dat toate partidele au fost amanate, însă, spre seară a fost posibil să se joace ambele semifinale.
Partida cu americanii, înalţi şi solizi, nu a fost atat de istovitoare ca aceea cu brazilienii din sferturi, însă nu a fost chiar o bagatelă. Ca şi în partida cu Melo şi Soares, Mergea şi Tecău au început în forţă cu un game pe serviciu şi un break şi se părea că nu vor avea probleme. După 3-0 pentru romani americanii au ţinut tare de serviciu şi nu au ameninţat break-ul decat în jocul de 4-1. La 5-2, Mergea şi Tecău au irosit două mingi de set pe serviciul yankeilor, apoi încă una pe propriul serviciu, dar setul a fost adjudecat. Mai greu a fost în setul al doilea, americanii au jucat şi mai hotăraţi, dar serviciile au mers ceas la ambii jucători romani. La 5-5, a venit şi break-ul pentru Florin şi Horia, iar victoria pe serviciile lui Tecău a fost o singură formalitate.  Cei doi sunt angrenaţi şi în proba de dublu mixt: Mergea joacă alături de Monica Niculescu împotriva echipei spaniole Carla Suarez / David Ferrer, iar Tecău şi Irina Begu vor întalni polonezii Agnieszka Radwanska / Lukas Kubot. Iată şi alte rezultate:  În cealaltă semifinală a turneului de dublu: Lopez / Nadal – Nestor / Pospisil 7-6, 7-6



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.