Sport

Thriller romano-american la spadă

Ziarul de Vrancea
11 aug 2016 950 vizualizări
Romania s-a calificat în semifinalele turneului olimpic * la canotaj, doar optul feminin în finală * meci decisiv astăzi al handbalistelor, cu Spania de la ora 20:40.

 Echipa feminină de spadă a Romaniei, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman şi Simona Pop, s-a calificat, ieri, în semifinale la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins, cu scorul de 24-23, reprezentativa Statelor Unite ale Americii, în sferturile de finală ale competiţiei. Ana Maria Popescu a terminat în avantaj asaltul cu Kelley Hurley (3-1), iar Simona Pop a pierdut puţin din diferenţă (4-3), în faţa lui Courtney. În cel de-al treilea releu, Simona Gherman a convenit cu adversara ei, Katherine Holmes, să nu mai continue lupta. Apoi, Simona Pop şi Holmes  au dus scorul la 8-8. După ce Popescu şi Holmes au zis din nou  pas,  Simona Gherman a readus Romania în avantaj în faţa lui Courtney Hurley (10-8), avantaj anihilat de Holmes (10-10), Gherman a încheiat în pierdere releul cu Kelley Hurley (13-14), iar asaltul decisiv a fost susţinut de Ana Maria Popescu şi Courtney Hurley. Ana a început bine, dar cu un minut înainte de expirarea timpului, americana conducea cu 21-18. Au urmat trei tuşe excelente realizate de romancă, iar decizia s-a amanat pentru prelungiri cu tuşa decisivă şi cu prioritate pentru Romania dacă această tuşă nu venea. Ana Maria Popescu a reuşit-o şi Romania s-a calificat în semifinale, în care a întalnit aseară Rusia. Rusia a învins Franţa cu 44-41. În celelalte sferturi s-au înregistrat rezultatele: China – Ucraina 42-34 şi Estonia – Coreea de Sud 27-26. 
* În finalele de canotaj, Romania va fi reprezentată doar de echipajul de 8^1, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea. Romania s-a clasat pe locul II în serie, după reprezentativa Canadei. În finală s-au mai calificat SUA, Marea Britanie, Noua Zeelandă şi Olanda. Finala probei de 8A1 va avea loc sambătă, de la ora 17.04. La 2 rame, echipajul format din Laura Oprea şi Mădălina Bereş s-a clasat pe locul IV în serie, iar la 2 vasle, categoria uşoară, Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă au obţinut aceeaşi poziţie.
* Naţionala de handbal feminin a Romaniei a obţinut prima victorie la JO de la Rio, miercuri, iar în cursul nopţii s-au încheiat celelalte partide din grupele A şi B, iar după trei etape, tricolorele sunt pe locul 5, cu două puncte. Rezultatele complete ale etapei a III-a din cele două grupe la JO de la Rio sunt următoarele: Brazilia – Spania 24-29, Romania – Muntenegru 25-21, Norvegia – Angola 30-20 (grupa A), respectiv Rusia – Suedia 36-34, Olanda – Coreea de Sud 32-32 şi Franţa – Argentina 27-11 (B). După trei etape, clasamentul este următorul: Brazilia, Norvegia, Spania, Angola (toate cu cate 4 puncte), Romania -  2 p , Muntenegru – 2 p (grupa A), respectiv Rusia – 6 p, Franţa – 4 p , Suedia- 4 p, Olanda - 3 p, Coreea de Sud – 1 p  şi Argentina – 0 p (grupa B). Rusia a devenit prima echipă calificată matematic în sferturile de finală din cele două serii. Astăzi,  sunt programate meciurile Angola – Brazilia, Romania – Spania (20.40) şi Muntenegru – Norvegia (grupa A) şi Suedia – Olanda, Rusia – Argentina şi Coreea de Sud – Franţa (B). Apoi, duminică, în ultima etapă, tricolorele se vor duela cu campioana olimpică en-titre, Norvegia (22.40). Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.
* După Ilie Captari, şi halterofila Florina Hulpan s-a retras din concurs, după primul stil. La categoria 69 kg, Florina a evoluat la smuls, în grupa A, reuşind 100 kilograme din a treia încercare, dar apoi s-a retras din competiţie.Tot miercuri, Dumitru Captari a evoluat, miercuri, în grupa B a probei de 77 de kilograme din cadrul competiţiei de haltere de la Jocurile Olimpice de la Rio, însă nu a încheiat concursul, el participand doar la stilul smuls, nu şi la aruncat.
...............;;;;;;;;;;;
.........................
* Gimnastul japonez Kohei Uchimura a caştigat, pentru a doua oară consecutiv titlul olimpic la individual compus. Kohei Uchimura a obţinut un total de 92,365 puncte. Pe podium au mai urcat Oleg Verniaev (Ucraina, 92,266) şi Max Whitlock (Marea Britanie, 90,641).Pentru gimnastul nipon este al doilea titlu olimpic la individual-compus, după cel obţinut în 2012. El mai are în palmares şi şase titluri mondiale consecutive la individual-compus. De asemenea, Uchimura devine primul gimnast care caştigă două titluri olimpice consecutive la individual-compus după 44 de ani, ultima performanţă de acest fel aparţinand tot unui japonez, Sawao Kato, la ediţiile din 1968 şi 1972.
* Niciun sportiv roman nu a evoluat ieri tenis JO de la Rio, după ce şi meciul de dublu mixt al Irinei Begu şi Horia Tecău cu polonezii Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot a fost amanat. Startul meciurilor de tenis de ieri de la Jocurile Olimpice a fost amanat din cauza ploii care s-a abătut peste oraşul Rio de Janeiro. Iniţial meciul sportivilor romani fusese menţinut în program, dar apoi au fost amanate toate partidele programate miercuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.