Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tricolorii au coborat un loc

Ziarul de Vrancea
11 aug 2016 800 vizualizări
Echipa naţională de fotbal a Romaniei a coborat un loc, pană pe 25, cu 856 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii ieri, "tricolorii" antrenaţi de Christoph Daum urmand a debuta de pe această poziţie în preliminariille CM din 2018, cu Muntenegru, la 4 septembrie

Adversarele Romaniei din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 ocupă următoarele poziţii: Polonia – 16 (-), Danemarca – 44 (-), Muntenegru  - 95 (-), Kazahstan – 96 (^1), Armenia – 102 (-). Primele zece poziţii în clasamentul FIFA-Coca Cola au rămas aceleaşi, în ordine,  Argentina, Belgia, Columbia, Germania, Chile, Portugalia, Franţa, Spania, Brazilia, Iralia.

Cuplul “Santina” se destrama

Elveţianca Martina Hingis şi indianca Sania Mirza, cele mai bune jucătoare de dublu din ultima perioadă, au decis să pună capăt colaborării lor după ce au sufeit o cădere de formă.. "După trei victorii la turnee de Grand Slam şi după 11 titluri WTA cucerite împreună, am decis de comun acord că vom evolua alături de alte jucătoare în perioada rămasă din acest sezon", au anunţat cele două sportive, într-un comunicat. Fostă ocupantă a locului 1 mondial la simplu, Hingis a început parteneriatul cu Mirza la ediţia de anul trecut a turneului de la Indian Wells. Ele au caştigat 14 titlri împreună, inclusiv Wimbledon, US Open şi Australian Open. Hingis ş Mirza au obţinut  41 de victorii la rand, înainte de a pierde în sferturile de finală ale Qatar Open, în februarie, în faţa rusoaicelor Daria Kasatkina/Elena Vesnina. De atunci, jucătoarele aflate pe primele două poziţi ale ierarhiei WTA de dublu nu au mai caştigat decat un trofeu, la Roma.

Simona s-a antrenat cu Gil Reyes

Jucătoarea Simona Halep s-a antrenat timp de o săptămană, la Las Vegas, cu celebrul preparator fizic Gil Reyes, care a lucrat în trecut cu fostul număr 1 mondial Andre Agassi. Reyes a colaborat cu Adidas, în cadrul Player Development Program, care s-a închis la finalul anului trecut. "O săptămană de antrenamente pentru Simona alaturi de intreaga fostă echipă a lui Andre Agassi! Simona a fost pregătită în Las Vegas nu numai de Darren Cahill, dar şi de renumitul preparator fizic Gil Reyes", se arată pe pagina de Facebook Simona Halep Band. Simona Halep va evolua săptămana viitoare la turneul de la Cincinnati. Ea a jucat finala anul trecut, la această competiţie.

Concordia merge mai departe

Concordia Chiajna a învins Pandurii, pe teren propriu,  la loviturile de departajare şi s-a calificat în sferturile Cupei Ligii Scorul după prelungiri a fost 1-1, prin golurile marcate de Serediuc (’14), respectiv, Alexandru (’34). Pandurii Targu Jiu a jucat cu un om mai puţin aproape pe toată durata prelungirilor, Grecu fiind eliminat în minutul 95 după ce a primit al doilea cartonaş galben. La loviturile de departajare, pentru Concordia au înscris Roşu, Pena, Albu şi Bucurică. A ratat Serediuc. La Pandurii au înscris Pleaşcă, Obodo, Munteanu. Au ratat Voiculeţ şi Unguruşan.
Primul campion olimpic “independent”

Kuwaitianul Fehaid Al Deehani, care concurează la Rio ca independent, a devenit, ieri primul "sportiv neutru" devenit campion olimpic, el caştigand proba de dublu trap din cadrul competiţiei de tir. Al Deehani a reprezentat Kuwaitul la precedentele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. În 2012, la Londra, el a caştigat bronzul la trap. La Jocurile Olimpice de la Rio participă nouă sportivi independenţi, sub drapelul olimpic. Cei nouă sunt angrenaţi în competiţiile de scrimă, tir şi nataţie.
 
Fiji se pregăteşte de sărbătoare

Reprezentativa Noii Zeelande a fost eliminată, miercuri, în sferturile de finală ale competiţiei de rugby în 7 de la Jocurile Olimpice, fiind învinsă de reprezentativa statului Fiji, cu scorul de 7-12. Jucătorii din Pacific vor întalni în semifinală Japonia. Noua Zeelandă, mare favorită la titlu, va evolua pentru locurile 5-7 cu Franţa. În cealaltă semifinală, Africa de Sud va întalni Marea Britanie. “Springbocks” au învins cu 22-5 echipa Australiei, iar britanicii au dispus cu 5-0 de Argentina. Sportivii fijieni speră ca, la această disciplină nou introdusă în programul olimpic, să obţină primul titlu al ţării din Pacific.

Surprize în turneul olimpic de fotbal

Reprezentativa Mexicului, campioană olimpică en-titre, a fost eliminată încă din faza grupelor la Rio de Janeiro, după eşecul, scor 0-1, în grupa C, în faţa Coreei de Sud.  Mexicanii au încheiat pe locul trei în grupa C, ei fiind eliminaţi la cateva ore după ce Argentina, o altă favorită, a părăsit competiţia, în urma remizei, scor 1-1, cu Honduras. În schimb, Germania a ajuns în sferturi după ce a învins Fiji, scor 10-0, meci în care Nils Petersen a înscris de patru ori.

Gloanţe la hipodrom

Poliţiştii au găsit încă un glonţ rătăcit în centrul hipic olimpic de la Rio de Janeiro, în apropierea zonei în care sunt ţinuţi caii, informează Reuters, citand o sursă din cadrul forţelor de ordine. Nimeni nu a fost rănit şi poliţia investighează pentru a stabili de unde s-a tras glonţul respectiv.  Federaţia Ecvestră Internaţională a anunţat că acest incident nu a perturbat concurul de dresaj, care se desfăşoară normal. Mario Andrada, purtător de cuvant al organizatorilor JO, a declarat că se află la centru şi încearcă să afle ce s-a întamplat.  Sambătă, un glonţ rătăcit a perforat partea superioară a cortului în care se află centrul de presă de la baza pentru probele hipice de la JO. Glonţul a trecut pe deasupra capului ataşatului de presă al Noii Zeelande şi a ajuns la picioarele unui fotograf.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.