Sport

Drum deschis spre titlu

Ziarul de Vrancea
10 aug 2016 741 vizualizări
Horia Tecău şi Florin Mergea au învins cuplul brazilian Melo / Soares şi s-au calificat în semifinalele turneului olimpic de dublu * senzaţie la simplu feminin: Serena Williams, învinsă de Svitolina

Perechea alcătuită din romanii Florin Mergea şi Horia Tecău s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro,  după o victorie cu 6-4, 5-7, 6-2  împotriva cuplului brazilian Marcelo Melo/Bruno Soares.  Mergea şi Tecău, capi de serie numărul cinci, s-au impus după o oră şi 50 de minute în faţa favoriţilor numărul trei, susţinuţi frenetic de public, chiar şi dincolo de limita sportivităţii (zgomote la serviciu, aplauze la prime servicii în fileu, proteste vehemente la challenges, chiar şi la neţuri etc).
Meciul a fost unul foarte echilibrat, chiar şi în setul decisiv, adjudecat cu 6-2 de tricolori. În primul set, Mergea şi Tecău au reuşit break-ul în primul joc, pe serviciul puternic al lui Melo  şi apoi şi-au conservat avantajul, caştigand cu 6-4. în setul al doilea, cele două perechi au mers cap la cap pană la 5-5, cand brazilienii şi-au făcut serviciul şi au avut 6-5, iar ai noştri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea, pierzand setul după o lovitură ghinionistă cu rama a lui Tecău. Gazdele au început cu dreptul setul decisiv, caştigand primul game, după ce ai noştri au condus cu 40-0.  Romanii au luat apoi jocul pe cont propriu şi au luat cinci jocuri la rand (5-1). Melo şi Soares au redus din handicap (5-2) şi au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reuşit acest lucru şi cu a patra, transformată de Tecău.  Romanii au avut şapte aşi în acest meci, faţă de şase ai brazilienilor, 17 mingi direct caştigătoare (13 pentru învinşi). ''Îi cunoşteam foarte bine pe Soares şi pe Melo, nu au făcut nimic diferit faţă de ce ne aşteptam. Soares a servit foarte bine, cred că mai bine decat o face de obicei, dar şi eu am servit bine, am avut o zi bună pe serviciu. Am reuşit să mi-l ţin fără probleme. A fost un singurbreak, cu o eroare la voleu, cand am pierdut acel set al doilea, dar tactica a funcţionat. Cand am avut şanse, am executat'', a comentat Tecău sfertul de finală cu brazilienii Melo şi Soares. La randul său, Florin Mergea a precizat că reprezentanţii Romaniei se aşteptau la o atmosferă ostilă: " A fost exact ca atunci cand am jucat contra Ecuadorului în Cupa Davis, cand eram juniori, dar ne-am concentrat pe era de făcut pe fiecare punct şi acestea sunt condiţiile în care probabil noi jucăm cel mai bun tenis. Şi asta s-a văzut în teren. Important este că am stat unul langă celălalt, ne-am împins de la spate şi am crezut în această victorie. Pentru că era un meci foarte dificil, şi cred că am reuşit să stăm mereu peste ei, să nu-i lăsăm să intre în totalitate în meci'', a spus Mergea.
La meci au asistat, printre alţii, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu caştigător la Roland Garros şi fost lider mondial dar şi întreaga echipă de tenis a Romaniei şi gimnasta Cătălina Ponor, calificată în finala de la barnă.  În semifinale, Mergea şi Tecău au jucat aseară cu perechea americană Steve Johnson/Jack Sock, victorioşi cu 6-4, 6-2 în faşa spaniolilor Roberto Bautista/David Ferrer. Jack Sock ocupă locul 24 în ierarhia mondială de dublu, iar Steve Johnson se află pe 43. În celelalte sferturi de finală, s-au înregistrat rezultatele Daniel Nestor / Vasek Pospisil (Canada) – Fabio Fognini / Andreas Seppi (Italia) 6-3, 6-1; Rafael Nadal / Marc Lopez (Spania) – Oliver Marach / Alexander Peya (Austria) 6-3, 6-1.
* Andreea Mitu şi Raluca Olaru au fost învinse de rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, cu 1-6, 4-6, n optimile de finală ale probei feminine de dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Makarova şi Vesnina, a treia pereche a lumii în acest an, s-a impus într-o oră şi 17 minute. Rusoaicele şi-au adjudecat clar primul set, cu 6-1, în 28 de minute, dar manşa secundă a fost mai echilibrată, iar Mitu şi Olaru au condus cu 1-0 şi 2-1, dar şi-au cedat serviciul la 2-2, iar adversarele s-au desprins apoi la 4-2. Pană la finalul setului s-a mers cu serviciul, în ciuda unei replici bune date de reprezentantele Romaniei.

* Mare surpriză în turneul feminin: după ce marţi, mai spre pranz, a fost eliminată Garbiñe Muguruza, ieri noapte a părăsit concursul şi superfavorita Serena Williams, numărul unu mondial şi campioana olimpică en titre. Ea a fost eliminată în optimile de finală ale probei de simplu feminin  de către Elina Svitolina (Ucraina), 4-6, 3-6. Serena, care părăsise anterior şi proba de dublu de la JO 2016, în care a făcut pereche cu sora sa mai mare, Venus Williams, a suferit cu această ocazie primul său eşec în cinci confruntări cu Svitolina, ocupanta locului 20 în clasamentul WTA, pe care americanca o spulberase anul acesta în turul al patrulea de la la Roland Garros (6-1, 6-1).  În acest moment, în cursa pentru medalii au mai rămas doar două jucătoare din Top 10 WTA, germanca Angelique Kerber, numărul 2 mondial, şi americanca Madison Keys (nr. 9). Programul sferturilor de finală: Elina Svitolina (Ucraina) – Petra Kvitova (Cehia), Monica Puig (Porto Rico) – Laura Siegemund (Germania), Madison Keys (SUA) – Daria Kasatkina (Rusia), Johanna Konta (Marea Britanie) – Angelique Kerber (Germania).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.