Sport

US Dream Team la gimnastică

Ziarul de Vrancea
10 aug 2016 931 vizualizări
Americancele au strălucit în finala pe echipe a concursului feminin de pe echipe învingand Rusia şi China

Finala pe echipe la gimnastică feminină, la Jocurile Olimpice de la Rio, a început marţi seară, fără echipa Romaniei, pentru prima dată după 40 de ani, în celelalte ediţii fiind de fiecare dată medaliată. Echipa Romaniei a obţinut medaliile de aur în 1984, 2000 şi 2004, medaliile de argint în1976, 1980, 1988, 1992 şi medaliile  de bronz în1996, 2008 şi 2012. Din echipa tricoloră medaliată ultima dată la JO, bronz în 2012, a făcut parte şi Cătălina Ponor, care la ediţia din acest an, de la Rio, a reuşit să se califice în finala de la barnă. Ea se află la a treia participare olimpică, după ediţiile din 2004 şi 2012.Gimnastele americane, în frunte cu marea vedetă Simone Biles au acumulat 184,897 puncte, fiind urmate de Rusia, cu 176,688 puncte. China a ocupat locul trei, cu 176,003. Din echipa SUA au făcut parte Simone Biles, Gabrielle Douglas, Lauren Hernandez, Madison Kocian şi Alexandra Raisman. Rusoaicele au contat pe Anghelina Melnikova, Alia Mustafina, Maria Paseka, Daria Spiridonova şi Seda Tuthalia, iar din echipa chineză au făcut parte Fan Yilin, Mao Yi, Shang Chunsong, Tan Jiaxin şi Wang Yan. Foarte aproape de medalii, la numai nouă miimi de locul III a fost Japonia, care n-a mai urcat pe podiumul olimpic din 1964. Americancele au obţinut aurul olimpic pe echipe pentru a treia oară, după ediţiile din 1996 şi 2012. Echipa ţării gazdă Brazilia s-a clasat pe ultimul loc, spre marea dezamăgire a spectatorilor, care au contestat vehement notele acordate favoritelor lor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.