Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Succes de moral al handbalistelor

Ziarul de Vrancea
10 aug 2016 681 vizualizări
În cea de-a treia rundă a turneului olimpic de handbal feminin, în grupa B echipa Romaniei a obţinut prima victorie, caştigand cu 25-21 (11-9) partida cu reprezentativa Muntenegru

Golurile echipei romane au fost marcate de Cristina Neagu 10, Laura Chiper 4, Oana Manea 4, Valentina Ardean 3, Eliza Buceschi 2 şi Melinda Geiger 2. Celălalt rezultat înregistrat ieri în primul meci al grupei nu favorizează echipa Romaniei: Spania – Brazilia 29-24. Echipa Romaniei va juca vineri seară un meci foarte greu contra Spaniei

Piatnîţia, medalia înapoi!

Atletul ucrainean Oleksandr Piatnîţia, vicecampion olimpic la Londra, în 2012, în proba de aruncarea suliţei şi depistat pozitiv ulterior, a fost descalificat şi obligat să returneze medalia de argint cucerită în capitala britanică.  Anunţul a fost făcut de Comitetul Internaţional Olimpic, care a dat publicităţii primele sancţiuni luate împotriva celor 98 de sportivi depistaţi pozitiv la JO 2008 şi 2012, ca urmare a reanalizării eşantioanelor recoltate cu ocazia celor două competiţii.
Piatnîţia s-a clasat pe locul secund în concursul de suliţă de la Londra, după Keshorn Walcott din Trinidad Tobago şi înaintea finlandezului Antti Rusukanen.
Cehul Vitezslav Vesely, clasat pe locul al patrulea la JO 2012, poate spera acum urce pe podium, în timp ce medalia de argint returnată de Piatniţia urmează să-i revină finlandezului Ruuskanen.  Comisia de disciplină a CIO a descalificat, totodată, alţi trei sportivi, depistaţi la randul lor pozitiv după reanalizarea probelor: belarusul Pavel Krîviţki, eliminat în calificări la aruncarea ciocanului, pozitiv de asemenea la turinabol, precum şi halterofilele Hripsime Hurşudian (Armenia), locul 11 la cat.75 kg, pozitiv la stanozolol, şi Nurcan Taylan (Turcia), care nu a terminat concursul la 48 kg, depistată pozitiv tot la turinabol.

Trei meciuri într-o zi pentru Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal este obligat să dispute trei partide la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în cursul zilei de miercuri, după ce a a reuşit să meargă mai departe atat la simplu cat şi la dublu masculin, alături de compatriotul său Marc Lopez, urmand să debuteze şi la dublu mixt, împreună cu Garbiñe Muguruza.  Nadal l-a învins în şaisprezecimile de finală ale probei de simplu masculin, cu 6-3, 6-3, pe italianul Andreas Seppi. La dublu, perechea Nadal/Lopez a trecut în sferturi de austriecii Marach/Peya, cu 6-3, 6-1.

Surpriză în Cupa Ligii

Echipa ASA Targu Mureş s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast la primul meci cu Dan Alexa pe banca tehnică, după ce a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Gaz Metan Mediaş, în optimile competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Zicu ('74)şi Feketics ('80). Cu o zi înainte, FC Botoşani învinsese, pe teren propriu cu 1-0 pe CSM Politehnica Iaşi.

Transfer favorabil lui Chiricheş

Clubul Chelsea Londra este aproape de a rezolva transferul fundaşului central Kalidou Koulibaly de la SSC Napoli, grupare la care este legitimat şi Vlad Chiricheş, deşi italienii au refuzat o ofertă de 38 de milioane de lire sterline (aproximativ 44,5 milioane de euro) primită pentru fotbalist. Potrivit agentului senegalezului, Bruno Satin, transferul va fi perfectat în două-trei zile "cel mult". Jucătorul de 25 de ani este dorit pe Stamford Bridge de noul antrenor al londonezilor, italianul Antonio Conte. Koulibaly mai are trei ani de contract, dar fundaşul nu este muţumit de condiţiile înţelegerii cu Napoli. El vrea să plece de la gruparea italiană, nu să-şi negocieze alt contract, a precizat impresarul. Cu doar opt meciuri în Serie A sezonul trecut, Vlad Chiricheş ar putea profita de plecarea lui Koulibaly (33 de meciuri anul trecut) pentru a-i lua locul în centrul defensivei napoletane.

Andone a înscris la debut

Atacantul Florin Andone a marcat un gol la debutul în echipa Deportivo La Coruña, care s-a impus, scor 2-0, în meciul amical cu Villarreal. Deportivo s-a impus, scor 2-0, Andone marcand în minutul 8, celălalt gol aparţinand lui Carles Gil, în minutul 90. Florin Andone a semnat, la finalul lunii iulie, un contract pe cinci sezoane cu gruparea din Galicia. Deportivo La Coruna a încheiat ediţia 2015/2016 a campionatului Spaniei pe locul 15. Andone s-a clasat cu Cordoba pe locul cinci în liga a doua spaniolă în sezonul trecut.

Pacquiao revine cu Vargas

Filipinezul Manny Pacquiao a anunţat, miercuri, că revine în activitatea sportivă, din care se retrăsese în aprilie, pentru a boxa cu campionul WBO al categoriei semimijlocie, Jessie Vargas, într-o gală ce va avea loc în 5 noiembrie. Presa internaţională a scris de săptămana trecută despre apropiata oficializare a acestei întalniri. Pacquiao, în varstă de 37 de ani, a făcut anunţul revenirii sale în ring la Manila, după o întalnire cu promotrul american Bob Arum. Gala va avea loc la Las Vegas. Jesse Vargas (27 de ani, 27-1, 10 KO) a caştigat centura WBO în luna martie, atunci cand l-a învins pe compatriotul său Sadam Ali. Dorind a se dedica mai mult familiei şi unei cariere politice, Manny Pacquiao şi-a anunţat retragerea din box în luna aprilie, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, cel care i-a produs singura înfrangere la profesionişti lui Vargas.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.