Sport

Agonie sau renaştere?

Ziarul de Vrancea
9 aug 2016 1207 vizualizări
Echipa feminină de handbal a Romaniei a fost zdrobită de Brazilia, dar are şanse să-şi revină din mers * astăzi, de la ora 17:30, tricolorele pot obţine prima victorie în faţa echipei Muntenegru

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a fost învinsă în grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio, de reprezentativa Braziliei, scor 13-26 (9-14), acesta fiind al doilea eşec consecutiv pentru formaţia antrenată de Tomas Ryde.  Marcatoarele echipei Romaniei au fost Cristina Neagu 6 goluri, Melinda Geiger 2, Oana Manea 2,Valentina Ardean 1, Patricia  Vizitiu 1, Laura Chiper 1. Jocul aglomerat pe centru în ofensivă, axat prea mult pe inspiraţia Cristinei Neagu, şi apărarea lentă au fost principalii ”inamici” ai echipei antrenate de Tomas Ryde, care nu a găsit soluţia pentru a contracara mişcările de ”samba” ale adversarei, încurajată de mii de fani. Spre final, Romania a părut ca o echipă care a închinat steagul, lăsandu-şi adversara să galopeze pană în final. Însuşi faptul că tricolorele au înscris numai patru goluri reprezintă degringolada în care se află naţionala Romaniei.
Iată celelalte rezultate înregistrate în runda a doua a fazei grupelor:
Grupa A: Norvegia – Spania 27-24, Angola – Muntenegru 27-25. Clasament: 1. Brazilia – 4 p; 2. Angola – 4 p; 3. Norvegia – 2 p; 4. Spania – 2 p; 5. Muntenegru – 0 p; 6. Romania – 0 p.
Grupa B: Suedia – Coreea de Sud 31-28; Rusia – Franţa 25-24; Olanda – Argentina 26-18. Clasament: 1. Suedia – 4 p; 2. Rusia – 4 p; 3. Franţa – 2 p;4. Olanda – 2 p; 5. Coreea de Sud – 2 p; 6. Argentina – 0 p.
Repetăm istoria din Danemarca?
În continuare, Romania va întalni Muntenegru (astăzi, 17.30), Spania (vineri, 20.40) şi Norvegia (duminică, 22.40). Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.
Pare paradoxal, dar Romania mai are şanse de a se califica în semifinală: pentru a fi sigure de acest lucru, trebuie să obţină minimum cinci puncte din cele trei partide rămase, două dintre ele fiind foarte grele şi spunem asta fiindcă, după toate aparenţele, Muntenegru se află într-un pronunţat schimb de generaţii. Ne putem califica şi în cazul a patru puncte (victorii cu Muntenegru şi Spania) însă, dacă ibericele bat Angola ne putem trezi la o egalitate în trei, caz în care acel “minus patru” în faţa africancelor ar putea atarna greu. Trebuie amintit că, la Campionatele Mondiale din iarnă, desfăşurate în iarnă în Danemarca, tricolorele au ieşit din faza grupelor de pe locul IV. Ce-i drept, acolo nu erau emoţii în privinţa calificării, victoriile cu modestele Porto Rico şi Kazahstan rezolvand problema. Însă tricolorele au pierdut de trei ori, cu Rusia, Spania şi Norvegia. În optimi, au învins Brazilia (neînvinsă pană atunci), în sferturi au trecut după prelungiri de gazdele daneze, iar în semifinale au pierdut din nou în faţa Norvegiei, după prelungiri, caştigand medalia de bronz într-un meci cu Polonia. Şi atunci, ca şi acum, echipa Romaniei a evoluat lamentabil în primele meciuri, dar a crescut pe parcurs. Iar în martie, Romania a caştigat clar turneul de calificare de la Aarhus, eliminand Danemarca de la Olimpiadă!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.