Sport

ST: Jocurile Olimpice 2016, Rio de Janeiro Decepţiile bat bucuriile

Ziarul de Vrancea
7 aug 2016 1210 vizualizări
Echipa de handbal feminin a fost umilită de Angola în primul meci al turneului olimpic * comportare modestă a spadasinelor tricolore * satisfacţiile sunt date doar de cateva calificări

Handbal: Angola – Romania 23-19 (11-9)
Ştiam că echipa de handbal feminin a Angolei nu e chiar foarte uşor de biruit, dar ceea ce s-a întamplat sambătă noapte la Rio, era imposibil de anticipat. Cea de-a treia echipă de la ultima Cupă a Africii a caştigat în faţa medaliatei de Mondiale cu 23-19 (11-9), la capătul unui meci în care romancele n-au condus nici măcar o secundă. Antrenorii Tomas Ryde şi Costică Buceschi intentionau iniţial s-o menajeze pe Cristina Neagu în această partidă, dar era limpede cum se putea. Din moment ce tricolorele au înscris prima dată în min. 10, din aruncare de la 7 metri. Tricolorele nu au găsit antidot împotriva jocului pe cat de solid, pe atat de rapid al formaţiei africane, cotată cu ultima şansă în grupa A. Portarul angolez Teresa Almeida, un “colos” de 120 kg, a fost o veritabilă stancă în faţa jucătoarelor noastre, dar trebuie spus că fetele noastre n-au mişcat în faţa unei apărări agresive şi decise. În privinţa jocului nostru în apărare semnificativ este faptul că cea mai bună jucătoare a Romaniei a fost portarul Paula Rădulescu, care a avut un procentaj de aproape 45%. Golurile echipei Romaniei au fost marcate de Cristina Neagu 7 (vedeta tricoloră a ratat trei aruncări de la 7 m), Laura Chiper 5, Florina Chintoan 2, Eliza Buceshi 1, Valentina Ardean 1, Melinda Geiger 1, Aurelia Brădeanu 1, Oana Manea 1 gol. Această înfrangere în faţa echipei presupus cea mai slabă din grupa A pune în pericol chiar calificarea romancelor în sferturile de finală, celelalte echipe fiind mult mai puternice. Chiar în prima zi, echipa ţării gazdă, Brazilia, a învins cu 31-28 puternica echipă a Norvegiei, iar Spania a dispus de Muntenegru cu 25-19. În grupa B, s-au înregistrat rezultatele: Franţa – Olanda 18-14; Rusia – Coreea de Sud 30-25; Suedia – Argentina 31-21.

Scrimă:Marele Zid  Coreean

Ca şi la Londra, acum patru ani, Ana Maria Popescu (fostă Branză)  a fost considerată ca una dintre favoritele la medalia de aur. La Rio, decepţia s-a consumat la individual, în timp ce concursul pe echipe reprezintă speranţa pentru spada feminină romanească. Ana Maria a trecut uşor de turul II, după ce a avut liber primul tur, de spadasina franceză Auriane Mallo (15-8), iar în optimile de finală s-a confruntat cu coreeanca Choi In-jeong, fiind învinsă cu 8-15. Orice aş spune acum sună a clişeu... în scrimă sunt zile şi ZIUA, aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, pană am dat cu capul în marele zid coreean. Nu este loc şi nici timp de regrete! Inutil să mă gandesc la ce aş fi putut să fac în plus. Un lucru e cert, nu o bătusem niciodată pe Choi pană acum şi se pare că nici azi nu am găsit cheia succesului. Vreau doar să vă asigur că suntem bine şi la fel de unite. Mai avem patru zile la dispoziţie pentru a pregăti meciurile pe echipe.”, a scris Ana Maria Popescu în mesajul postat pe o reţea de socializare. Celelalte două sportive romane au fost eliminate din primul tur. Mai aproape a fost Simona Gherman, vicecampioană europeană (după o finală cu Popescu). Ea a condus mereu în întalnirea cu franţuzoaica Lauren Rembi, dar de la 10-7 a primit şase tuşe consecutive. Totodată, Simona Pop a fost învinsă în primul tur de Leonora MacKinnon din Canada, cu 10-15. A fost singura victorie a canadiencei în faţa Simonei Pop. Medalia de aur a revenit sportivei maghiare Emese Szasz care a dispus în finală cu 15-13 de italianca Rossella Fiamingo, în timp ce în partida pentru bronz, Sun Yiwei (China) a învins-o cu acelaşi scor pe Lauren Rembi (Franţa).

Gimnastică: Drăgulescu şi Muntean merg în finale

Marian Drăgulescu a concurat în calificări la doar trei aparate - bară fixă, sol şi sărituri - reuşind doar o calificare în finală, la sărituri. “Marocanul” a concurat la bară pentru încălzire (12,166), la sol a ratat de două ori (12.800), iar la sărituri a primit 15,133 la prima săritură (săritura “Drăgulescu”), iar a doua a realizat 15,433. Media de 15,283 este a cincea din calificări, dar finala porneşte de la zero. Andrei Muntean a luat startul la toate cele şase aparate, sperand şi într-o calificare la individual-compus, dar a obţinut-o doar la paralele, unde a ieşit pe locul VIII (ultimul calificativ) cu 15,466. În clasamentul la individual-compus, Andrei Muntean a fost pe locul 36. În finala masculină pe echipe, programată în 8 august, s-au calificat China, SUA, Rusia, Japonia, Marea Britanie, Brazilia, Ucraina şi Germania. Aseară, a concurat în calificări Cătălina Ponor, cu obiectiv calificarea în finalele de sol şi barnă.
Judo: Andreea Chiţu a început bine
În prima zi, Monica Ungureanu  a fost eliminată, sambătă, în primul tur al categoriei 48 de kilograme de campioana europeană en-titre, Charline van Snick (Belgia), prin ippon, după aproape două minute de luptă. Ieri a concurat în sferturile de finală Andreea Chiţu (52 kg). După ce a fost liberă în turul I, Andreea a învins-o prin ippon în 2 minute şi 9 secunde pe spaniola Laura Gomez, calificandu-se în sferturile de finală.

Deocamdată, merge treaba la tenis

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău, cap de serie numărul 5, s-a calificat, în optimile probei de dublu de la turneul olimpic de la Rio de Janeiro. Florin Mergea şi Horia Tecău au trecut în primul tur de cuplul argentinian Federico Delbonis/Guillermo Duran, scor 6-3, 6-2, după o oră şi zece minute. În optimi, Mergea şi Tecău vor juca împotriva perechii mexicane Santiano Gonzalez / Miguel Angel Reyes, care a eliminat surprinzător perechea britanică  Colin Fleming / Dominic Inglot. În turul II s-a calificat şi Monica Niculescu la simplu feminin, după 6-2, 6-3 cu paraguayanca Veronica Cepede (124 WTA)  În turul doi, Monica Niculescu o va întalni pe învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova şi Qing Wang, din China. În concursul feminin s-au înregistrat deja surprize: Zheng Saisai (China, 64) – Agnieszka Radwanska (Polonia, 5) 6-4, 7-5. Sportiva poloneză, care a participat săptămana trecută la turneul de la Montreal, a venit în Brazilia din Portugalia, după ce două zboruri la care îşi făcuse rezervare (Montreal/Miami şi New-York/Rio) au fost anulate din cauza condiţiilor meteo sau a problemelor mecanice; Kirsten Flipkens (Belgia) – Venus Williams (SUA) 4-6, 6-3, 7-6; Anna Schmiedlova (Slovacia) – Roberta Vinci (Italia) 7-5, 6-4. Partidele de ieri din cadrul turneelor de tenis au fost amanate din cauza vantului


Alte rezultate

Cristi Pîrghie şi George Palamariu s-au calificat în semifinalele probei de dublu rame încheind pe locul trei în seria a doua preliminară. Întrecerile de ieri au fost amanate din cauza vantului puternic. Pentru Romania urmau să concureze Laura Oprea şi Lavinia Tarlea la dublu rame, Ionela Lehaci şi Geanina Beleagă la dublu vasle categorie uşoară şi Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Toader Gonţaru şi Vlad Aicoboae la patru rame fără carmaci. * Daniela Monteiro a trecut în turul III al concursului de tenis de masă. În primul tur a învins-o cu 4-0 (2,7,7,3) pe indianca Mouna Das, iar în turul II a trecut de poloneza de origine chineză Li Qian cu 4-1 (10,9,10, -5, 9). În turul III a ajuns şi campioana europeană Elizabeta Samara, calificată fără afdversar din primul tur şi apoi învingătoare în faţa braziliencei Lin Gui cu 4-0 (6,9,3,10). De primul tur au trecut şi băieţii: Adrian Crişan – Kamal Sharath (India) 4-1 (8, 12,-9, 6,8); Ovidiu Ionescu – Nima Atamian 4-1 (7, 6,9, -9, 11) * Serghei Ţvetcov nu a terminat cursa în proba de ciclism de la Jocurile Olimpice de la Rio, competiţie caştigată de belgianul Greg Van Avermaet. Belgianul Greg Van Avermaet a fost urmat de danezul Jakob Fuglsang, polonezul Rafal Majka

Sportiva americană Virginia Thrasher, prima campioană olimpică de la Rio

Sportiva americană Virginia Thrasher a caştigat, sambătă, prima medalie de aur din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, impunandu-se la tir, în proba de puşcă cu aer comprimat 10 metri.
Thrasher, în varstă de 19 ani, le-a devansat pe podium pe Du Li din China, caştigătoarea aurului în 2004 la Atena, şi pe Yi Siling tot din China.
Potrivit Reuters, sportiva americană a primit prima medalie de aur de la Rio din partea preşedintelui CIO, Thomas Bach.

Hoang Xuan Vinh, primul sportiv din Vietnam care caştigă aurul la JO

Hoang Xuan Vinh a caştigat medalia de aur la proba de tir, pistol 10 metri, devenind primul sportiv din Vietnam care a caştigat aurul olimpic.
Hoang Xuan Vinh i-a depăşit pe brazilianul Felipe Almeida Wu şi chinezul Pang Wei.

Beslan Mudranov, primul sportiv rus, campion olimpic la Rio

Sportivul Beslan Mudranov a devenit primul reprezentant al Rusiei care a caştigat aurul olimpic la Rio de Janeiro, la judo, la categoria 60 kilograme.
Beslan Mudranov, triplu campion european, l-a învins în finală pe kazahul Yeldos Smetov.
El succede în palmares compatriotului său Arsen Galstyan, campion olimpic în urmă cu patru ani la Londra.
înotătoarea ungară Katinka Hosszu a cucerit medalia de de aur în proba de 4x100 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016, stabilind totodată un nou record mondial, cu timpul de 4min.26sec.36/100, sambătă la Rio de Janeiro.
Hosszu, care a îmbunătățit cu 2 secunde precedentul record al lumii pe această distanță, a devansat-o cu aproape 5 secunde pe americanca Maya DiRado (4min.31sec.15/100) și cu peste 6 secunde pe spaniola Mireia Belmonte (4min.32sec.39/100), caștigătoarele medaliilor de argint, respectiv bronz.
în proba feminin de ștafetă 4x100 m liber, s-au impus reprezentantele Australiei, care au stabilit la randul lor un nou record mondial cu timpul de 3min.30sec.56/100.
Echipa Australiei, compusă din Emma McKeon, Brittany Elmslie și surorile Bronte și Cate Campbell, le-au devansat pe cele ale Statelor Unite (3min.31sec.89/100) și Canadei (3min.52sec.89/100), ocupantele locurilor 2, respectiv 3.
Vechea performanță mondială în această probă — 3min.30sec.98/100—, aparținea tot înotătoarelor de la antipozi, campioanele mondiale en titre.
Proba masculină pe echipe din cadrul concursului de tir cu arcul de la Jocurile de la Rio de Janeiro s-a încheiat sambătă cu victoria Coreei de Sud, națiunea cu cele mai multe medalii olimpice în acest sport. La fel ca în 2012, la Londra, Coreea de Sud s-a impus în finală în fața SUA.
Pană la finală, echipa americană, alcătuită din Zach Garrett (3 mondial), Brady Ellison (7) și Jake Kaminski (26), a trecut de Indonezia și China, dar nu a putut face nimic în fața sud-coreenilor Kim Woo-jin, Ku Bonchan (pe primele două locuri în ierarhia mondială) și Lee Seung-yun (6). Coreea de Sud a învins cu 6-0.
Coreea de Sud a trecut în sferturi de finală de Olanda, iar în semifinale de Australia, de fiecare dată cu 6-0.
Din 1972, de cand această disciplină a revenit la Jocuri, Coreea de Sud a caștigat aproape tot: 35 de medalii, dintre care 20 de aur, mult înaintea principalului rival, SUA (15 medalii, dintre care 8 de aur). Coreea de Sud a obținut primul său aur olimpic la Jocurile din 1984.
în finala mică, Australia a obținut bronzul, dominand China (6-2)

Thailandeza Sopita Tanasan a cucerit medalia de aur în concursul de haltere de la Rio de Janeiro, la categoria 48 kg, cu un total de 200 kg. Tanasan (21 ani), debutantă la JO, a reușit 92 de kg la stilul smuls și 108 la aruncat, trecandu-și în palmares primul titlu decernat la Rio în această disciplină sportivă.
Medalia de argint a revenit indonezienei Sri Wahyuni Agustiani, cu 192 kg (85 kg, respectiv 107 kg), în timp ce japoneza Hiromi Mayake a luat bronzul, cu 188 kg (81 kg, respectiv 107 kg).
Chinezoaica Hou Zhihui, marea favorită a categoriei, a fost nevoită să declare forfait, fiind accidentată.

Rio: Record de participare a jucătorilor din NBA la o ediţie a JO

Jucătorii profesionişti au primit permisiunea de a evolua la JO începand cu ediţia de la Barcelona din 1992.
şi la feminin se înregistrează un record de participare a jucătoarelor din WNBA, 26. Antrerior, cele mai multe baschetbaliste din campionatul feminin nord-american - 22 - au fost la Sydney, în 2000.

Belgia: Marieke Vervoort vrea să caştige aurul la Jocurile Paralimpice şi apoi să fie eutanasiată

Pentru Marieke, Jocurile de la Rio sunt singurul motiv de a exista: “Sportul mi-a permis să supravieţuiesc bolii incurabile cu care mă lupt de 14 ani. Iau în considerare eutanasia. Actele sunt pregătite. Nu vreau biserică, nu vreau prăjituri... Vreau ca la înmormantarea mea fiecare să aibă în mană un pahar de şampanie şi să se gandească la mine. Toată lumea mă vede cu medalia de aur, dar nimeni nu ştie cat de greu este", a mai spus sportiva.
Iulia Efimova şi alţi patru înotători ruşi au primit dreptul de a participa la JO

CIO a anunţat, joi seară, că 271 de sportivi ruşi au primit permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce aceştia au fost selectaţi de o comisie a forului olimpic, dintr-un total de 389 de atleţi, cat număra iniţial delegaţia Rusiei.
Iniţial, 118 sportivi au fost excluşi de la evenimentul care a început vineri, fiind bănuiţi că au făcut parte din amplul program de dopaj pus la cale de Rusia între 2011 şi 2015 şi dezvăluit de curand de raportul McLaren.

Telespectatorii americani au criticat televiziunea NBC, vineri, pe reţelele de socializare, pentru amanarea cu o oră a difuzării ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, dar şi pentru pauzele publicitare repetate în timpul transmisiunii, scrie Reuters.
NBC, parte din Comcast Corp, deţine drepturile pentru transmisiunea Jocurilor Olimpice în Statele Unite ale Americii. Televiziunea a transmis că a luat decizia de a nu difuza în direct ceremonia de deschidere, pentru că producătorii şi comentatorii au cerut timp pentru a pune evenimentul ”în context” pentru telespectatorii americani.
”Nu este o competiţie sportivă. Este o ceremonie culturală care cere un nivel ridicat de înţelegere, cu numeroase unghiuri de filmare şi comentariul nostru despre eveniment. Credem că este important să o aşezăm în contextul potrivit, iar prime time este, încă, perioada în care televiziunea este urmărită de cele mai multe persoane”, a transmis un reprezentant al NBC Sports, într-un comunicat remis Reuters în timpul desfăşurării ceremoniei.
însă, mulţi telespectatori au fost deranjaţi că au fost nevoiţi să aştepte pentru a urmări un eveniment global, în timp ce telespectatorii din alte ţări şi instituţii media din tot restul lumii distribuiau deja pe internet imagini de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
”Telespectatori din restul lumii urmăresc ceremonia în direct de o jumătate de oră”, a scris un american pe Twitter înainte de a începe transmisiunea evenimentului la NBC.
”Minunată idee, NBC. Nu transmite în direct ceea ce ar trebui să fie un eveniment cultural global. De ce şi-ar dori cineva să urmărească evenimentul şi să se bucure de el în acelaşi timp cu restul lumii?”, a scris, ironic, un alt telespectator al NBC.
între cei care au criticat decizia NBC s-au numărat şi jurnalişti, precum redactorul-şef al publicaţiei The Wall Street Journal, Gerard Baker.
”Este extrem de iritant că, la 20 de ani după apariţia internetului, NBC încă transmite Jocurile Olimpice cu întarziere”, a scris Baker, pe Twitter.
Alte persoane au fost deranjate de pauzele publicitare repetate. ”Oare ar putea NBC să strecoare puţin din ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice între pauzele publicitare?!”, a scris un telespectator pe Twitter.
Despre pauzele publicitare, reprezentantul NBC a transmis că amanarea difuzării ceremoniei de deschidere i-a permis televiziunii să insereze publicitate în timpul transmisiunii, fără să priveze telespectatorii de o mare parte din ceremonie.
Brazilienii au prezentat întregii lumi o lecţie de istorie şi de ecologie pe legendarul stadion Maracana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol plin de culoare desfăşurat sub semnul protejării naturii. Toţi sportivii participanţi la competiţie au primit cate o sămanţă pe care să o planteze.
Primii dintre sportivii care au defilat pe stadionul Maracana au fost grecii, reprezentanţii ţării unde s-a organizat în antichitate prima ediţie a Jocurilor Olimpice, iar ultimii au fost brazilienii, gazdele competiţiei.
Romania a fost a 157-a delegaţie şi a avut-o portdrapel pe gimnasta Cătălina Ponor.
Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpică a Romaniei cuprinde 97 de sportivi, concurand în 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv.
Jocurile Olimpice se desfăşoară între 5 şi 21 august, în 32 de spaţii şi arene din Rio de Janeiro, plus alte cinci oraşe care vor găzdui partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador şi São Paulo.

Canotorii Vasici şi Bedik s-au răsturnat în timpul seriilor, din cauza vantului. şi alţi sportivi acuză probleme

Canotorii sarbi Milos Vasici şi Nenad Bedik s-au răsturnat, sambătă, în timpul seriilor preliminare ale probei de dublu rame, ei avand probleme din cauza vantului puternic. şi alţi sportivi s-au plans de vant, scrie The Guardian.
"Fiecare canotor olimpic a petrecut luni ascultand avertismente cu privire la Zika şi la adenovirusuri din Lagoa Rodrigo de Freitas. însă în prima zi pericolele au venit de la vantul foarte puternic şi apele agitate, care i-au făcut să se răstoarne pe sarbii Milos Vasici şi Nenad Bedik şi i-au pus în mare dificultate pe ceilalţi", menţionează jurnalul britanic.
Vasici şi Bedik concurau în a treia serie preliminară, după seria în care romanii Cristi Pîrghie şi George Palamariu s-au clasat pe locul trei şi au ajuns în semifinale. Cei doi s-au răsturnat după ce au parcurs 1250 de metri. Au încercat disperaţi să repună barca pe linia de plutire, însă fără succes. Ei s-au clasat astfel pe locul patru, ultimul, în serie şi vor evolua în recalificări.
Sarbii sunt sportivi experimentaţi: Vasici este medaliat cu bronz la Campionatele Europene din 2012, iar Bedik concurează din 2001. însă condiţiile au fost extrem de dificile la Rio.
înaintea celor doi, şi alţi sportivi s-au confruntat cu pericolul de a se răsturna în apă. Americanca Genevra Stone aproape s-a răsturnat, iar Nadia Negym, din Egipt, s-a plans că a fost cea mai dificilă cursă din cariera ei.
"La un moment dat am crezut că mă voi scufunda, atat de rău era. După punctul de 1.000 de metri, au fost nişte valuri uriaşe şi unul a ajuns fix în barca mea. Eram sută la sută sigură că mă voi scufunda. Slavă Domnului, nu s-a întamplat asta. Au fost cele mai grele condiţii în care am concurat vreodată. A fost intens", a explicat Negym.
Irlandeza Sanita Puspure, care s-a clasat pe locul doi în seria în care a concurat şi Negym (locul 3), a descris condiţiile drept îngrozitoare.
"Parcă navigam şi făceam surfing în acelaşi timp, iar la final puţin canotaj. Nu ne-am fi antrenat în acea apă. Cand am ajuns la locul de start înaintea cursei barca mea era deja pe jumătate plină cu apă, aşa că a trebuit să o evacuez. După vreo 500 de metri, eram deja în aceeaşi situaţie. Aveam picioarele în apă. La jumătatea traseului era oribil. Eram purtată de vant.", a spus Puspure.

Explozie puternică în apropierea locului de desfăşurare a competiţiei de ciclism la JO; Poliţia a intervenit
O explozie puternică a fost auzită, sambătă, în apropierea locului de desfăşurare a competiţiei de ciclim de la Jocurile Olimpice, informează Reuters.
Forţele de ordine braziliene au intervenit şi a anunţat că situaţia este sub control.

La proba de ciclism de la Rio este prezent şi romanul Srghei ţvetcov.

Cozi imense la intrarea în Parcul Olimpic în prima zi a JO. Organizatorii şi-au cerut scuze
Organizatorii şi-au cerut scuze după ce fanii au fost nevoiţi să aştepte la cozi imense pentru a intra în Parcul Olimpic, sambătă, în prima zi a JO de la Rio, informează independent.co.uk.
"Le cerem scuze tuturor spectatorilor care au fost nevoiţi să stea la coadă în prima zi a competiţiei. Trebuie să rezolvăm problema", a declarat  Mario Andrada, purtător de cuvant al Comitetului de Organizare.
Accesul spectatorilor în Parcul Olimpic a fost încetinit de procesul de scanare a genţilor la intrare, în contextul în care temperatura era de aproximativ 32 de grade Celsius.
The Independent notează că au fost probleme şi în privinţa deplasării autocarelor oficiale pentru mass-media de la şi la locurile de desfăşurare a competiţiilor. Unele autocare s-au rătăcit. Andrada a precizat că organizatorii vor verifica dacă şoferii sunt pregătiţi suficient, deoarece s-a văzut că nu sunt. Sambătă dimineaţă, un autocar a parcurs în 55 de minute distanţa de la Satul Media 3 la centrul de presă, un traseu în mod normal de 15 minute.
în Parcul Olimpic se desfăşoară competiţiile de nataţie, gimnastică, baschet şi tenis.

Gimnastul francez Samir Ait Samid, accidentare gravă în calificări la sărituri, la JO de la Rio

Gimnastul francez Samir Ait Said a suferit, sambătă seară, o gravă accidentare la un picior, cel mai probabil o fractură de tibie, la aterizarea de la sărituri, în calificările de la Jocurile Olimpice de la Rio.
Samir Ait Said a căzut într-o parte la aterizarea după săritură ţipand de durere. Au trecut minute bune pană ce organizatorii au mobilizat serviciile medicale, gimnastul francez fiind scos pe targă din sala de concurs şi transportat la spital.
Primele informaţii de la Rio arată că sportivul ar fi suferit o fractură de tibie, potrivit portalului International Gymnastic Magazine.
în urma săriturii, el a fost notat cu 12,866, dar parcursul său la Jocurile Olimpice este încheiat.
Said a mai suferit o accidentare gravă la genunchi, la CE din 2012, astfel că a ratat Jocurile Olimpice de acum patru ani.

Gimnastul francez Samir Ait Said, dublă fractură de tibie şi peroneu şi va fi operat la Rio

Geniştii au detonat un rucsac care fusese abandonat aproape de linia de sosire a cursei de ciclism de la JO
Geniştii au detonat, sambătă, un rucsac care fusese abandonat în apropierea liniei de sosire a cursei de ciclism pe şosea din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, aceasta fiind explozia puternică semnalată de reprezentanţii mass-media în urmă cu cateva ore, informează Reuters,
Potrivit departamentului de siguranţă publică, este posibil ca rucsacul să fi fost al unui bărbat fără adăpost, însă regulamentele prevăd ca orice obiect lăsat nesupravegheat să fie distrus.

La proba de ciclism de la Rio de Janeiro participă şi romanul Serghei ţvetcov.

Mladenovic acuză federaţia franceză de incompetenţă după ce ea şi Garcia au fost aproape de descalificare la dublu la JO
Kristina Maldenovic şi Caroline Garcia au fost foarte aproape de descalificare înaintea meciului de dublu de la JO, disputat sambătă, pentru că purtau echipament de culori diferite, prima jucătoarea acuzand Federaţia Franceză de Tenis de incompetenţă în urma acestei situaţii.
La meciul cu japonezele Misaki Doi şi Eri Hozumi, Kristina Mladenovic a intrat pe teren cu un maiou alb, iar Garcia cu unul bleu. Un oficial ITF le-a cerut să-şi schimbe echipamentul, astfel încat ambele sportive franceze să poarte aceeaşi culoare, în caz contrar urmand a fi descalificate.
Garcia nu avea niciun echipament de culoare albă, astfel că a împrumutat un maiou de la Mladenovic. însă Caroline Garcia a fost nevoită să poarte maioul pe dos, deoarece ea este sponsorizată de Nike, iar colega ei de Adidas.
Incidentul le-a scos din sărite pe franţuzoiace, care au pierdut partida cu scorul 0-6, 6-0, 4-6.
"A trebuit să-i împrumut o ţinută (noroc am avut una în plus), partenerei mele cu sponsor diferit, pe care ea a trebuit să o poarte pe dos tot meciul. Mulţumesc federaţie noastre că ne-a pus în bune condiţii de joc şi că s-a informat cu privire la regulament. Mulţumim federaţiei noastre atat de incompetente pentru că ne-a făcut să ratăm acest moment sportiv atat de important în carierele noastre. Acest incident din afara terenului ne-a costat destulă energie şi, din nefericire, tenisul nostru nu a fost la înălţime, astfel că nu am putut întoarce acest meci", a declarat Mladenovic, pe Twitter.
Potrivit lequipe.fr, regulamtentul spune că jucătorii de dublu trebuie să poarte "în mare parte aceeaşi culoare" şi nu strict aceeaşi culoare, astfel că rămane la aprecierea oficialilor dacă este respectată sau nu această regulă.
Garcia, locul 3 WTA la dublu, şi Mladenovic, locul 4 WTA, erau favorite la caştigarea unei medalii la JO de la Rio.

Haţegan va arbitra meciul Brazilia - Irak de la JO

Centralul Ovidiu Haţegan şi asistenţii Octavian şovre şi Sebastian Gheorghe vor arbitra meciul Brazilia - Irak, care va avea loc, duminică, de la ora 22.00 (luni, ora 04.00, ora Romaniei), la Brasilia.
Haţegan este la primul meci pe care îl va conduce la JO, după ce joi a fost rezervă la întalnirea Mexic - Germania.
Partida Brazilia - Irak contează pentru etapa a doua a Grupei A a turneului olimpic de fotbal.

Geremonia de deschidere a JO 2016 a înregistrat, la NBC, cea mai slabă audienţă din ultimii 24 de ani

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a înregistrat cea mai slabă audienţă pe care deschiderea unei ediţii a acestui eveniment a avut-o vreodată la televiziunea americană NBC, din anul 1992, cand competiţiile sportive s-au desfăşurat în Barcelona, informează adweek.com.
Ratingul înregistrat de Ceremonia de deschidere la NBC a scăzut cu 28% faţă de ediţia Jocurilor Olimpice de vară din 2012, care au avut loc la Londra.
Potrivit variety.com, conform primelor estimări, transmisiunea NBC de la ceremonie, de altfel, amanată cu o oră, între orele 20.00 şi 23.30, a înregistrat 16,5 puncte de rating (aproximativ 30 de milioane de telespectatori), în comparaţie cu 23 puncte de rating înregistrate la ediţia din 2012 (aproximativ 40 de milioane de telespectatori).
Telespectatorii americani care au urmărit ceremonia la NBC au criticat televiziunea pentru decizia de a amana transmisiunea cu o oră, dar şi pentru numărul prea mare de reclame difuzate în timpul evenimentului.
NBC Sports a explicat, pentru Adweek, că ratingul pe timpul nopţii a ajuns la 19 puncte, între orele 22.00 şi 22.15, cand, pe stadionul Maracana, a apărut echipa Statelor Unite ale Americii, cu o oră mai devreme decat în ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra, întrucat, de această dată, intrarea pe stadion a delegaţiei americane s-a făcut conform ordinii literelor din alfabetul portughez.
în această săptămană, producătorul executiv al NBC Olympics, Jim Bell, a negat afirmaţiile potrivit cărora NBC ar fi încercat să schimbe ordinea de intrare a ţărilor la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016, astfel încat echipa Statelor Unite ale Americii să fie prezentată la final, pentru a creşte audienţa pe durata întregii transmisiuni. ”Povestea este falsă”, a spus el.
înainte de începerea Jocurilor Olimpice, NBC Universal a anunţat că a vandut spaţiu de publicitate în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari, din care 75%, în timpul transmisiunilor din prime-time.
Brazilienii au prezentat întregii lumi o lecţie de istorie şi de ecologie pe legendarul stadion Maracana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol plin de culoare desfăşurat sub semnul protejării naturii.
Toţi sportivii participanţi au primit cate o sămanţă “a speranţei”, care vor fi plantate într-o zonă din Rio de Janeiro. Copacii are vor creşte din aceste seminţe vor forma ”Pădurea sportivilor olimpici”, în zona Deodoro din metropola braziliană.
Spectaculoasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a fost regizată de Fernando Meirelles, regizorul celebrului film “Cidade de Deus”.
Primii dintre sportivii care au defilat pe stadionul Maracana au fost grecii, reprezentanţii ţării unde s-a organizat în antichitate prima ediţie a Jocurilor Olimpice, iar ultimii au fost brazilienii, gazdele competiţiei.
Romania a fost a 157-a delegaţie şi a avut-o portdrapel pe gimnasta Cătălina Ponor.
Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpică a Romaniei cuprinde 97 de sportivi, concurand în 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv.
Jocurile Olimpice se desfăşoară între 5 şi 21 august, în 32 de spaţii şi arene din Rio de Janeiro, plus alte cinci oraşe care găzduiesc partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador şi São Paulo.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.