Sport

Titlul final al vieţii

Ziarul de Vrancea
7 aug 2016 926 vizualizări
Sportiva belgiană Marieke Vervoort va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, iar apoi vrea să fie eutanasiată, lucru permis de legislatţia belgiană.

Vervoort are o boală degenerativă care îi paralizează picioarele şi care îi aduce o suferinţă teribilă. Ea a caştigat trei titluri mondiale la atletism în scaun cu rotile, scrie presa belgiană. "Cand sunt în scaunul meu, totul dispare. Sportul îmi scoate din cap toate gandurile negre. Lupt contra fricii, tristeţii şi frustrătrii. Este ca şi cum aş caştiga medalia de aur", a spus Vervoort. La Londra, în 2012, a caştigat aurul la 100 şi 200 metri, iar anul trecut a fost campioană mondială la 100, 200 şi 400 metri. Jocurile Paralimpice au loc în perioada 7-18 septembrie.

Samir, mare ghinionist

Gimnastul francez Samir Ait Said, care s-a accidentat grav, sambătă seară, în calificări la sărituri, a suferit o dublă fractură la tibia stangă şi peroneu şi va fi operat cat mai curand posibil la Rio.  Federaţia Europeană de Gimnastică (UEG) a oferit informaţii în cursul nopţii de sambătă despre starea francezului Samir Ait Said, care s-a accidentat grav în timpul aterizării de la sărituri în calificările de la Jocurile Olimpice. Samir Ait Said a căzut într-o parte la aterizarea după săritură ţipand de durere şi au trecut minute bune pană ce organizatorii au mobilizat serviciile medicale, gimnastul francez fiind scos pe targă din sala de concurs şi transportat la spital. În urma săriturii, el a fost notat cu 12,866, dar parcursul său la Jocurile Olimpice este încheiat. Said a mai suferit o accidentare gravă la genunchi, la CE din 2012, astfel că a ratat Jocurile Olimpice de acum patru ani.

Lume bună din NBA

Olimpiada de la Rio reuneşte numărul cel mai mare de jucători de baschet din campionatul nord-american, 46, din istoria participărilor acestor sportivi la Jocurile Olimpice. La ediţia precedentă a JO, cea de la Londra, din 2012, au participat 41 de jucători din NBA. La Rio, cei mai mulţi jucători din campionatul profesionist nord-american sunt în naţonala SUA, 12, apoi în cea a Spaniei, şapte. Din cele 12 naţionale prezente la JO, zece au cel puţin un jucător din NBA în lot. Din acest campionat, 23 de echipe sunt reprezentate la Rio, San Antonio Spurs fiind formaţia cu cei mai mulţi baschetbalişti la JO, cinci. Doar Venezuela şi China nu au jucători din NBA în lot. însă în cazul reprezentativei statului asiatic există un sportiv, Zhou Qi, care va semna un contract cu Houstn Rockets.

Delegaţia Rusiei se măreşte

Iulia Efimova, cvadruplă campioană mondială şi medaliată cu bronz la Londra, şi alţi patru înotători ruşi au primit dreptul de a participa la JO de la Rio după ce s-au adresat TAS.  "Am primit o scrisoare de la Comitetul Olimpic Internaţional care confirmă că Iulia va participa la Jocuri. în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi patru înotători, Daria Ustinova, Natalia Lovţova, Mihail Dovgaliuc şi Anastasia Krapivina, decizia a fost luată, este pozitivă: CIO i-a autorizat să participe. în acest moment, înotătorii care au primit azi dreptul de a participa la JO sunt în curs de a intra în posesia acreditărilor. De aceea nu vor avea timp să defileze la ceremonia de deschidere", a declarat, vineri seară, şeful delegaţiei ruse la Rio, Igor Kazikov, agenţiei ruse Tass, citată de Belga. Efimova, 24 de ani, a fost suspendată de FINA între octombrie 2013 şi februarie 2015, după ce a fost depistată pozitiv cu un steroid anabolizant, DHEA. După acceptul primit de cei cinci înotători, delegaţia Rusiei la JO a crescut la 276 de sportivi.

Fără manifestanţi nu se poate

Treizeci şi cinci de manifestanţi au fost arestaţi, vineri, la Sao Paulo, după ce au protestat faţă de organizarea Jocurilor Olimpice în Brazilia, informează Mais Futebol. Poliţiştii au folosit bastoane şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, iar după încheierea protesului au precizat că au recurs la astfel de metode deoarece protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine. Cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară a început, vineri, cu un spectacol de patru ore care a avut loc pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Halterofil dopat

Halterofilul cipriot Antonis Martasides a fost depistat pozitiv cu o substanţă neprecizată, la 25 iulie, el fiind exclus din delegaţia Ciprului de la Jocurile Olimpice, a anunţat Cyprus Mail pe site-ul oficial.  Cipriotul este primul sportiv considerat dopat la aceste Jocuri Olimpice. Controlul a avut loc la Atena, înainte de începutul JO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.