Sport

Examene de engleză în play-off

Ziarul de Vrancea
5 aug 2016 530 vizualizări
Meciuri grele pentru echipele romaneşti în ultima fază înainte de grupe: Steaua- Manchester City (Liga Campionilor), Astra Giurgiu - West Ham United (Liga Europa)

Steaua – Manchester City este verdictul sorţilor la operaţiunea care a avut loc ieri la Nyon, pentru play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal. Primul meci va avea loc pe 16 sau 17 august la Bucureşti, returul se va disputa la Manchester pe 23 sau 24 august. Celelalte partide din această fază stabilite la sorţi sunt: Ludogoreţ Razgrad – Viktoria Plzen, Celtic Glasgow – Hapoel Beer-Sheva, FC Copenhaga – Apoel Nikosia, FC Dundalk – Legia Varşovia, Dinamo Zagreb – FC Salzburg, FC Porto – AS Roma, Ajax Amsterdam – FC Rostov, Young Boys Berna – Borussia Mönchengladbach,

Manchester City Football Club (supranumită “The Citizens” sau “Sky Blues”) este unul dintre cele mai vechi cluburi din Anglia şi Europa, fiind fondat în 1880. Numită iniţial St. Mark’s West Gordon, poartă numele actual din 1984. City a caştigat de patru ori campionatul Angliei (1937, 1968, 2012 şi 2014), de cinci ori FA Cup (1904, 1934, 1956,1969 şi 2011), de patru ori Cupa Ligii (1970, 1976, 2014 şi 2016) şi tot de atatea ori Supercupa (1937, 1968, 1972 şi 2012). Pe plan european are un singur trofeu, Cupa Cupelor obţinută în 1970, după o finală caştigată la Viena cu 2-1 în faţa echipei poloneze Gornik Zabrze, sub conducerea antrenorului Joe Mercer. După 2008, de cand a fost susţinută financiar de magnatul arab Khaldoon Al Mubarak, ManCity este una dintre cele mai puternice echipe din Premiership sub conducerea antrenorilor Roberto Mancini şi Manuel Pellegrini. În sezonul trecut, Manchester City s-a clasat pe locul IV în Premier League. Din acest sezon, echipa va fi condusă de celebrul tehnician Josep (Pep) Guardiola, renumit prin rezultatele sale de la FC Barcelona şi Bayern München. Manchester City s-a intersectat o singură dată cu o echipă romanească în Cupele Europene, în august 2010, în play-off-ul Europa League. City a învins pe FC Timişoara pe Bega, cu 1-0 (gol Balotelli, min. 72) şi cu 2-0 la Manchester (Wright-Phillips, min. 43 şi Boyata (’59).
Lotul echipei lui Guardiola nu are nevoie de prea multe prezentări: Hart, Caballero (portari), Sagna, Kompany, Zabaleta, Kolarov, Mangala, Clichy, Denayer, Otamendi (fundaşi), Fernando, Sterling, Nasri, Navas, Gündogan, De Bruyne, Delph, D.Silva, Fernandinho, Zincenko, Y. Touré (mijlocaşi), Nolito, Agüero, Bony, Sané, Ihenancho (atacanţi).
Astra Giurgiu va întalni în faza play-off a Ligii Europa o altă echipă engleză, o cunoştinţă recentă, formaţia West Ham United, cu care s-a întalnit chiar anul trecut, în turul III preliminar al Ligii Europa. Atunci, Astra a scos o remiză pe “Boleyn Ground”, scor 2-2. “Ciocănarii” au condus cu 2-0, prin golurile marcate de ecuadorianul Enner Valencia (’23) şi Mauro Zarate (’51), elevii lui Şumudică egaland prin Fernando Boldrin (’71) şi autogolul fundaşului Ogbonna (’82), din echipa lui Slaven Bilic avandu-l în echipă pe starul francez Dimitri Payet. La Giurgiu, Costin Budescu a făcut diferenţa în minutele 32 şi 36, după ce Lanzini a deschis scorul în min. 3. Partidele din acest an vor avea loc pe 18 (la Giurgiu) şi 25 august.
West Ham a avut un sezon bun în Premiership, locul VII şi a mai întalnit de două ori echipe romaneşti. În 1980, în turul II din Cupa Cupelor a învins cu 4-0,0-1 pe Politehnica Timişoara, iar în 1999 a fost scoasă din Cupa UEFA în turul II de Steaua (0-0, 0-2). Înfiinţată în 1895, a caştigat de trei ori Cupa Angliei (1964, 1975, 1980) şi odată Supercupa (1964), iar în campionat nu a urcat mai sus de locul III (1986). Are în vitrină Cupa Cupelor, 1965, într-o finală la Londra, 2-0 cu 1860 München, cu o echipă din care făceau parte “stelele” Bobby Moore, Alan Ball şi Martin Peters. A mai jucat o finală în această competiţie în 1976, 2-4 la Bruxelles, cu Anderlecht.
Lotul echipei londoneze, condus ca şi anul trecut de Slaven Bilic, este compus din: Randolph, Adrian, Spiegel (portari), Reid, Cresswell, Collins, Ogbonna, Byram, Henry (fundaşi), Nordtveit, Feghouli, Kouyaté, Lanzini, Obiang, Noble, Poyet, Payet, Antonio, Oxford, Cullen, Samuelsson (mijlocaşi), Carroll, Valencia, Sakho, Fletcher (atacanţi), vedeta fiind, incontestabil, francezul Dimitri Payet, care se poate reîntalni după Euro 2016 cu Săpunaru şi Alibec.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.