Sport

Reprezentanţii Vrancei la Jocurile Olimpice

Dan Chiriac
2 aug 2016 1445 vizualizări
Peste două zile, la Rio de Janeiro va avea loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Vară u Vrancea are doi reprezentanţi, printre care şi campionul olimpic en-titre Alin Moldoveanu u Valentina Elisei încearcă să obţină cu naţionala de handbal o nouă medalie

Peste două zile, la Rio de Janeiro are loc festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Vrancea are doi reprezentanţi, printre care şi campionul olimpic en-titre, Alin Moldoveanu.  Alin Moldoveanu a primit wild-card pentru Olimpiada de la Rio, în timp ce Valentina Elisei încearcă să obţină cu naţionala de handbal o nouă medalie. În luna mai, trăgătorul focşănean Alin Moldoveanu a primit un wild-card pentru a participa la Jocurile  Olimpice de la Rio. Comitetul Olimpic Roman a fost informat de Federaţia Internaţională de Tir cu privire la decizia primiri lui Alin Moldoveanu la Olimpiadă. "Este o victorie importantă pentru COSR şi pentru Federaţia Română de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primeşte astfel şansa să îşi apere titlul olimpic, obţinut in 2012. Sunt extrem de bucuros ca demersul nostru a primit un răspuns favorabil. COSR va face în continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii şi antrenorii romani să se prezinte şi să concureze la Rio în cele mai bune condiţii posibile", a declarat  Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Alin Moldoveanu este campionul olimpic în proba de 10 metri puşcă aer comprimat, la Olimpiada de la Londra şi va avea ocazia să-şi apere titlul obţinut în 2012. De altfel, Moldoveanu a plecat luni spre Rio de pe Aeroportul Otopeni. Bagajele sale au fost cele mai controlate, avand în vedere că sportivul avea arma pe care o va folosi în întrecerea din Brazilia.

Ardean Elisei poate lua o medalie cu naţionala de handbal

Valentina Elisei are în palmares multe trofee, dar şi-ar dori şi o medalie olimpică

 

Căpitanul echipei naţionale de handbal feminin a României, Valentina Ardean-Eilisei, va reprezenta Vrancea la Jocurile Olimpice de la Rio. Focşăneanca a îmbrăcat tricoul naţionalei la turneul preolimpic din Danemarca. România a câştigat competiţia, după ce a învins Danemarca şi Uruguay şi a terminat la egalitate cu Muntenegru. Handbalista Valentina Ardean-Eilisei, desemnată cea mai bună extremă stânga de la Campionatul Mondial din 2015, va participa şi la Olimpiada din Brazilia. Jucătoarea, care are şi titlul de cetăţean de onoare primit din partea Consiliului Local Focşani, a mai jucat la echipele Universitatea Remin Deva, ZRK Knjaz Milos (Serbia), Oltchim Rm. Vîlcea şi HCM Baia Mare. Are în palmares opt titluri naţionale cu Oltchim Rm. Vîlcea, unul cu HCM Baia Mare, caştigătoare a Cupei Cupelor în 2007 cu Oltchim şi Challenge Cup în 2002 cu Universitatea Remin Deva, dar şi o finală de Liga Campionilor în 2010 cu gruparea valceană. Anul trecut, aceasta a ajuns pană în sferturile de finală a Ligii Campionilor cu echipa băimăreană. Pentru echipa naţională a jucat peste 200 de meciuri şi a marcat aproape 800 de goluri. Ardean Elisei a cucerit titlul de vicecampioană mondială în 2005, dar şi o medalie de bronz la mondialele din 2015. Ardean Elisei are în palmares o medalie de bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia în 2010 şi un loc 5 în 2008 la Campionatul European din Macedonia, cand a fost inclusă în "All Star Team". Romania este cotată cu a şaptea şansă la caştigarea aurului la olimpiada de la Rio, dar tricoloerele speră să obţină o medalie. Naţionala feminină susţine primul joc de la întrecerea olimpică duminică. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.