Sport

Rosberg, penalizat la greu

Ziarul de Vrancea
1 aug 2016 530 vizualizări
Din cauza unei defecţiuni la cronometru, pilotul german pierde şi mai mult teren în lupta cu colegul şi rivalul său de la Mercedes. Lewis Hamilton

Germanul Nico Rosberg a primit o penalizare de cinci secunde pentru că l-a împins în afara pistei pe olandezul Max Verstappen de la Red Bull, la o depăşire în timpul MP al Germaniei, dar la boxe, unde a efectuat sancţiunea, a stat cel puţin 3 secunde în plus din cauza unui cronometru defect al echipei Mercedes. Duminică, la Hockenheim, Rosberg a avut un start slab din pole position, fiind întrecut înaintea primului viraj atat de colegul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, cat şi de piloţii Red Bull, Max Verstappen şi Daniel Ricciardo. Germanul a făcut eforturi disperate de a mai recupera din terenul pierdut şi după a doua intrare la boxe l-a atacat pe Verstappen, pe care l-a depăşit printr-o manevră considerată neregulamentară de comisarii cursei. Rosberg a primit o penalizare de cinci secunde pe care a trebuit să o efectueze la boxele echipei sale. în asemenea situaţii, responsabilitatea cronometrării aparţine echipelor şi nu FIA. Ocupantul locului secund în clasamentul piloţilor a intrat la boxe pentru al treilea schimb de pneuri, dar înainte a efectuat penalizarea. însă cronometrul folosit de Mercedes nu a pornit, astfel că pilotul a fost ţinut pe loc "la ochi" şi a stat mai mult, pentru a fi sigură ispăşirea pedepsei.
"Chiar şi în cazul unei echipe de F1 cu toată tehnologia înaltă avută la îndemană trebuie să te bazezi pe instrumente pe care de obicei nu le foloseşti, cum ar fi un cronometru, care în cazul nostru a fost defect. Cronometrul nu a pornit şi odată ce am observat asta a trebuit să ne luăm măsuri de siguranţă. De asta a durat mai mult. A fost o defecţiune a cronometrului. Porcăria aia s-a defectat. Nu a funcţionat cum trebuie. Puteam să numărăm 1001 (n.r. - one thousand one), 1002, 1003, dar ne-am bazat pe cronometru şi acesta ne-a lăsat baltă", a declarat şeful Mercedes, Toto Wolff, potrivit motorsport.com. Rosberg nu a aflat de această problemă decat după cursă, dar i s-a părut "o veşnicie" timpul în care a efectuat penalizarea. El a terminat Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei pe locul al patrulea, în timp ce Hamilton a trecut primul linia de sosire, urmat de Ricciardo şi de Verstappen. Nico Rosberg continuă să piardă teren în clasamentul piloţilor în faţa lui Hamilton. Britanicul a acumulat 217 puncte, după 12 etape din 21, în timp ce Rosberg are 198 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.