Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Moraru vrea să dea LPF în judecată

Ziarul de Vrancea
29 iul 2016 560 vizualizări
Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a cerut, într-un comunicat postat pe site-ul clubului, înscrierea echipei în Liga I, în caz contrar ameninţand cu acţionarea în judecată a Ligii Profesioniste de Fotbal

FRF anunţase că decizia Comisiei de Disciplină este executorie pe plan intern, cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicarea hotărarii motivate. Săptămana trecută, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan, a anunţat că Liga a trimis la Comisia de Disciplină cazul echipei Rapid, care a obţinut sportiv dreptul de a participa în campionat şi licenţa din partea FRF.

Meci de old-boys, organizat de PCH

Membrii Peluzei Cătălin Haldan au anunţat pe pagina de Facebook că organizează astăzi,  de la ora 14.00, la sala din Şoseaua Ştefan cel Mare un meci demonstrativ între două echipe formate din foste glorii ale echipelor Dinamo şi Rapid. Din echipa Dinamo vor face parte următorii foşti jucători: Ionel Augustin, Marin Dragnea, Costel Orac, Cătălin Munteanu, Florin Bratu, Ioan Andone, Iulian Mihăescu, Ionel Dănciulescu, Andrei Mărgăritescu, Constantin Eftimescu, Florin Cheran, Lică Movilă, Florentin Petre şi Ion Parcălab. De la Rapid vor fi prezenţi Rodin Voinea, Florică Drăghici, Ion Tănase, Fănel Tară, Gheorghe Carstea, Ion Ispas, Daniel Sava, Mihai Iosif, Vasile Caciureac, Nicolae Grigore, Florin Constantinovici. Intrarea suporterilor este liberă. Această partidă demonstrativă se doreşte a fi un protest faţă de decizia de excludere a echipei Rapid diin Liga I, în urma intrării în faliment.

Un nou director la Timişoara

Actualul  administrator al municipiului Timişoara, Sorin Drăgoi, va ocupa funcţia de director al echipei de fotbal Poli Timişoara, a anunţat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.  Sorin Drăgoi are 51 de ani şi ocupă începand din anul 2012 funcţia de administrator al municipiului Timişoara. Pe de altă parte, Nicolae Robu a anunţat că a iniţiat un sistem de donaţii pe internet pentru echipa de fotbal Poli Timişoara care a promovat în Liga I de fotbal, după ce Rapid Bucureşti a fost declarată în faliment. ”Nu mai avem finanţare publică, haideţi să o menţinem cu contribuţii. Am deschis un sistem de donatii pe internet. Se poate intra şi se poate face o donaţie de pe card, orice donaţie între 1 leu şi 10.000 de lei este acceptată”, a precizat edilul. Nicolae Robu a dezvăluit că a făcut şi el o donaţie, nespecificand suma donată. Robu a precizat că familia sa nu i-a reproşat acest gest doarece îi cunoaşte pasiunea pentru fotbal.
 
Schweinsteiger se retrage din naţională

Mijlocaşul echipei Manchester United, Bastian Schweinsteiger, în varstă de 31 de ani, şi-a anunţat, ieri, retragerea din naţionala Germaniei, a cărei căpitan a fost în ultimii doi ani. Bastian Schweinsteiger a jucat timp de 12 ani pentru naţionala Germaniei (2004-2016). El a evoluat în 120 de meciuri şi a înscris 24 de goluri. A participat la patru ediţii ale Campionatului European şi la trei turnee finale ale Cupei Mondiale. A caştigat cu Germania CM din 2014, iar în 2006 şi 2010 echipa s-a clasat pe locul trei. La Euro-2008, naţionala germană, cu Schweinsteiger în componenţă, s-a clasat pe locul doi. După ediţia din Franţa a Campionatului European, desfăşurată în această vară, turneul la care Germania a fost eliminată în semifinale, Schweinsteiger a fost sfătuit de Michael Ballack să se retragă din naţională.

Bartoli s-a externat

Fosta jucătoare de tenis Marion Bartoli a fost externată din clinica din Italia, unde era tratată de la începutul lunii pentru un virus din cauza căruia a slăbit mai mult de 20 de kilograme într-un interval scurt. "În sfarşit am ieşit din spital. De acum e nevoie de paşi mici, dar am început să văd lumina de la capătul tunelului. şi voi fi mereu recunoscătoare personalului medical care s-a ocupat de mine", a scris Bartoli pe Twitter. Marion Bartoli, în varstă de 31 de ani, a explicat, la începutul lunii, că virusul a apărut în luna februarie, dar a crezut că este obosită din cauza unor drumuri lungi între Australia, India şi New York. La a mai spus că se spală doar cu apă minerală, că nu mai poate purta bijuterii şi că mănancă doar legume bio.

Lira a caştigat premiul Puskas

Brazilianul Wendell Lira, în varstă de 27 de ani, care în 2015 a impresionat lumea fotbalului caştigand premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului, a decis să se retragă din activitatea sportivă şi să îşi deschidă un canal de gaming pe youtube. "Am fost mereu pasionat de gaming, face parte din viaţa mea. Am decis să mă îndepărtez de fotbal şi să mă dedic gamingului", a explicat Lira. Wendell Lira a caştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului 2015 depăşindu-i în preferinţele fanilor pe mult mai cunoscuţii Alessandro Florenzi şi Lionel Messi. El a marcat golul respectiv la un meci caştigat de echipa sa de atunci, Goianesia, în faţa formaţiei Atletico Goianiense, scor 2-1, în campionatul local din Goias (Brazilia).

Pe Markos îl doare în cot

Tenismanul cipriot Markos Baghdatis a anunţat, ieri, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, deoarece încă nu este complet refăcut din cauza unei accidentări la cot. "Este clar că dacă nu sunt în formă sută la sută şi perfect sănătos, nu trebuie să particip la Jocurile Olimpice, nu ar fi drept pentru ţara mea. Cu tristeţe vă anunţ retragerea mea din echipa olimpică. Am informat deja federaţia cipriotă", a scris jucătorul pe contul său de Facebook. Jucătorul de 31 de ani a participat la Jocurile Olimpice din 2012, unde a fost învins în optimile de finală de Andy Murray.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.