Sport

Amintiri din Tel-Aviv

Ziarul de Vrancea
27 iul 2016 828 vizualizări
Pentru un loc în play-off

Pandurii Targu Jiu – Maccabi Tel Aviv (ora 21:00, transmis de DigiSport) şi KAA Gent – FC Viitorul, astăzi în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Europa


Pandurii: Stanca – Unguruşan, Vasilijevic, Bunoza, Grecu – Mrzljak, Herea – Voiculeţ, Munteanu, Piţian – Hora. Antrenor: Petre Grigoraş.

Maccabi: Rajkovic – Peretz, Ben Haim, Tibi, Rikan – Micha, Igiebor, Alberman, Medunjanin, Benayoun– Sa. Antrenor: Şota Arveladze.
Arbitru: Serhi Boiko (Ucraina)
 
“Pandurii” au amintiri frumoase din capitala Israelului, amintiri care datează de acum doi ani, tot din turul III preliminar al Cupei UEFA. De fapt, expresia este simbolică, fie chiar şi în în ghilimele, deoarece dintre “pandurii” de atunci, au mai rămas la Tărgu Jiu, doar fundaşul Unguruşan şi portarul Stanca, acesta fiind rezerva lui Mingote, în meciul susţinut atunci cu Hapoel (nu cu Maccabi). Alin Buleică şi Alex Ciucur au marcat cele două goluri care au dus la calificarea gorjenilor în play-off, după ce pe teren propriu (Cluj Arena!) scorul a fost 1-1. La fel va fi şi acum, ca programare, se va juca întai pe teren propriu (Turnu Severin) şi returul în Ţara Sfantă. Cu menţiunea că dorim mai puţine emoţii pentru suporterii gorjenilor faţă de întalnirile cu Hapoel. Gorjenii au făcut cateva achiziţii spectaculoase în ultimele zile, dar nici Sanmărtean, nici Ţucudean nu pot fi folosiţi cel puţin în meciul tur. Nici forma elevilor lui Petre Grigoraş, etalată în derbiul oltean din prima etapă, n-a avut darul să încante pe nimeni, astfel încat meciul va fi greu cu vicecampioana Israelului, o formaţie care s-a călit într-un tur anterior cu neaşteptat de darza Kairat Almatî din Kazahstan. Atacantul Yossi Benayoun (trecut pe la Liverpool şi Chelsea) şi bosniacul Haris Medunjanin sunt cei mai cunoscuţi fotbalişti ai formaţiei din Tel-Aviv

Viitorul sună în surdină

KAA Gent: Rinne – Rafinha, Gershon, Mitrovic, Assare – Schoofs, Neto – Ndongala, Dejaeghere, Simon – Kujovic. Antrenor: Hein Vanhaezebrouck
FC Viitorul: Ramniceanu – Benzar, Carp. Ţaru, Ganea – Filip, Nedelcu – Marin, Tănase, Brandan  - Iancu. Antrenor: Gheorghe Hagi.
Arbitru: Stephan Klossner (Elveţia).

În faţa unei echipe care a fost, pana la un punct revelaţia ediţiei trecute a Ligii Campionilor (calificată în optimile) şansele formaţiei de speranţe a lui Gică Hagi sunt destul de mici. Gică Hagi, antrenorul constănţenilor, s-a întalnit ca jucător al Sportului Studenţesc, cu trei decenii în urmă cu echipa care se numea pe atunci La Gantoise şi amintirile nu i-au fost plăcute: un 0-3 în Regie şi un 1-1 în Belgia, deşi între coechipierii marelui “machidon” erau jucători ca Gino Iorgulescu, Aurel Ţicleanu sau Marcel Coraş (Mircea Sandu tocmai se “autoexilase” la Buzău). Nucleul de tineri furioşi ai Viitorului, în frunte cu Răzvan Marin, Florin Tănase şi Bogdan Ţaru se află în faţa unei echipe fără nume sonore, dar extrem de bine legată şi aşezată în teren. Dintre jucătorii de la Gent, singurul care a evoluat la Euro 2016 este suedezul Esmir Kujovic. În lot mai este şi Hatem Elhamed, israelianul care a evoluat 13 partide anul trecut pentru Dinamo Bucureşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.