Sport

Vin nordicii la căldurică

Ziarul de Vrancea
26 iul 2016 521 vizualizări
Astra Giurgiu - FC Copenhaga, astăzi de la ora 20:30, în turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, partidă transmisă în direct de Digi Sport

După debutul de aseară al Stelei în Liga Campionilor, este de-acum randul Astrei Giurgiu, campioana Romaniei să-şi încerce norocul pe frontul primei competiţii europene intercluburi, întalnind cea mai bună echipă din Danemarca, FC Copenhaga. Deşi se consideră că acest traseu al campioanelor este mai lejer decat celălalt, deoarce intră destul de multe formaţii din ţări cu coeficient redus, Astra nu se poate lăuda cu prea mult noroc la tragerea la sorţi, formaţia pregătită de norvegianul Ståle Solbakken fiind considerată printre cele mai redutabile dintre posibilele adversare ale Astrei. În plus, este un lucru ştiut, Astra mai are şi alte necazuri. Antrenorul Marius Şumudică are interdicţie de a practica, atat pe plan intern cat şi extern, din motivele binecunoscute. Cristian Petre, un tehnician fără nicio carte de vizită este menit să stea pe banca tehnică a Astrei. În lot, de asemenea sunt destule probleme. Conducerea clubului a reuşit să-l transfere pe Cristi Săpunaru de la Pandurii Targu Jiu şi este aproape de a-l readuce din China pe Costi Budescu, dar niciunul dintre ei nu poate fi folosit în acest meci, cum nu se poate conta nici pe Denis Alibec, pentru care se fac eforturi de a fi recuperat măcar pentru faza următoare (este bine de amintit aici că echipa giurgiuveană poate juca în play-off chiar dacă pierde dubla cu danezii, dar în Europa League!).
Astfel se întamplă că Astra are serioase probleme în avanposturi, poziţii în care au fost folosite improvizaţi ca Teixeira şi Boudjemaa, sau jucători pe post nerefăcuţi (Daniel Niculae), ori neconvingători (Florea). Nici în apărare lucrurile nu stau prea bine, meciul cu Dinamo pierdut la un scor sever (1-4) arătand cat se poate de bine ce înseamnă plecarea lui Valerică Găman.
Spre deosebire de “astrali”, jucătorii danezi par a fi în formă maximă. Obţin victorii după victorii, majoritatea la scoruri mari: 6-0 şi 3-0 cu Crusaders Belfast în turul II preliminar, 4-0 cu Esbjerg (în deplasare) în campionat, însă trebuie spus că atat Crusaders, cat şi echipele din campionatul Danemarcei sunt foarte modeste. Danezii şi-au vandut cel mai cunoscut internaţional, Nikolaj Jørgensen, însă au reuşit să-l păstreze pe atacantul Andreas Cornelius, “vanat” de multe cluburi din zona britanică, şi i-au adus pe sarbul Andrija Pavlovic (de la Cukaricki) şi slovacul Jan Gregus (de la Jablonec). Delegaţia nordică a sosit ieri în Romania, antrenorul şi jucătorii arătandu-şi intenţia de a înscrie la Giurgiu pentru a-şi uşura sarcina în returul de la “Parken”, în schimb s-au arătat deranjaţi de canicula care domneşte în sudul ţării. Partida de pe stadionul “Marin Anastasovici” se dispută astăzi, de la ora 20:30 şi va fi transmisă de DigiSport.

Formaţiile probabile

Astra: Lung – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, Morais – Boldrin, Seto – Boudjemaa, Teixeira, William – Florea. Antrenor: Cristian Petre
Copenhaga: Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Verbic, Kvist, Toutous Falk – Cornelius, Pavlovic. Antrenor: Ståle Solbakken.
Arbitru: Istvan Vad (Ungaria).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.