Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cătălina, peste Larisa

Ziarul de Vrancea
24 iul 2016 914 vizualizări
Gimnastele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au concurat, sambătă, la turneul internaţional de la Chemnitz, unde au făcut parte dintr-o echipă mixtă, cu care au ocupat locul 4, însă notele sportivelor tricolore nu au depăşit 15.000.

La trei aparate, Cătălina Ponor a depăşit-o pe Larisa Iordache (14, 700 – 14,000, la sărituri, 14,500 – 14,200 la barnă, 14,700 – 13,950 la sol). Ponor nu a participat la paralele, Iordache obţinand nota 13,000.  Competiţia din Richard Hartmann Sporthalle a fost caştigată de echipa Germaniei (174,25 puncte), urmată pe podium de Franţa (167.95) şi echipa mixtă din care au făcut parte şi tricolorele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache (166,80). În competiţie au mai luat startul  Elveţia şi Belgia, precum şi gimnaste din Austria şi Venezuela.

Hamroun nu va juca împotriva Spartei

Mijlocaşul algerian al echipei Steaua Bucureşti, Jugurtha Hamroun, a fost exclus din lot pentru partida cu formaţia cehă Sparta Praga, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, a anunţat, ieri site-ul oficial al vicecampioanei Romaniei. Jucătorul a informat conducerea clubului şi staful tehnic că nu se va prezenta la antrenamentul echipei de duminică, exprimandu-şi intenţia de a părăsi ţara pentru a rezolva probleme personale. "Deşi i s-a adus la cunoştinţă faptul că neprezentarea aduce de la sine amenda maximă prevăzută de Regulamentul Intern, acesta a decis să nu se prezinte la antrenamentul tactic dinaintea partidei cu Sparta Praga, cea mai importantă a sezonului pentru clubul nostru", se arată în comunicatul FC Steaua. Partida Sparta Praga - Steaua Bucureşti, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.00 şi va fi arbitrată de germanul Daniel Siebert.

Ruşii vin la Olimpiadă

Delegaţia Rusiei va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a decis Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), federaţiile internaţionale urmand să decidă după caz dacă sportivii pot participa sau nu, anunţă agenţia Itar-TASS. Miercuri, Comitetul Olimpic Rus (COR) a anunţat o listă de 387 de sportivi selectaţi pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Preşedintele COR, Aleksandr Jukov, a declarat că cei 387 de sportivi vor participa la 30 de sporturi. Comitetul Internaţional Olimpic amanase decizia privind participarea Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. CIO a anunţat că o comisie va analiza "opţiunile legale", înainte de a decide suspendarea întregii delegaţii a Rusiei de la JO.

Atenţie la Copenhaga!

Formaţia FC Copenhaga a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Esbjerg, într-un meci din etapa a doua a campionatului Danemarcei, ultimul dinaintea confruntării cu Astra Giurgiu, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Verbic (’15), Falk (’54), Delaney (’61) şi Kusk (’70). FC Copenhaga a evoluat în următoarea formulă:  Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Verbic (’69 – Kusk), Kvist (’73 – Gregus), Delaney (’73 – Toutouf), Falk – Santander, Pavlovic.    Astra Giurgiu va evolua, miercuri, pe teren propriu, de la ora 20.30, cu FC Copenhaga, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Returul va avea loc la 3 august.

Piţurcă a revenit acasă

Fostul selecţioner Victor Piţurcă, aflat în Arabia Saudită şi care aştepta finalizarea procedurii de viză pentru a părăsi această ţară, a revenit în Romania. Piţurcă a antrenat echipa Al Ittihad şi a decis să-şi rezilieze contractul, însă apoi a avut probleme în obţinerea vizei pentru ieşirea din Arabia Saudită.  Miercuri, Victor Piţurcă aştepta finalizarea procedurii de viză pentru a părăsi Arabia Saudită, conform unor precizări a Ministerului roman al Afacerilor Externe, la solicitarea News.ro. Piţurcă s-a adresat Ambasadei Romaniei, iar în cele din urmă Ministerul Saudit al Sportului a decis să-i elibereze viza.

Medalie la triplusalt

Atleta Georgiana Iuliana Aniţei a caştigat, sambătă, medalia de bronz în proba de triplusalt, la Campionatele Mondiale de tineret din Polonia. Cea mai bună săritură a sportivei tricolore a măsurat 13,49 metri, din a doua încercare, celelalte încercări fiind de 13.00, 13.07 şi 13.40 metri. Medalia de aur a probei a revenit chinezoaicei Ting Chen (13,85 metri), urmată pe podium Konstadina Romeou (Grecia, 13,55). În aceeaşi finală, Alexandra Mihai a ocupat locul 7, cu o reuşită de 13,21 metri. Aceasta este a doua medalie a delegaţiei romane la Bydgoszcz, însă medalia de argint obţinută de aruncătorul de greutate Andrei Toader va fi retrasă, întrucat sportivul roman a fost descoperit dopat.

Chipciu s-a lovit la antrenament

Mijlocaşul Alexandru Chipciu, recent transferat la Anderlecht Bruxelles, a fost transportat la spital, după un duel la antrenament cu un alt coechipier, Youri Tielemans, anunţă presa belgiană. Jucătorul de 27 de ani s-a lovit la cap, la un antrenament, la un duel cu Youri Tielemans. Transportat la spital, jucătorul roman a aflat că va fi apt pentru meciul cu FK Rostov (Rusia), de săptămana viitoare, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Primul trofeu pentru Lucescu, în Rusia

Formaţia Zenit Sankt Petersburg, antrenată de Mircea Lucescu de la începutul lunii trecute, a caştigat, sambătă, Supercupa Rusiei, învingand campioana ŢSKA Moscova, scor 1-0. Golul a fost marcat de Mauricio, în minutul 22. Zenit Sankt Petersburg, care în sezonul 2015/2016 a caştigat Cupa Rusiei, după o finală tot cu ŢSKA Moscova, scor 4-1, s-a mai impus în Supercupa Rusiei în 2008, 2011 şi 2015. Mircea Lucescu a preluat conducerea echipei din Sankt Petersburg în luna iunie, după 12 ani petrecuţi la Şahtar Doneţk. Cu Şahtar tehnicianul roman a obţinut 22 de trofee, între care şi şapte supercupe ale Ucrainei.

Higuain, scumpetea lui Juve

Atacantul argentinian Gonzalo Higuain va deveni cel mai scump jucător achiziţionat de Juventus Torino, care va plăti 94,7 milioane de euro pentru fotbalistul de la Napoli. Gonzalo Higuain, în varstă de 30 de ani, este sub contract cu Napoli pană în 2018. Însă, Gianluca Di Marzio, jurnalist la Sky Italia, a anunţat că Higuain a efectuat vizita medicală ieri şi va semna pe patru ani cu Juventus. El ar urma să aibă un salariu anual de 7,5 milioane de euro

Trei pe un balansoar

UEFA a anunţat, ieri că slovenul Aleksander Ceferin, olandezul Michael van Praag şi spaniolul Angel Maria Villar vor candida pentru postul de preşedinte al forului continental. Cei trei, preşedinţi ai federaţiilor lor naţionale, şi-au depus candidaturile înainte de data limită, 20 iulie.  Alegerile vor avea loc în data de 14 septembrie, la Atena, în cadrul celui de-al 12-lea Congres Extraordinar al UEFA. În prezent, interimatul la conducerea UEFA este asigurat de Angel Maria Villar, ca urmare a suspendării francezului Michel Platini din orice activitate legată de fotbal.

Hotelul CR7

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo şi-a deschis un hotel în Madeira, iar la inaugurare autorităţile locale au anunţat că aeroportul din Funchal va primi numele fotbalistului. Numele aerportului va fi schimbat din Aeroportul Internaţional Madeira în Aeroportul Cristiano Ronaldo, a anunţat şeful guvernului local, Miguel Albuquerque, care a menţionat că această modificare nu reprezintă o favoare, ci reflectă promovarea făcută de fotbalist regiunii Madeira, în care s-a născut. Cristiano Ronaldo s-a declarat emoţionat şi a spus că nu şi-ar fi imaginat că va fi proprietar de hotel la 31 de ani.  Pestana CR7 Madeira este prima unitate hotelieră deţinută în coproprietate de Cristiano Ronaldo şi Grupul Pestana, care, cu o investiţie de 75 de milioane de euro, îşi propun să deschidă într-o primă fază patru hoteluri. Următorul hotel va fi deschis la Lisabona, iar celelalte la Madrid şi New York.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.