Sport

Surprize multe în Liga Europa

Ziarul de Vrancea
22 iul 2016 961 vizualizări
Echipa malteză Birkirkara a eliminat pe scoţienii de la Hearts, iar Partizan Belgrad a fost scoasă din competiţie de Zaglebie Lubin Formaţia israeliană Maccabi Tel-Aviv a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Kairat Almatî, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, şi s-a calificat în turul trei preliminar, fază în care va întalni Pandurii Targu Jiu.

În tur scorul a fost 1-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ben Chaim ('5) şi Alberman ('86), iar pentru Kairat a înscris Gohou, în minutul 64.Pandurii Targu Jiu va juca  prima manşă cu Maccabi Tel-Aviv la 28 iulie, la Drobeta Turnu Severin, şi returul la 4 august, în deplasare.
O confruntare între romani a fost cea dintre Osmanlîspor (Turcia), în care activează Raul Rusescu şi formaţia Zimbru Chişinău, antrenată de Flavius Stoican. Turcii au învins cu 5-0, după ce în tur a fost 2-2. Rusescu a intrat în min. 75 şi a înscris opt minute mai tarziu. Omonia Nikosia, cu romanul George Florescu integralist, a învinspe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Beitar Ierusalim,  oaspeţii avand în prima manşă victorie cu 1-0.
În general, s-au înregistrat multe surprize, cea mai mare realizand-o echipa malteză Birkirkara, care i-a eliminat pe scoţienii de la Hearts  of Midlothian Edinburgh. În Malta, dar în capitala Scoţiei, oaspeţii s-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Bubalovic (’55) şi Herrera (’67). Dacă au ratat un penalty prin Buaben (’35), britanicii au înscris de-abia în min. 74 (Sammon). Meciul dintre Brøndby (Danemarca) şi Hibernian Edinburg a fost arbitrat de o brigadă romanească în frunte cu Marius Avram. Scoţienii au caştigat cu 1-0 în timpul regulamentar, egaland avantajul echipei daneze din tur, însă Brøndby a caştigat la lovituri de departajare. Alte rezultate interesante: Partizan Belgrad - Zaglebie Lubin 0-0 (în tur, 0-0); 3-4 la lovituri de departajare; Racing Genk – Buducnost Podgorica 0-2 (2-0) 4-2 la loituri de departajare; Neftci Baku –Shkendija (Macedonia) 0-1 (0-0); MTK Budapesta – FC Gabala (Azerbaidjan) 0-2 (1-2); Maccabi Haifa (Israel) – Kalju Nomme (Estonia) 1-1 (1-1) – 3-5 la lovituri de departajare; Hajduk Split – CSMS Iaşi 2-1 (2-2).
În turul III preliminar va mai juca şi FC Viitorul, care va avea prima manşă în deplasare cu echipa belgiană KAA Gent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.