Sport

Rapid este executată

Ziarul de Vrancea
21 iul 2016 844 vizualizări
LPF a exclus echipa giuleşteană din Liga I, deoarece singurele acte pe care le poate semna lichidatorul sunt cele de desfiinţare * oficialii LPF critică modificările în sistemul de licenţiere făcute de FRF

Echipa FC Rapid a fost exclusă din ediţia 2016-2017 a Ligii I, iar locul său a fost luat de formaţia ACS Poli Timişoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent, a anunţat, ieri, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan. "ACS Poli Timişoara va evolua în Liga I în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic. şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga I. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti şi-a caştigat dreptul de a participa în Liga I, din păcate din punct de vedere juridic nu va putea participa", a declarat secretarul general al LPF într-o conferinţă de presă. Oficialul LPF a afirmat că liga a primit o notificare din partea lichidatorului prin care menţionează că nu există efecte privind revenirea la planul de reorganizare şi la activitatea sportivă. "Este o decizie pe care o putem anticipa. În ultima Adunare Generală a LPF s-a decis cat se poate de clar ce se va întampla, cu dată de referinţă 21 iulie. În situaţia în care ne aflăm în acest moment, de amanare a cererii de suspendare a deschiderii falimentului, Adunarea Generală a oferit o soluţie, respectiv ACS Poli Timişoara. La Rapid, singurele acte pe care le poate semna lichidatorul sunt cele de desfiinţare a clubului. Astăzi, fără a avea o decizie de suspendare a deschiderii falimentului, Rapidul se află în plină procedură de dizolvare. Mai mult, LPF a primit din partea lichidatorului o notificare prin care acesta menţionează că şi în situaţia în care dispune suspendarea falimentului pană la judecarea recursului, nu există efecte privind revenirea la planul de reorganizare şi la activitatea sportivă. În cazul unui club care nu poate face acte decat pentru desfiinţare, regulamentul spune că rămane prima echipă retrogradată în sezonul precedent, respectiv ACS Poli Timişoara", a precizat Ştefan.
Iustin Ştefan a informat că LPF va face o propunere de schimbare a regulamentelor FRF: "Din perspectiva noastră, a participa în Liga I fără a respecta criteriile de licenţiere a fost o greşeală. Pe care deşi nu am făcut-o noi trebuie să ne-o asumăm şi să suportăm consecinţele. Avem o echipă care participă cu minus 14 puncte, ACS Poli Timişoara, este o situaţie neplăcută, dar ne-o asumăm. Trebuie să ne asigurăm ca pentru sezoanele viitoare să modificăm regulamentele FRF şi vom face o propunere în acest sens”. Întrebat dacă LPF riscă să plătească eventuale daune dacă FC Rapid va ieşi din starea de faliment, Ştefan a răspuns: "Nu pot anticipa o soluţie la un astfel de litigiu, dar din perspectiva noastră LPF nu riscă absolut nimic, deoarece condiţiile trebuie îndeplinite la momentul începerii competiţiei".
Întrebat cine a făcut modificările la procesul de licenţiere, Iustin Ştefan a răspuns că nu ştie: "Nu vreau să arăt cu degetul, nu am făcut-o noi. Am spus că insolvenţa poate reprezenta o soluţie, dar iată că economia sportului are probleme tot mai mari. Nu ştiu de unde a venit această propunere". Curtea de Apel Bucureşti a amanat, miercuri, pentru 24 august, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite, solicitată de mai multe firme şi persoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.