Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Ţintarul Cupei Ligii

Ziarul de Vrancea
21 iul 2016 730 vizualizări
La sediul LPF s-au tras la sorţi meciurile din optimile de finală ale Cupei Ligii.

În prima fază, între 8 şi 10 august se vor juca partidele: 1.FC Voluntari – Dinamo Bucureşti, 2.Concordia Chiajna – Pandurii Targu Jiu, 3.CFR Cluj – CSU Craiova, 4.FC Botoşani – CSMS Iaşi, 5.Gaz Metan Mediaş - ASA Targu Mureş şi 6. ACS Politehnica Timişoara – FC Viitorul. În sferturile de finală, care se vor disputa pe 7 şi 8 septembrie, jocurile vor fi I. (3) – (5); II. Astra Giurgiu – (1); III. (6) – (2) şi IV.(4) – Steaua Bucureşti. Semifinalele se vor disputa tur - retur pe 21/22 decembrie şi 1/2 martie, după schema I-III şi II-IV.

Essombé a fost vandut în Azerbaidjan

Atacantul camerunez al echipei Dinamo Bucureşti, Marcel Essombé, a fost cedat la formaţia azeră FK Qabala, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării dinamoviste. Essombé, în varstă de 28 de ani, a fost achiziţionat de Dinamo în vara anului trecut de la US Creteil şi a marcat şapte goluri în 29 de meciuri jucate în toate competiţiile. FK Qabala a terminat pe locul trei în ediţia precedentă de campionat diun Azerbaidjan şi va evolua, în această seară, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa împotriva formaţiei ungare MTK Budapesta. În tur, FK Qabala s-a impus, în deplasare, cu scorul de 2-1.

Antrenor italian la naţionala de volei

Italianul Davide Alessandro Delmati este noul antrenor al echipei naţionale de volei feminin, care a fost condusă anterior, doar pentru meciurile din Liga Europeană, de tehnicianul Bogdan Paul. Davide Delmati are 42 de ani şi a pregătit pană în prezent formaţii din ligile inferioare italiene, iar în ultimii doi ani a activat la Team Monza, cu care a reuşit promovarea în prima ligă, în 2015. Delmati va lucra pe banca tehnică a Romaniei cu Mădălina Angelescu  ei înlocuindu-i în funcţii pe Bogdan Paul şi Rareş Puni, cei care au condus naţionala feminină în intervalul 15 mai - 11 iunie, atunci cand au avut loc meciuri din Liga Europeană, tricolorele obţinand doar două victorii cu Ungaria. Decizia de instalare la carma naţionalei a cuplului Delmati-Angelescu a fost aprobată de Consiliul Director al FR Volei. Naţionala Romaniei va evolua în această toamnă în preliminariile CE din 2017, urmand a debuta în turul doi preliminar. Tricolorele au fost repartizate în grupa E, cu Bulgaria, Elveţia şi o echipă ce va veni din turul I.

Federer revine în Cupa Hopman

Tenismanul elveţian Roger Federer, locul 3 ATP, a anunţat, ieri, că va reveni la turneul mixt Cupa Hopman, care va avea loc la începutul anului viitor la Perth (Australia), după o pauză de 15 ani, informează site-ul oficial al competiţiei. Federer, care a caştigat Cupa Hopman în 2001 alături de Martina Hingis, va face pereche la ediţia din 2017 cu Belinda Bencic (16 WTA). Elveţianul a jucat ultima dată la Cupa Hopman în 2002, atunci cand a făcut pereche cu Miroslava Vavrinec, actuala sa soţie.Ediţia din 2016 a Cupei Hopman a fost caştigată de australienii Nick Kyrgios şi Daria Gavrilova.

S-a redeschis laboratorul de la Rio

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, ieri, că a ridicat suspendarea provizorie a laboratorului de la Rio de Janeiro. Preşedintele Comitetului Executiv al WADA, Craig Reedie, a precizat că decizie este cu efect imediat. La 24 iunie, Agenţia Mondială Antidoping suspendase provizoriu pentru şase luni laboratorul de la Rio de Janeiro, deoarece nu era conform standardelor internaţionale. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

A abandonat şi Cancellara

Ciclistul elveţian al echipei Trek - Segafredo, Fabian Cancellara, şi-a anunţat, retragerea din Turul Franţei, deoarece vrea să se odihnească în vederea Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cancellara a aşteptat să se termine cele două etape cu final în Elveţia (luni la Berna şi miercuri la Finhaut-Emosson) pentru a anunţa că nu va lua startul în etapa a XVIII-a, un contratimp în căţărare de 17 kilometri. "Cred că este decizia corectă. Nu îmi place să abandonez cursele, mai ales atunci cand liderul echipei este pe locul doi în clasamentul general. Dar urmează etape complicate, iar ajutorul meu ar fi limitat. Dacă vreau să fiu în formă la Jocurile Olimpice trebuie să mă odihnesc", a declarat Cancellara. Elveţianul este unul dintre favoriţii la medalii în proba de contratimp de la Rio de Janeiro, care se va desfăşura în 10 august.

Götze se întoarce la Dortmund

Mijlocaşul echipei Bayern München, Mario Götze, a fost achiziţionat de formaţia Borussia Dortmund, de la care a plecat în urmă cu trei ani, a anunţat, site-ul oficial al vicecampioanei Germaniei. "Cand am plecat acum trei ani la Bayern am fost conştient de alegerea pe care am făcut-o. Acum la 24 de ani, pot spune că văd cu alţi ochi acea decizie. Pot înţelege suporterii care nu au fost de acord cu acea decizie, dar acum m-am întors acasă şi vreu să conving pe toată lumea prin prestaţiile mele. Vreau să joc din nou cel mai bun fotbal al meu", a declarat Götze. Internaţionalul german a semnat un contract pe patru sezoane cu Borussia Dortmund.

Copa Libertadores, ultimull act

Echipa ecuadoriană Independiente del Valle a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu formaţia columbiană Atletico Nacional, în prima manşă a finalei Copei Libertadores. Columbienii au deschis scorul prin Berrio, în minutul 36, ecuadorienii reuşind egalarea prin Mina, în minutul 87. Partida retur se va disputa în noaptea de 27 spre 28 iulie, la Medellin. Caştigătoarea Copei Libertadores se va califica la Cupa Mondială a cluburilor, care va avea loc în Japonia, în perioada 8-18 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.