Sport

Rapid, încurcă lume

Ziarul de Vrancea
20 iul 2016 824 vizualizări
Instanţa a amanat pentru o lună decizia de suspendare a executării silite a grupării giuleştene * LPF are vrea să înlocuiască echipa cu ACS Poli Timişoara, dar nu este deloc simplu * Dan Alexa a părăsit clubul vişiniu


Curtea de Apel Bucureşti a amanat, ieri, pentru 24 august, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite, solicitată de mai multe firme şi persoane. Decizia a fost luată pentru lipsă de procedură, cu absenţa părţilor.La Curtea de Apel au fost prezenţi şi aproximativ o sută de fani rapidişti, 20 fiind în sala de judecată. În 12 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a amanat pentru 20 iulie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite.Motivul acestei decizii de atunci a fost faptul că avocata clubului Rapid nu a avut împuternicirea semnată de către lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat în concediu. Instanţa a decis astfel amanarea judecării cauzei, apărătorul Rapidului depunand o altă cerere în numele societăţii Azuga Waters, unul dintre creditorii grupării giuleştene, care şi-a însuşit petiţia de suspendare a executării silite. LPF urmează să decidă dacă Rapid va evolua în Liga I, situaţia fiind destul de încurcată. În regulamentul Ligii I nu există nici o prevedere privitoare la faliment, iar echipa a fost licenţiată pentru Liga I de către Sistemul Naţional de Licenţiere din cadrul LPF. Cel mai probabil, Rapid va fi înlocuită în campionatul care începe în acest weekend, de către formaţia ACS Poli Timişoara, care va porni în cursă cu un deficit de 14 puncte, deduse pentru neîndeplinirea baremului în play-ouf, dar şi pentru nereguli în dosarul de licenţiere. Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat, ieri, pentru News.ro, că LPF nu are un temei regulamentar în ROAF care să-i permită excluderea Rapidului din Liga I, cel mai probabil fiind ca după trei etape în prima divizie să rămană 13 echipe."Nu există nicăieri în ROAF un paragraf care să se refere la situaţia unui club aflat în lichidare. Nu se poate ca liga să excludă Rapidul din Liga I, pentru că nu are temei regulamentar. Ce face dacă la 24 august, cand a primit termen la Curtea de Apel, se aprobă cererea de suspendare a executării silite? Rapidul ar putea veni ulterior să ceară daune, şi pe bună dreptate. Nu este acoperită de regulament o posibilă excludere a Rapidului. Cel mai probabil, Rapid va fi programată în Liga I şi după trei meciuri să fie exclusă pentru neprezentare, pentru că în acest moment nu are dreptul să încheie contracte cu jucători profesionişti. Iar Liga I va merge mai departe cu 13 echipe. Cam asta este singura soluţie regulamentară", a declarat Hulubei. Însă un campionat cu 13 echipe ar crea discuţii neplăcute între LPF şi deţinătorul drepturilor de televiziune, căruia nu-i convine să piardă o transmisie în fiecare etapă.
Soluţia convenabilă ambelor părţi ar fi ca Rapid să se retragă de bună voie, înainte de începerea campionatului, astfel încat să poată fi înlocuită.  Antrenorul formaţiei Rapid, Dan Alexa,  a anunţatjucătorii că va părăsi gruparea giuleşteană întrucat fiindu-i imposibil să mai continue în condiţiile în care fotbaliştilor nu li se pot înregistra contractele. " Pentru mine a fost ultima zi, i-am anunţat şi pe jucători. Am avut speranţe că putem să jucăm în Liga I. Maine va anunţa Liga ce se va întampla, dar şansele sunt minime, singura variantă e ca Rapid să se înscrie cu juniorii în prima ligă. Noi nu mai putem face contracte, aşa că pentru mine a fost ultima zi la Rapid. Le mulţumesc suporterilor, pot să privesc în ochi orice rapidist. îmi e imposibil să mai răman, la fel şi jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte", a declarat Alexa. Echipa Rapid a reuşit promovarea în Liga I, la finalul sezonului trecut, după un an petrecut în eşalonul secund. LPF urmează să decidă dacă Rapid va evolua în Liga I sau dacă locul său va fi luat de ACS Poli Timişoara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.