Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Am depăşit suta la olimpici

Ziarul de Vrancea
14 iul 2016 825 vizualizări
Înotătoarea Ana Dascăl şi ştafeta feminină de 4x400 metri la atletism vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, astfel încat numărul componenţilor echipei olimpice a Romaniei a ajuns la 104, a anunţat, site-ul oficial al COSR.

Ana Dascăl a primit o invitaţie din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie şi va concura în proba de 100 m liber. Ştafeta feminină de 4x400 metri la atletism, din care fac parte Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Miklos, Adelina Pastor, Bianca Răzor şi Florina Pierdevară, a obţinut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice în urma evoluţiei bune de la Campionatul European. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

Naţionala coboară după Euro

Echipa naţională a Romaniei a coborat de pe locul 22 pe 24, cu 856 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, publicat joi, aceasta fiind prima ierarhie anunţată după încheierea turneului final al Campionatului European din Franţa şi după Copa America. Adversarele Romaniei din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 ocupă următoarele poziţii: Polonia – 16 (27); Danemarca – 44 (38); Muntenegru – 95 (90); Kazahstan – 97 (109); Armenia – 102 (110). La varful ierarhiei, primele cinci formaţii nu şi-au schimbat locurile, astfel că Argentina continuă să conducă în clasament cu 1585 p, urmată de Belgia (1401) şi Columbia (1331). Campioana Europei, Portugalia, a urcat două poziţii, pană pe locul 6, vicecampioana Franţa a urcat zece poziţii pană pe 7,  în timp ce campioana Americii, Chile, a rămas pe locul 5.

Moţi înscrie în Liga Campionilor

Fundaşul Cosmin Moţi a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ludogoreţ Razgrad, a caştigat-o, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), în faţa formaţiei muntenegrene Mladost Podgorica, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Moţi, care a jucat tot meciul, a deschis scorul dintr-un penalti, în minutul 13. Celălalt gol al bulgarilor a fost marcat de Lukoki, în minutul 26. Atacantul Claudiu Keşeru a intrat pe teren în minutul 80, în timp ce mijlocaşul Andrei Prepeliţă a fost rezervă la Ludogoreţ Razgrad. Partida retur va avea loc la 19 iulie, la Podgorica. Celelalte meciuri disputate miercuri seară: Rosenborg Trondheim – IFK Norrkøping 3-1; Zalgiris Vilnius – FC Astana 0-0; Crusaders Belfast – FC Copenhaga 0-3; Partizani Tirana – Ferencvaros Budapesta 1-1; Olimpia Ljublijana – FK Trencin 3-4; FC Dundalk – Hafnarfjoördur 1-1. 

Fundaş spaniol la Dinamo

FC Dinamo Bucureşti a anunţat,ieri, transferul fundaşului dreapta spaniol José Antonio Romera Navarro. Jucătorul în varstă de 28 de ani, a evoluat în ultimele două sezoane pentru FK Jablonec în prima ligă. Finalist în ediţia din acest an a Cupei Cehiei, José Antonio Romera Navarro a adunat 16 partide în toate competiţiile, sezonul trecut, pentru echipa cehă. Format la clubul Levante, Romera Navarro (1.79 m / 73 kg) şi-a început cariera la CD Onda şi a mai evoluat în campionatul spaniol pentru Levante B şi CF Gandia, fiind transferat în urmă cu patru ani în Cehia, la FK Dukla Praga. Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Capitală şi se va alătura lotului antrenat de Ioan Andone.

Murray şi Djokovic nu joacă în Cupa Davis

Tenismenul britanic Andy Murray, locul 2 ATP şi caştigătorul recent încheiatei ediţii 2016 a turneului de la Wimbledon, nu va evolua în întalnirea cu Serbia, de la Belgrad, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Davis. Căpitanul nejucător al echipei Marii Britanii, Leon Smith, i-a nominalizat pe Kyle Edmund, locul 67 ATP, şi pe James Ward, locul 240 mondial, pentru meciurile de simplu. Nici Serbia nu se va baza pe Novak Djokovici, liderul ATP, şi nici pe Viktor Troicki, locul 32 ATP. În locul lor vor evolua Dusan Lajovic, locul 81 ATP şi, probabil, Filip Krajinovic, locul 138 ATP. Marea Britanie este deţinătoarea Salatierei de Argint. Întalnirea Serbia - Marea Britanie va avea loc de vineri pană duminică.

Festivalul arcaşilor, în “Groapă”

Peste 360 de sportivi din 38 de ţări vor participa în perioada 18-23 iulie, pe Stadionul Dinamo, la Campionatul European de tineret de tir cu arcul, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă preşedintele FRTA, Florin Bacinschi. Oficialul Federaţiei Romane de Tir cu Arcul a afirmat că sportivii romani nu pot fi consideraţi favoriţi la această competiţie, obiectivul principal fiind acela de a le oferi posibilitatea să participe la un concurs important. “Vor fi prezente 38 de ţări cu peste 320 de sportivi. Ţările cu cele mai mari şanse la medalii sunt Franţa, Italia, Ucraina, Rusia, Germania, Marea Britanie. Nu putem spune că avem nişte şanse clare la podium. Speranţa noastră în această generaţie de sportivi este să-i creştem, să le oferim experienţă. Acest campionat le oferă şansa celor poate 24 de sportivi să concureze într-un campionat european. în străinătate ne-am fi permis să trimitem patru sau cinci", a declarat Bacinschi. La competiţia care va avea loc pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, intrarea este liberă.

“Iartă-ne, Eder!”

Trei portughezi au creat un site pe care conaţionalii lor care l-au criticat pe parcursul Campionatului European de fotbal pe Eder, cel care a marcat golul victoriei în finala cu Franţa, pot să îşi ceară scuze. Site-ul Desculpaeder.com (iartă-mă, Eder) le permite fanilor să publice mesaje prin care să îşi ceară scuze. Deşi a fost creat abia miercuri, pe site s-au postat peste 25.000 de mesaje. "Totul a pornit de la o glumă, nu ne aşteptam la un astfel de succes", au declarat cei trei creatori ai site-ului, sub protecţia anonimatului. Criticat în Portugalia înaintea finalei Euro-2016, Eder a devenit erou naţional însriind golul care le-a adus lusitanilor trofeul, în minutul 109 al finalei cu Franţa. Caştigarea Campionatului European reprezintă cea mai importantă performanţă din istoria naţionalei Portugaliei.

Agentul e vinovat!

Federico Rosa, agent de sportivi italian stabilit în Kenya, a fost inculpat, ieri,  de un tribunal din Nairobi, el fiind suspectat că a dopat-o pe atleta Rita Jeptoo, triplă caştigătoare a maratonului de la Boston suspendată pentru dopaj, informează Le Figaro. Potrivit actului de inculpare prezentat de AFP, Rosa a "conspirat pentru a-i administra o substanţă interzisă" Ritei Jeptoo în perioada august - septembrie 2014. Rita Jeptoo, în varstă de 35 de ani, a caştigat maratonul de la Boston în 2006, 2013 şi 2014. Ea s-a impus şi la maratonul de la Chicago, în 2013. Sportiva kenyană a fost suspendată doi ani pentru dopaj în 2014.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.