Sport

Instanţa aruncă în aer Liga I

Ziarul de Vrancea
12 iul 2016 955 vizualizări
Cererea de ridicare a executării silite a clubului Rapid a fost amanată pentru 20 iulie, cu o zi înaintea începerii campionatului * LPF nu ştie încă dacă gruparea giuleşteană poate fi înscrisă sau va fi înlocuită cu ACS Poli Timişoara * Forul condus de Gino Iorgulescu va propune Comitetului Executiv al FRF eliminarea regulii cu juniorul obligatoriu pe teren

Curtea de Apel Bucureşti a amanat, ieri, pentru 20 iulie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite, solicitată de mai multe firme şi persoane. Motivul acestei decizii a fost faptul că avocata clubului Rapid nu a avut împuternicirea semnată de către lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat în concediu. Instanţa a decis astfel amanarea judecării cauzei, apărătorul Rapidului depunand o altă cerere în numele societăţii Azuga Waters, unul dintre creditorii grupării giuleştene, care şi-a însuşit petiţia de suspendare a executării silite.
Iniţial, instanţa a stabilit judecarea cererii tot în 20 iulie, însă în condiţiile în care LPF era aşteptată să decidă, ieri, cu privire la excluderea sau menţinerea echipei de fotbal în sezonul următor al Ligii I, FC Rapid a solicitat preschimbarea termenului. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis cererea şi au stabilit ca solicitarea de suspendare a executării silite să fie judecată. Totodată, adunarea Generală a LPF a decis, să amane pană la 20 iulie decizia privind excluderea FC Rapid din Liga I, dată la care Curtea de Apel va judeca cererea giuleştenilor de suspendare a executării silite. De aceea, la tragerea la sorţi a sezonului regulat, pe locul Rapidului s-a folosit titulatura FC Rapid / ACS Poli Timişoara.
În cadrul Adunării, preşedintele LPF a precizat că membrii Adunării Generale nu sunt de acord cu regula impusă de a folosi un jucător sub 21 de ani la meciurile din Liga I. "Vom face înscrisuri pentru a se pune pe ordinea de zi a Comitetului Executiv şi să se ţină cont de părerea cluburilor. Prin majoritate de voturi s-a decis să se scoată obligativitatea de a evolua un jucător sub 21 de ani. Cluburile au zis că dacă ar avea un jucător de valoare sub 21 de ani ar trebui să fie inconştiente să nu îl folosească. Noi ne ducem cu hotărarea Adunării Generale, majoritatea cluburilor nefiind de acord cu această regulă", a adăugat el. Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a ameninţat chiar că va ataca în instanţă această hotărare a Comitetului Executiv FRF.
Programul primei etape a seznului regulat (21-25 iulie): Steaua – CSMS Iaşi, Pandurii Targu Jiu - CSU Craiova; Astra Giurgiu - FC Dinamo; FC Rapid (ACS Poli Timişoara) - FC Botoşani; CFR Cluj - Concordia Chiajna; FC Voluntari - FC Viitorul Constanţa; Gaz Metan Mediaş - ASA Targu Mureş.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.