Sport

Optimism în ambele tabere

Ziarul de Vrancea
12 iul 2016 941 vizualizări
Romanii şi spaniolii cred în şansele lor de calificare în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, în urma întalnirii de la Cluj

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat, ieri într-o conferinţă de presă, că speră ca Romania să obţină trei victorii în întalnirea cu Spania din turul doi al Grupei I al zonei Europa-Africa şi a precizat că şi-a dori ca Marius Copil să joace în primul meci. "Am fost primiţi cu o căldură extraordinară la Cluj. Condiţiile de aici sunt superbe, iar sala este foarte frumoasă. La fel şi oraşul şi oamenii. Avem toate condiţiile. Acomodarea a fost foarte rapidă. Sperăm să fim în formă în zilele de vineri, sambătă, duminică, şi să obţinem cele trei puncte pe care le dorim. Spania are o echipă puternică şi îi cunoaştem foarte bine. Am jucat împotriva lui Feliciano Lopez, pe Roberto Bautista l-am văzut la multe meciuri, iar Adrian Ungur şi Marius Copil au jucat împotriva lui. Pe Marc şi Feliciano Lopez îi cunosc foarte bine Horia Tecău şi Florin Mergea. E o echipă puternică, dar de-abia aşteptăm să înceapă meciul. Dacă aş putea să aleg, l-aş prefera pe Marius Copil să joace în primul meci", a spus Pavel.. Marius Copil, unul dintre cei patru jucători din lotul Romaniei, a explicat că nu simte niciun fel de presiune şi că este încrezător în capacitatea sa de a-şi caştiga meciurile la simplu: "Dacă servesc bine, cu un procentaj mare la primul serviciu, voi avea o şansă bună. Nu simt nicio presiune. Joc bine în Cupa Davis şi mă simt mult mai bine cand joc pentru Romania". La randul ei, Conchita Martinez, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei a declarat că Romania are diverse atuuri în întalnirea cu echipa iberică  şi a precizat că jucătorii spanioli vor trebui să uite de presiune. "Am avut timp destul să urmărim echipa Romaniei. Ştiu de dublul romanesc, ştiu de Marius Copil, căruia îi place această suprafaţă şi despre care ştiu că este bun la serviciu. Echipa Romaniei are diverse atuuri, dar vom aborda aceste meciuri cu multă siguranţă şi sper să caştigăm. Încercăm să uităm de presiune şi să jucăm aşa cum ştiu, fiecare jucător să dea maximul”, a spus Martinez. Tenismanul Roberto Bautista-Agut a afirmat că se simte în cea mai bună formă şi că Spania a deplasat la Cluj cel mai bun lot pentru suprafaţa hard, pe care se joacă această confruntare. "Toţi suntem în formă, ne simţim bine. Suntem pregătiţi. Suntem în cea mai bună formă şi sper să fim aşa şi în ziua meciului”, a sprecizat Bautista.
Din lotul Romaniei fac parte jucătorii Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil şi Adrian Ungur, în timp ce Spania a venit la Cluj cu o echipă formată din tenismenii Roberto Bautista, Feliciano Lopez, Pablo Carreno şi Marc Lopez. Întalnirea dintre Romania şi Spania, contand pentru turul doi al Grupei I al zonei Europa-Africa din Cupa Davis, va avea loc de vineri pană duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va fi transmisă de Digi Sport. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Învingătoarea va merge în septembrie la barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce învinsa va evolua în continuare în Grupa I a Zonei Euro-africane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.