Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Arbitri romani în Cupele Europene

Ziarul de Vrancea
11 iul 2016 690 vizualizări
Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru un meci din Liga Campionilor, în timp ce Cristian Balaj a fost delegat la o partidă din Liga Europa, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.

Colţescu va arbitra partida dintre echipa georgiană Dinamo Tbilisi şi formaţia armeană Alaşkert, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. El va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, iar Cătălin Găman va fi rezervă.  Balaj va conduce meciul dintre echipa slovenă NK Maribor şi formaţia bulgară Levski Sofia, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene şi Cristian Orbuleţ, iar Adrian Comănescu va fi rezervă.

Colceag, antrenor la naţionala U15

Fostul portar Sorin Colceag a fost numit la conducerea tehnică a echipei naţionale "under 15", a anunţat, ieri, Federaţia Romană de Fotbal. Posesor al Licenţei UEFA A, Colceag, 44 de ani, a debutat ca antrenor principal în 2013, la gruparea CS Popeşti-Leordeni. Din vara anului 2014, timp de cateva luni, a fost antrenor secund la Universitatea Cluj, iar din pauza de iarnă a sezonului 2014-2015 a preluat banca tehnică a echipei bucureştene Metaloglobus, unde a activat pană la numirea în funcţia de selecţioner al lotului sub 15 ani al Romaniei. Noul selecţioner îi are în vedere pe cei mai valoroşi jucători atat din ţară, cat şi de peste hotare. Prima acţiune oficială a lui Sorin Colgeag va fi un trial programat în perioada 25-30 iulie, la Tărlungeni. "Tricolorii" sub 15 ani vor disputa o dublă întalnire cu naţionala similară a Angliei, la 15 şi 17 august, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia. Sorin Colceag a jucat în Liga I la Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova, FC Naţional, Rocar, FC Argeş, FC Braşov, iar în eşalonul secund la Poli Iaşi. În străinătate a fost legitimat la NK Zagreb, Lokeren, Tigres Ciudad de Juarez (Mexic), Viktoria Plsen şi Panseraikos Seres (Grecia).

Ancelotti, prezentat la Bayern

Antrenorul italian Carlo Ancelotti, în varstă de 57 de ani, a fost prezentat, ieri, la Bayern München, într-o conferinţă de presă în care, printre altele, l-a lăudat pe fostul tehnician Josep Guardiola şi a afirmat că va aborda un stil ofensiv. Carlo Ancelotti se va afla astfel la prima experienţă ca antrenor al unei formaţii din Germania, după ce, de-a lungul carierei, a mai lucrat în Italia, Anglia, Franţa şi Spania.  „Sunt foarte fericit şi mandru să mă aflu aici. Mă simt foarte bine, pentru că mă aflu la unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Prietenul meu Guardiola a făcut o treabă excelentă în ultimii ani”, a spus Ancelotti, la conferinţa de prezentare. Tehnicianul italian a dezvăluit şi ce stil va aborda pe banca tehnică a formaţiei Bayern München: „Bayern are o tradiţie grozavă, aşa că vreau să continui în aceeaşi notă. ştiu că stilul echipei este unul de atac, iar eu iubesc fotbalul ofensiv. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun, acesta este obiectivul nostru în acest sezon”, a adăugat Ancelotti. Carlo Ancelotti şi-a început cariera de antrenor la AC Reginna, în 1995, după care a mai pregătit echipe precum AC Parma, Juventus Torino, AC Milan, Chelsea Londra, Paris Saint-Germain şi Real Madrid.

Varful Italiei a ajuns în China

Clubul englez Southampton, la care este legitimat şi internaţionalul roman Florin Gardoş, a confirmat, ieri prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, transferul atacantului italian Graziano Pelle la formaţia Shandong Lüneng din China. Oficialii britanici nu au dezvăluit suma încasată în schimbul serviciilor atacantului care a fost prezent în lotul Italiei la Campionatul European din Franţa şi nici durata contractului semnat de acesta cu Shandong.  La Campionatul European din Franţa, acolo unde a participat cu naţionala Italiei, Graziano Pelle a înscris două goluri, în meciurile cu Belgia, primul de la Euro pentru Italia, şi în partida cu Spania din optimile de finală. 

Suporteri nărăvaşi

Un suporter a intrat pe teren în timpul finalei Campionatului European de fotbal, caştigată de Portugalia în faţa Franţei, scor 1-0, pe Stade de France. Potrivit rtl.fr, în minutul 54 al finalei un tanăr cu chipul pictat în culorile Franţei a profitat de neatenţia stewarzilor şi a pătruns pe gazon. El a fost prins şi evacuat rapid de forţele de ordine. În timpul finalei de pe Stade de France au existat probleme şi din cauza numeroaselor molii prezente în arenă.  De asemenea, după meci au avut loc incidente pe Champs-Elysees, unde numeroşi suporteri au aruncat cu petarde şi cu alte obiecte şi au incendiat pubele. Forţele de ordine au intervenit în mai multe randuri. Caţiva fani au fost arestaţi, iar cel puţin o persoană a fost rănită.

TAS a lămurit-o pe Şarapova

TAS a comunicat, ieri, că va analiza în 19 septembrie apelul jucătoarei de tenis Maria Şarapova la suspendarea de doi ani pentru dopaj, astfel că rusoaica va rata participarea la JO de la Rio de Janeiro şi turneul US Open. TAS a precizat că Şarapova şi ITF au cerut amanarea judecării apelului, programată iniţial la 18 iulie, pentru a permite celor două părţi să pregătească mai bine susţinerea cauzelor lor. Maria Şarapova a fost suspendată doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, a anunţat, la 8 iunie, Federaţia Internaţională de Tenis. Suspendarea a intrat în vigoare de la 26 ianuarie 2016, cand jucătoarea a fost supusă controlului antidoping. Maria Şarapova, în varstă de 29 de ani, care era suspendată provizoriu din 12 martie, a făcut apel la această decizie.

“Purito” se retrage

Ciclistul spaniol al echipei Katusha, Joaquin "Purito" Rodriguez, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitate la finalul sezonului, informează L'Equipe. Rodriguez, în varstă de 37 de ani, şi început cariera la formaţia Once-Eroski (2001-2003), iar apoi a mai concurat pentru echipele Saunier Duval-Prodir (2004-2005), îles Baleares-Caisse d'Epargne (2006), Caisse d'Epargne (2007-2009) şi Katusha din 2010.Rutierul catalan nu a caştigat niciun mare tur, dar are mai multe clasări pe podium: Turul Italiei - locul 2 în 2012, Turul Franţei - locul 3 în 2013, Turul Spaniei - locul 2 în 2015 şi locul 3 în 2010 şi 2012. De asemenea, el a caştigat două etape în Il Giro, trei în Tour de France şi nouă în Vuelta. În marile curse de o zi, Joaquin Rodriguez s-a impus în Turul Lombardiei (2012, 2013) şi în Fleche Wallonne (2012). După disputarea a nouă etape din actuala ediţie a turul Franţei, Purito Rodriguez se află pe locul cinci în clasamentul general, la 37 de secunde în urma liderului Christopher Froome (Sky).

Sagna vrea să se lase de naţională

Conform publicaţiei britanice The Sun, internaţionalul francez Bacary Sagna plănuieşte să se retragă de la prima reprezentativă pentru a se putea concentra 100% pe ce are de făcut la echipa de club. Sagna, în varstă de 33 de ani, a debutat la naţionala Franţei în 2007 intrand din postura de rezervă într-o partidă amicală cu Slovacia, meci caştigat de francezi cu 1-0. De atunci a strans 63 de prezenţe, fără a marca vreun gol. Sagna a lipsit de la Campionatul European din 2012 din pricina unei accidentări. Sagna şi-a început cariera la Auxerre, iar în 2007 a trecut în Premier League la Arsenal. Din 2014 joacă la Manchester City. 

Franţa a pierdut finala Campionatului European, scor 0-1, după ce Eder a marcat golul victoriei pentru Portugalia în prima repriză de prelungiri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.