Sport

De la Wimbledon, la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
10 iul 2016 929 vizualizări
Serena Williams şi Andy Murray au caştigat cel mai important turneu al tenisului * în Capitală, începe “ Bucharest Open ” cu Simona Halep prim-favorită

Serena Williams, liderul WTA, a învins-o, sambătă, cu scorul de 7-5, 6-3, pe sportiva germană Angelique Kerber, numărul patru mondial, în finala turneului de la Wimbledon şi a egalat recordul de 22 de titluri de Grand Slam în Era Open deţinut de Steffi Graf. Williams s-a impus într-o oră şi 21 de minute. Finala Serena Williams - Angelique Kerber a fost primul meci între cele două de după Australian Open, turneu la care sportiva germană a obţinut primul ei titlu de Grand Slam din carieră, după 6-4, 3-6, 6-4, cu jucătoarea de pe locul 1 mondial. Pentru Angelique Kerber, care a avut-o ca adversară în sferturile de finală pe Simona Halep, aceasta a fost prima sa finală la Wimbledon. Serena Williams a jucat în finală la Wimbledon pentru a noua oară şi a caştigat turneul a şaptea oară . Williams mai are în palmares şase titluri la Australian Open, trei la Roland Garros  şi şase la US Open. În acelaşi timp, Serena a caştigat titlul la Wimbledon şi la dublu, în echipă cu sora ei, Venus, pentru a şasea oară.  Surorile Serena şi Venus Williams au învins în finala de dublu, cu scorul de 6-3, 6-4,  perechea Timea Babos/Iaroslava Şvedova (Ungaria/Kazahstan). Tot sambătă, finala de dublu masculin, în care toţi cei patru participanţi au fost francezi, a fost caştigată de perechea Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut în faţa echipei Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin, scor 6-4, 7-6, 6-3.
Aseară s-a disputat şi finala masculină de simplu, în care s-au întalnit britanicul Andy Murray (2 ATP) şi canadianul Milos Raonic (7). În semifinale, Murray a trecut, scor 6-3, 6-3, 6-3 de cehul Tomas Berdych (10), într-o oră şi 57 de minute, iar Raonic a realizat marea surpriză, trecand cu 6-3, 6-7, 4-6, 7-5, 6-3 de Roger Federer (Elveţia, 3 ATP). În finală, Murray l-a învins cu 6-4, 7-6, 7-6 după două ore şi 50 de minute pe Raonic.  Murray a jucat a treia finală la Wimbledon, caştigand turneul în 2013.
* Turneul de tenis feminin “Bucharest Open” o va avea drept favorită pe romanca Simona Halep, ea urmand să joace în primul tur cu jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (188 WTA).  Pe tabloul principală se mai află jucătoarele romane Monica Niculescu (47) şi Andreea Mitu (159), care se vor întalni între ele. Patricia Ţig (100) o va întalni în premieră pe Ioana Mincă, beneficiară a unuio wild-card, iar Elena Ruse (318)  va juca, în runda inaugurală, cu Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA). La dublu, Andreea Mitu face pereche cu poloneza Alicja Roskolska, Raluca Olaru cu belgianca Ysaline Bonaventure, Elena Bogdan cu Reka Jani (Ungaria), pe tabloul mai participand şi două cupluri romaneşti cu wild card, Cristina Dinu / Elena Ruse şi Irina Bara / Nicoleta Dascălu.
În calificări, Nicoleta Dascălu (356) a trecut de primul tur, 6-4, 6-4 cu ucraineanca Valentîna Ivahnenko (270), dar a pierdut în turul II în faţa bulgăroaicei Isabella Şinikova (5-7, 6-3, 4-6). Cristina Dinu (237) a învins şi ea în prima fază, pe Jovana Jaksic (Serbia, 222), scor 6-2, 6-7, 6-4, dar a fost eliminată apoi de unguroaica Reka Jani (scor, 4-6, 7-6, 6-7). Celelalte jucătoare romane au ieşit din primul tur: Xu Shilin (China, 212) – Alexandra Cadanţu (281) 6-2, 6-2; Katarzyna Piter (Polonia, 301) – Miriam Bulgaru (782) 6-1, 6-4; Eliţa Kostova (Bulgaria, 183) – Gabriela Tătăruş (1255) 4-6, 6-1, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.