Sport

Cursă cu scandal la Silverstone

Ziarul de Vrancea
10 iul 2016 1040 vizualizări
Lewis Hamilton a caştigat Marele Premiu al Marii Britanii de Formula 1, însă coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg a fost huiduit şi acuzat de “coaching”

Pilotul britanic Lewis Hamilton l-a egalat, ieri pe compatriotul lui, Nigel Mansell, după ce a caştigat a patra oară la Silverstone, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, clasat al doilea şi huiduit de fani la festivitatea de premiere, a intrat în atenţia comisarilor FIA pentru "coaching". În finalul British Grand Prix, Rosberg a suferit o problemă la cutia de viteze a monopostului său şi a cerut ajutor prin radio de la boxe. Inginerii Mercedes i-au transmis anumite setări şi i-au cerut să evite viteza a şaptea, lucru care a fost interpretat de rivali drept "coaching". Astfel de indicaţii sunt interzise de regulament şi Rosberg a fost audiat după cursă, comisarii FIA urmand să anunţe o decizie.
O aversă de ploaie torenţială a inundat circuitul de la Silverstone cu puţin timp înainte de startul cursei. Monoposturile au fost echipate cu cauciucuri de ploaie, iar comisarii FIA au decis ca piloţii să pornească în spatele Safety car-ului, cinci din cele 52 de tururi.  Imediat după ce Safety Car-ul a ieşit de pe pistă, majoritatea maşinilor de la locul 5 spre coada plutonului a intrat la boxe pentru a trece pe pneuri intermediare, însă primii trei (Hamilton, Rosberg şi Verstappen) au rămas cu pneurile de ploaie. Primii patru clasaţi, în frunte cu Hamilton, au trecut pe la boxe, punand şi ei intermediarele. Manevra a fost una reuşită, toţi patru păstrandu-şi poziţiile avute. Perez nu a putut ţine pasul cu cei din faţa sa, astfel că grupul fruntaş s-a redus la trei monoposturi, cele pilotate de Hamilton, Rosberg şi Verstappen. În turul 16, olandezul, al cărui monopost era foarte rapid pe intermediare, l-a depăşit magistral pe Rosberg, într-o zonă dificilă, şi a urcat pe locul 2, dar în turul 38, germanul şi-a recăpătat poziţia secundă, întrecandu-l pe tanărul său adversar. În final, a apărut defecţiunea la monopostul lui Rosberg, care a starnit scandalul. (News.ro)
Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2. Nico Rosberg (Mercedes); 3. Max Verstappen (Red Bull); 4. Daniel Ricciardo (Red Bull); Kimi Räikkönen (Ferrari); 6. Sergio Perez (Force India); 7. Nico Hulkenberg (Force India); 8. Carlos Sainz (Toro Rosso); 9. Sebastian Vettel (Ferrari); 10. Daniil Kviat (Toro Rosso).
Clasamentul piloţilor: 1. Nico Rosberg – 171 p; 2. Lewis Hamilton – 167 p; 3. Kimi Räikkönen – 106 p; 4. Daniel Ricciardo – 100 p; 5. Sebastian Vettel – 98 p;
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 338 p; 2. Ferrari – 204 p; 3. Red Bull – 195 p. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc în 24 iulie, pe circuitul Hungaroring.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.