Sport

Finala cu repetiţie

Ziarul de Vrancea
7 iul 2016 661 vizualizări
Ca şi la Australian Open, titlul la Wimbledon se dispută între Serena Williams şi Angelique Kerber.Astăzi, au loc semifinalele masculine

Serena Williams, liderul mondial al clasamentului WTA, a învins-o, ieri, pe Elena Vesnina (50 WTA), din Rusia, scor 6-2, 6-0 şi a obţinut calificarea în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, competiţie pe care sportiva americană a caştigat-o de şase ori în carieră. Sambătă, Serena are şansa să egaleze recordul de 22 de victorii în turneele de Grand Slam deţinut de Steffi Graff. Serena Williams, în varstă de 34 de ani, a avut nevoie de 49 de minute pentru a se impune în minimum de seturi, scor 6-2, 6-0. În duelurile directe, Serena Williams o conduce pe Vesnina cu 5-0.
Serena a avut ocazia să egaleze recordul lui Steffi Graf încă de la Australian Open, dar a pierdut finala în faţa germanei Angelique Kerber. Şi la Wimbledon, Serena o va întalni pe Kerber pentru prima oară după istoria de la Melbourne. Angelique Kerber (4 WTA), care a eliminat-o în sferturi pe Simona Halep, a trecut în penultimul act de americanca Venus Williams (8 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4. Angelique Kerber (28 de ani) a învins-o pe Venus Williams (36 de ani) după o oră şi 11 minute de joc. Germana a avut un procentaj bun de reuşită pe primul serviciu (73%), dar a suferit cu serviciul al doilea (doar 27% dintre puncte adjudecate). Kerber a concretizat 5 dintre cele 11 mingi de break avute, pierzandu-şi serviciul de trei ori. Venus a avut un joc mai agresiv, cu multe veniri la fileu şi a înregistrat mai multe lovituri direct caştigătoare decat adversara ei (24, faţă de 17 Kerber). Totuşi, Venus a comis de două ori mai multe greşeli neforţate decat Angelique (21-11). A fost a şaptea întalnire directă între Angelique Kerber şi Venus Williams, iar germana este în avantaj, cu 5-2. Acelaşi scor îl are Angelique şi cu Serena Williams, dar în favoarea americancei. Finala feminină de la Wimbledon este programată pentru sambătă, de la ora 16.00.
În sferturile de finală ale turneului masculin, disputate marţi s-au înregistrat rezultate scontate: Roger Federer (Elveţia) – Marin Cilic (Croaţia) 6-7, 4-6, 6-3, 7-6, 6-3; Milos Raonic (Canada) – Sam Querrey (SUA) 6-4, 7-5, 6-7, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Lucas Pouille (Franţa) 7-6, 6-3, 6-2; Andy Murray (Marea Britanie) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1. Ambele semifinale masculine, Berdych – Murray şi Raonic – Federer, încep astăzi de la ora 13:30,
* Jucătoarea de tenis Nicoleta Dascălu, locul 356 WTA, a învins-o, ieri, pe Cristina Dinu, poziţia 237 în ierarhia mondială, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Dascălu s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 44 de minute. În semifinale, Nicoleta Dascălu o va întalni pe jucătoarea bulgară Viktoria Tomova (240), care a învins-o pe favorita nr. 5, suedeza Rebecca Peterson (Suedia, 132).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.