Sport

Tricolorii au selecţioner

Ziarul de Vrancea
7 iul 2016 1044 vizualizări
Germanul Christoph Daum a fost validat ieri de Comitetul Executiv al FRF * şedinţa a fost boicotată de reprezentanţii Ligii I, Florin Prunea şi Valeriu Argăseală şi de sindicatul fotbaliştilor * Prunea, care ravneşte la funcţia supremă în FRF, ameninţă să atace în instanţă hotărarea Comitetului Executiv pe criterii de cvorum, deşi primul meci oficial al tricolorilor bate la uşă

Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor principal al naţionalei Romaniei, propunerea administraţiei FRF pentru postul de selecţioner fiind aprobată, ieri, de Comitetul Executiv. "Propunerea Administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al Romaniei a fost aprobată de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naţionale!", se arată pe site-ul FRF. Daum nu a participat la şedinţa Comitetului Executiv al FRF, care a fost una cu probleme, în schimb a susţinut o conferinţă de presă în cursul serii, alături de preşedintele LPF, Răzvan Burleanu. Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, reprezentanţii cluburilor din Liga I, Valeriu Argăseală şi Florin Prunea, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a Ştefan Stana şi preşedintele CCA, Kyros Vassaras, au lipsit de la şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Un al şaptelea membru, Auraş Braşoveanu, de asemenea reprezentant al cluburilor din Liga a II-a, nu ar avea drept de participare, din cauza unei condamnări definitive, care are ca măsuri complementare interzicerea unor activităţi, a declarat Florin Prunea la Digi Sport. Stana are probleme medicale, în timp ce Vassaras este la Campionatul European din Franţa. Hulubei a precizat că a fost nevoit să fie prezent la o acţiune a AFAN. Ceilalţi trei membri, Iorgulescu, Prunea şi Argăseală, au lipsit ca urmare a unei decizii a Comitetului de Urgenţă al LPF.  Prunea a spus că LPF protestează astfel faţă de unele decizii anterioare ale FRF. "Şedinţa este nestatutară şi orice decizie se va lua o vom ataca în instanţă", a spus Prunea. Pentru a fi statutară, şedinţa trebuia să întrunească jumătate plus unu membri.
Cristoph Daum a antrenat ultima dată pană în martie 2014, pe Bursaspor. Anterior, el a mai condus echipele FC Köln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Fenerbahçe, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi FC Bruges. El a caştigat titlul cu VfB Stuttgart (1991/1992), Beşiktaş (1994/1995), Austria Viena (2002/2003) şi Fenerbahçe (2003/2004 şi 2004/2005). În 2000, Cristoph Daum a fost implicat într-un scandal de consum de droguri. El recunoscut că a consumat cocaină. Această problemă l-a îndepărtat de postul de selecţioner al Germaniei, funcţie la care era favorit în vara anului 2000.
Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a declarat că şedinţa de joi a Comitetului Executiv al forului a fost statutară, numărul membrilor prezenţi fiind mai mare de jumătate din cel necesar şi a adăugat că noul selecţioner, Christoph Daum, a fost votat în unanimitate. Andrei Vochin a precizat că negocierile cu Daum au fost "destul de lungi şi dure" şi că germanul a acceptat o ofertă "moderată" a FRF din punct de vedere financiar. "Este cel mai titrat antrenor care a venit vreodată în Romania", a adăugat Vochin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.