Sport

Ponor ţine steagul sus

Ziarul de Vrancea
6 iul 2016 980 vizualizări
Gimnasta Cătălina Ponor a fost aleasă de COSR portdrapelul delegaţiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro * în Brazilia, va merge şi Larisa Iordache, dar numai una va concura

Gimnasta Cătălina Ponor a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 şi 21 august. "Avand în vedere că propunerea federaţiei privind ocuparea locului cotă primit la feminin la gimnastică este Cătălina Ponor, ea a fost aleasă de către Comitetul Executiv, unde s-a votat din participarea a cinci sportivi - Alin Moldoveanu, Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu, Simona Halep şi Cristina Neagu. Cătălina Ponor a primit cele mai multe voturi din partea Comitetului Executiv şi este alegerea noastră pentru portdrapelul Romaniei la Rio", a declarat, ieri, preşedintele COSR, Alin Petrache. În varstă de 28 de ani, Ponor este triplă campioană olimpică (echipe, barnă, sol) la Atena, în 2004, şi medaliată cu argint (sol) şi cu bronz (echipe) la Londra, în 2012.

În privinţa alegerii Cătălinei Ponor, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, pentru News.ro că la competiţia olimpică va merge şi Larisa Iordache, însă doar una dintre sportive va concura.  ”Conform regulamentului, pentru că nu ne-am calificat cu echipa putem înscrie doar o gimnastă. Se ştie deja că e vorba de Cătălina Ponor sau Larisa Iordache, iar acum, împreună cu COSR, care a avut înţelegere şi îi mulţumesc, am ajuns la soluţia de a merge cu amandouă. Cătălina Ponor a fost dorită de multă lume ca portdrapel, eu nu puteam să mă opun şi nu exista această variantă de a merge cu amandouă fetele, dar am obligaţia să gandesc cu un pas înainte pentru ele. Adică, mă refer că nu pot să-i iau nici Larisei şansele dacă o fi să concureze. Sincer, ea este acum cu un pas în urmă în pregătire, dar vom vedea ce va fi pană la ora concursului olimpic”, a declarat Adrian Stoica. Potrivit regulamentului, FRG este obligată să anunţe pană în 11 iulie numele celor doi gimnaşti nominalizaţi pentru JO de la Rio – un băiat şi o fată. ”La termenul limită vor fi anunţaţi Cătălina Ponor, iar la masculin Andrei Muntean. Să nu uităm însă că se poate schimba orice pană cu o zi înainte de concurs, acum doar îndeplinim formalitatea regulamentară. În cazul fetelor le vom avea acolo pe amandouă, iar dacă Andrei Muntean va merge, el va şi concura, pentru că nu mai putem aduce din ţară alt gimnast atunci pe moment”, a explicat Stoica. Al treilea gimnast roman care va concura la JO de la Rio este Marian Drăgulescu, acesta obţinand calificarea directă după ce a obţinut medalia de argint la sărituri, la CM din 2015.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.